Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Επίθεση δέχτηκε ο Ντράγκι της ΕΚΤ από ακτιβίστρια (video+foto)

Το σύνθημα που φώναζε ήταν επίσης γραμμένο στο μπλουζάκι της.

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ διακόπηκε για μερικά λεπτά και η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε έξω από την αίθουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες Διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η διαδηλώτρια είναι μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης Femen.

Συγκεκριμένα, η διαδηλώτρια φέρεται να ανέβηκε πάνω στο τραπέζι όπου καθόταν ο Μάριο Ντράγκι και να φώναξε: «Κάτω η δικτατορία της ΕΚΤ».

Απορίας άξιο είναι πώς κατάφερε να περάσει από τα υψηλά μέτρα ασφαλείας του κτηρίου.

Βίντεο: Διεκόπη η συνέντευξη Τύπου Ντράγκι μετά από εισβολή διαδηλώτριας. 'Κάτω η δικτατορία της ΕΚΤ', φώναζε:


Επίθεση διαδηλώτριας εναντίον του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συνέντευξη Τύπου. Δείτε σε βίντεο τις αντιδράσεις του κεντρικού τραπεζίτη (Vid+Pics)
Η νεαρή γυναίκα, περίπου 20 ετών, σκαρφάλωσε στο τραπέζι μπροστά από τον Ντράγκι φωνάζοντας στα αγγλικά: "Σταματήστε τη δικτατορία της ΕΚΤ", ενώ παράλληλα έριξε στον πρόεδρο της ΕΚΤ διάφορα αντικείμενα, μεταξύ αυτών φύλλα χαρτί και κομφετί.
Στο μαύρο μπλουζάκι που φορούσε η νεαρή, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, ήταν γραμμένο το ίδιο σύνθημα με διαφορετική την ορθογραφία της λέξης δικτατορία: "End ECB Dick-tatorship".
Ο Ντράγκι, ο οποίος σήκωσε τα χέρια του για να καλύψει το πρόσωπό του από την επίθεση, έμοιαζε έκπληκτος, όμως δεν τραυματίστηκε και λίγο αργότερα συνέχισε χαμογελαστός τη συνέντευξη Τύπου.

Η ΕΚΤ σταμάτησε την απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου την ώρα που άνδρες της ασφάλειας άρπαξαν τη νεαρή για να την απομακρύνουν.
Εκείνη πάντως πρόλαβε να σηκώσει το χέρι της και να σχηματίσει με τα δάχτυλά της το σήμα της νίκης χαμογελώντας, καθώς δύο άνδρες με γκρι κοστούμια την απομάκρυναν κρατώντας την από τα χέρια και τα πόδια.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ταυτότητα της γυναίκας ούτε και οι λόγοι της διαμαρτυρίας της.

Τι έγραψε ο δημοσιογράφος Peter Spiegel των Financial Times:


Λίγη ώρα αργότερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ συνέχισε την συνέντευξη Τύπου, αφού πρώτα σκούπισε τα χαρτιά που του είχε πετάξει η γυναίκα.
Περισσότερα: ΕΚΤ
news247.gr/eidiseis


Αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της

Ποια είναι η νεαρή διαδηλώτρια που διέκοψε τη συνέντευξη Ντράγκι


Φρανκφούρτη, Γερμανία
Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της μυστηριώδους διαδηλώτριας που διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, φώναξε «τέλος στην δικτατορία της ΕΚΤ» και πέταξε κομφετί και φυλλάδια στον αέρα.

Πρόκειται για την Γιοζεφίνε Βιτ, 21 ετών και πρώην μέλος των Femen.

Η Βιτ είναι η διαδηλώτρια που εμφανίστηκε πέρυσι γυμνόστηθη μπροστά στον Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν εκείνος είχε επισκεφθεί το Αμβούργο με τη γερμανίδα καγκελάριο.




Τον Δεκέμβριο του 2013, η νεαρή ακτιβίστρια ανέβηκε στην Αγία Τράπεζα του Καθεδρικού Ναού της Κολονίας, στη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας. Η νεαρή έβγαλε τα ρούχα της μένοντας μόνο με το εσώρουχο.





Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα κατάγεται από το Αμβούργο.

Μετά την διαμαρτυρία, η νεαρή ακτιβίστρια συνελήφθη, αλλά μετά από δύο ώρες αφέθηκε ελεύθερη.
16 φωτογραφίες
Αν και πολλοί δήλωσαν ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Femen, η ίδια έσπευσε να τηρήσει αποστάσεις από την οργάνωση.

«Η επίθεση με τα κομφετί δεν είναι διαμαρτυρία της Femen. Συγγνώμη κυρίες μου, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου ανεξάρτητη ακτιβίστρια» αναφέρεται σε λογαριασμό στο Twitter που θεωρείται ότι ανήκει στην ίδια. Στο ίδιο tweet αυτοπροσδιορίζει τον εαυτό της ως «πρώην μέλος των Femen»


Παράλληλα, ανήρτησε το κείμενο που περιείχαν τα φυλλάδια που πέταξε στον Ντράγκι.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται: «ΕΚΤ, Αφέντη του σύμπαντος σας υπενθυμίζω πως δεν υπάρχει θεός όμως υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτές τις ζωές και αν βασιλεύετε αντί να υπηρετείτε θα ακούσετε τις φωνές μας».

«Μας ανήκουν οι ζωές μας και δεν είμαστε μάρκες στον τζόγο της ΕΚΤ για να παίξουν μαζί τους, να τις πουλήσουν, να τις καταστρέψουν» αναφέρεται στο κείμενο.

«Θα ακούσετε τις κραυγές μας πιο δυνατά, πιο έντονα, μέσα και έξω από τους διαδρόμους σας, παντού και δεν δικαιούστε ηρεμία» προσθέτει το κείμενο.

«Σήμερα είμαι μια πεταλούδα που σας στέλνει μια φράση, φοβηθείτε όμως, θα έρθουν κι άλλα. Η ΕΚΤ δεν απαλλάχθηκε από το χρέος της» καταλήγει το μήνυμα.

Η νεαρή διαδηλώτρια ειρωνεύεται μάλιστα τους άνδρες της ασφάλειας του Ντράγκι, λέγοντας ότι είναι τόσο «ικανοί» όσο εκείνοι του Πούτιν.


Για να αποκτήσει πρόσβαση στη συνέντευξη Τύπου, η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε ότι είναι δημοσιογράφος που εργάζεται σε έναν δημοσιογραφικό οργανισμό. Φίλος της νεαρής γυναίκας είπε ότι η Βιτ επιθυμεί «ειρήνη και ευτυχία για τις ζωές μας, για την Ελλάδα και για όλες τις χώρες της Μεσογείου».

Μετά από μικρή διακοπή, ο Ντράγκι, ο οποίος σήκωσε τα χέρια του για να καλύψει το πρόσωπό του από την επίθεση, συνέχισε τη συνέντευξη Τύπου.

«Tο υπόλοιπο της συνέντευξης Τύπου δύσκολα θα έχει το ίδιο ενδιαφέρον όσο τα πρώτα λεπτά της» σχολίασε αξιωματούχος της επενδυτικής τράπεζας ING σχετικά με το περιστατικό.

Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΔΟΛ



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.