Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Βόμβες από Γ.Βαρουφάκη: ''Το κόστος εξόδου της Ελλάδας θα κοστίσει στους εταίρους πάνω από 1 τρισ. ευρώ''

Βόμβες πετάει ο ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκης αποκαλύπτωντας το κόστος της ρήξης για την Ευρωζώνη επαληθεύοντας έτσι την πρόβλεψη των ΗΠΑ ότι μια ρήξη από μέρους των δανειστών θα είχε επιτπώσεις για την παγκόσμια οικονομία μεγαλύτερες από την Lehman Brothers.

Πιο συγκεκριμένα ο Γ.Βαρουφάκης σε συνέντευξή του δήλωσε «Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχεται για τους εταίρους σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Και κανένας ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί και να υπολογίσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν πέραν του άμεσου κόστους»

«Όταν τάσσομαι σε κάτι, το πάω μέχρι το τέλος. Και να ξέρετε, θα πετύχουμε. Γιατί να μη μείνω;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης σε δηλώσεις του σε εφημερίδα.

«Δεν έπρεπε να μπούμε (στο ευρώ), αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε θα είναι καταστροφή να φύγουμε. Ε, το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο. Δεν ήθελα να είμαι εδώ, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκα και είμαι, δεν μπορώ να φύγω», πρόσθεσε.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι θα προτιμούσε να παραιτηθεί από το να ωθήσει τον ελληνικό λαό βαθύτερα στην οικονομική κακουχία. «Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ και δεν θα συμβιβαστώ σε όρους αρχής και όρους λογικής», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ τάχθηκε με κατηγορηματικό τρόπο κατά της ρήξης αλλά και κατά των πρόωρων εκλογών.

Αναφερόμενος τέλος στην αντίδραση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για το θέμα του ΦΠΑ, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε:
«Η αντιμετώπιση της εγχώριας τρόικας υπήρξε σκυλίσια. Αγγίζει τα όρια της προδοσίας».

Οι δηλώσεις αυτές ίσως αποκαλύπτουν κα ιτην δύναμη που αντλεί ο Α.Τσίπρας όταν κατά τις χθεσινές δηλώσεις του φωτογράφισε τον εξωτερικό και τον εσωτερικό εχθρό ενώ απευθύνθηκε στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Η σκληρή στάση σε ζητήματα αρχής και η διατήρηση των κόκκινων γραμμών από την κυβέρνηση σε συνδυασμό με το άνοιγμα και σε χώρες που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν όπως η Ρωσία και η Κίνα έχουν φέρει τους Δανειστές σε δύσκολη θέση με πρώτες τις ΗΠΑ που διαμέσω του ΥΠΟΙΚ Τ.Λιου πιέζει το ΔΝΤ να βρεθεί λύση βιώσιμη.

Ο Α.Τσίπρας επιτέθηκε στον Σόιμπλε λέγοντας: “Δεν είναι δυνατόν και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στους κόλπους της Ευρώπης να εξακολουθούν να υπάρχουν και να ασκούν επιρροή πρόσωπα που υπονομεύουν έμπρακτα και με σχέδιο το κοινό Ευρωπαϊκό οικοδόμημα... Δεν πρόκειται λοιπόν να ανεχτούμε και να αφήσουμε στο απυρόβλητο όσους κάθε φορά που γίνονται βήματα διακινούν σενάρια εξόδου ταπείνωσης της Ελλάδας και κρίσης".

Την ίδια στιγμή όλο και περισσότερες φωνές από το εξωτερικό κάνουν λόγω για την ανάγκη εξεύρεσυης λύσης με την συμφωνία πλέον να φαίνεται κάτι που σημαίνει ότι κανένας στο εξωτερικό δεν έχει την δύναμη να πάρει το ρίσκο μιας στάσης πληρωμών από μέρους μας.

Προειδοποιήσεις προς τις χώρες μέλη της ευρωζώνης να μην αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Γιάκομπ φον Βάιζεκερ, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

«Παρά την αγανάκτηση δεν θα πρέπει κανείς να παίζει με τη φωτιά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής και οικονομολόγος από τις Βρυξέλλες.

Στις διαπραγματεύσεις τους με την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι αυτή τη στιγμή εμφανίζονται άκαμπτοι. «Κυριαρχεί η τάση να πούμε: Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε σκληροί. Όμως κανείς δεν θα πρέπει να μπλοφάρει για πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Βάιζεκερ.

«Θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται απομείωση του χρέους της, κατέληξε.

Ενώ ακόμα και ο σκληρός και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Γ.Μπάφετ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα Euro-am-Sonntag παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο «να προβλεφθεί με ακρίβεια ο αντίκτυπος ενός πιθανού Grexit».

Τελικά μόνο ολιγάρχες που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες τον τόπο και τα ΜΜΕ της διαπλοκής όπως είπε ο πρωθυπουργός θα παραμείνουν να μιλάνε για συμφωνία πάση θυσία αδιαφορόντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία.
newsnea.gr/
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.