Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Οι Financial Times προειδοποιούν: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει, ετοιμαστείτε για τη Χρυσή Αυγή»

Σε μια δυσοίωνη πρόβλεψη προχωρούν οι «Financial Times»: πως αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτύχει, το κόμμα που θα επωφεληθεί στο έπακρο είναι η Χρυσή Αυγή, που έχει χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση.

Σε άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: Η ώρα των αποφάσεων», οι Tony Barber και Kerin Hope επισημαίνουν: «Πίσω από τους τοίχους του ελληνικού κοινοβουλίου, στην τεράστια πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας, έλαβαν χώρα την Πέμπτη οι πιο ασυνήθιστες δημόσιες διαδηλώσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όταν δεν δίνουν διαλέξεις στις ευρωπαϊκές χώρες για την κακοδιαχείριση της κρίσης του ευρώ -μία κρίση που μέρα με τη μέρα φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην χρεοκοπία- το ριζοσπαστικό κυβερνών κόμμα αρέσκεται στο να αυτοπροβάλλεται ως πρωταθλητής του προλεταριάτου και υπερασπιστής των καταπιεσμένων της χώρας».

«Από τον Ιανουάριο ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί κυβερνητικά μέτρα που να έχουν στοχεύσει τις τσέπες των Ελλήνων. Η ώρα της αλήθειας όμως πλησιάζει. Η θεμελιώδης επιλογή του πρωθυπουργού είναι αν ή με ποιους όρους θα φτάσει σε άλλη μία συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας. Οι δύο προηγούμενες, ύψους 245 δισ. ευρώ, κράτησαν ζωντανή την Ελλάδα από το 2010», αναφέρουν οι «Financial Times».

«Περαιτέρω οικονομική βοήθεια θα απαιτήσει λεπτομερείς δεσμεύσεις για δημοσιονομική πειθαρχία και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, το αντίθετο δηλαδή από την αντικαθεστωτική και κατά της λιτότητας πλατφόρμα που έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία. Μία τέτοια συμφωνία θα αποτρέψει μία ελληνική χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Όμως πολιτικοί...
στην Αθήνα προβλέπουν ότι κάτι τέτοιο θα διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μία συνιστώσα ακροαριστερών αρνείται να συμβιβαστεί με τον δαίμονα του καπιταλισμού. Η αντίσταση στις απαιτήσεις των δανειστών είναι τόσο σθεναρή στην κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, που έχει καταστεί σαφές αυτήν την εβδομάδα ότι μία συμφωνία με Ευρώπη και ΔΝΤ στις 24 Απριλίου στη Ρίγα μοιάζει αδύνατη. Η εναλλακτική -μη συμβιβασμός δηλαδή με τους δανειστές- θα στεγνώσει από ρευστό την Ελλάδα τον επόμενο μήνα, μην μπορώντας να αποπληρώσει τις δόσεις της ή να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Ανάμεσα στα πιθανά σενάρια είναι οι μαζικές εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες, επιβολή κεφαλαιακού ελέγχου ή τύπωση νέας δραχμής προς αντικατάσταση του ευρώ, οικονομική δυσπραγία για εκατομμύρια ανθρώπους και ένα δηλητηριασμένο πολιτικό κλίμα, απειλητικό για τη δημοκρατία», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Οι αρθρογράφοι προσθέτουν ως κατακλείδα: «Βάσει αυτού του σεναρίου, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει, όπως και τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα πριν από αυτόν, τότε το πολιτικό κόμμα που θα ωφεληθεί στο έπακρο θα είναι η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, που στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στην τρίτη θέση».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.