Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πού πήγαν τα 200 εκατ. ευρώ;

Σκάει βόμβα μεγατόνων με τα κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος, όπως με πληροφόρησαν, βρίσκεται στο τέλος του και τα ευρήματα είναι όντως εντυπωσιακά: «Δέχομαι πιέσεις να μην ολοκληρώσω τον έλεγχο» δηλώνει ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής (φωτογραφία), ο οποίος κάνει λόγο για ένα δάνειο που πήρε το ΚΕΕΛΠΝΟ με εγγύηση Δημοσίου, το 2008, και ακόμα δεν έχει πληρωθεί. «Πήραν δάνειο περίπου 200 εκατ. ευρώ και τα περισσότερα τα έδωσαν για προβολή και δημόσιες σχέσεις, τότε με τα εμβόλια, και ακόμα χρωστάμε. Να σκεφτείτε ότι είμαι αναγκασμένος να πληρώνω κάθε χρόνο 17 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση αυτού του δανείου και για τόκους»είπε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος αποκαλύπτει ότι υπάρχουν καταστάσεις και αποδεικτικά στοιχεία για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Να σημειώσω ότι έλεγχο στις συμβάσεις γίνεται και από την κόρη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρ. ΣαρτζετάκηΠετρούλα Σαρτζετάκη, η οποία ξεσκονίζει όλες τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί τα τελευταία 20 χρόνια. Τι απομένει; Να δοθούν όλα στη δημοσιότητα.

***
Ο κ. Κουρουμπλής μπορεί να λέει ότι είναι αγχωμένος και ότι πιέζεται από διάφορα συμφέροντα για να μην ολοκληρώσει τον διαχειριστικό έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ (που ο ίδιος διέταξε), ωστόσο τη Δευτέρα το μεσημέρι φαινόταν ενθουσιασμένος. Βρισκόταν στην ίδια αίθουσα με τη Μέρκελ. Δεν τη συνάντησε αλλά έβγαλε μια ομιλία για τα φάρμακα την οποία άκουσε η γερμανίδα καγκελάριος. Ολα αυτά συνέβησαν στη Γενεύη σε συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όπου ο κ. Κουρουμπλής τους άφησε όλους άφωνους λέγοντάς τους ότι ο ΠΟΥ δεν έχει πλέον κύρος, χάνει έδαφος, γιατί έχει απομακρυνθεί από τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου και ζήτησε (ανάμεσα στα άλλα) να μειωθεί ο χρόνος αντιγραφής των φαρμάκων από τα 15 στα 5 χρόνια.

SOS από τους οικονομικούς εισαγγελείς

Με μία δραματική και απόρρητη επιστολή τους προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας αλλά και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, οι οικονομικοί εισαγγελείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι είναι πολύ πιθανόν να μείνουν υποθέσεις (που μπορούν να αποφέρουν εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία) αδιερεύνητες λόγω ελλείψεως ειδικευμένου προσωπικού. Στους οικονομικούς εισαγγελείς είναι αποσπασμένοι μόνο 20 ελεγκτές, στους οποίους έχουν ανατεθεί προς έλεγχο χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος ενώ, όπως σημειώνουν, απαιτούνται τουλάχιστον άλλοι 300 (να είναι όμως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης). Δείτε, λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού, τι συνέβη στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Από τα 2.026 ονόματα που περιλαμβάνονται σε αυτή έχουν ταυτοποιηθεί 1.750 ονόματα και έχουν βγει εντολές ελέγχου σε 478 περιπτώσεις. Από αυτές, αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια, έχουν κλείσει μόνο 50 από τους οικονομικούς εισαγγελείς και άλλες 50 από διάφορες εφορίες. Τα ποσά που έχουν εισπραχθεί είναι ασήμαντα μπροστά σε αυτά που μπορούν να εισπραχθούν, γράφουν στην επιστολή.

Ο εκατομμυριούχος κτηματομεσίτης

Και μια ο λόγος για τους οικονομικούς εισαγγελείς σας πληροφορώ ότι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν διερεύνησαν έναν λογαριασμό ύψους 40 εκατ. ευρώ. Μόλις εντόπισαν τον κάτοχό του, έναν κτηματομεσίτη από την Κορινθία, διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είχε δηλώσει ποτέ στην Εφορία τα έσοδά του. Αντί να κάνει φορολογική δήλωση (όπως όλοι υποχρεούνται) τα έκανε μασούρια και τα τοποθετούσε σε τραπεζικές θυρίδες.

Νέο είδος: Εθελοντές δημόσιοι υπάλληλοι

Απίστευτο και όμως πραγματικό αυτό που συμβαίνει στην κυβέρνηση. Διορίζουν τώρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με υπουργικές αποφάσεις δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θα εργάζονται στο Δημόσιο εθελοντικά και χωρίς να λαμβάνουν αμοιβή! Ο διορισμός τους μάλιστα επισημοποιείται με τη δημοσίευση των ονομάτων τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ολοι οι εθελοντές δημόσιοι υπάλληλοι διορίζονται κατά σύμπτωση(;) στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου, ο οποίος υπογράφει και την  υπουργική απόφαση. Κατά σύμπτωση(;) πάλι όλοι τους αναλαμβάνουν θέση ειδικού συμβούλου στο γραφείο του υπουργού (ΦΕΚ 341.15/5/2015). Μάλλον θα πρόκειται για στελέχη ειδικευμένα σε θέματα Αμυνας. Στην απόφαση του διορισμού τους αναφέρονται και τα εξής: «Οι ανωτέρω θα υπηρετήσουν εθελοντικά και δεν θα λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή, εκτός των οδοιπορικών τους». Τα συμπεράσματα δικά σας.

Οταν γιορτάζει ο Καραμανλής

Κοσμοσυρροή αναμένεται την προσεχή Πέμπτη στο γραφείο του Κ. Καραμανλή στην οδό Π. Κυριακού. Στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αναμένεται να παρελάσουν «όλες οι γενιές» της ΝΔ για «χρόνια πολλά» λόγω της ονομαστικής του εορτής. Και δεν θα λείψουν και οι εσωκομματικές αναφορές! Μαθαίνω όμως ότι ο πρώην πρωθυπουργός για να μη δώσει αφορμή για σενάρια σκέφτεται πολύ σοβαρά αυτή την ημέρα να απουσιάσει από το γραφείο του. Λέτε;

Η μάχη των... think tanks

Η μάχη των think tanks γίνεται στη ΝΔ, καθώς όλο και πιο πολλά κάνουν την εμφάνισή τους... Μετά την εκδήλωση του «Συνδέσμου 74», έρχεται σύναξη του «Ρεύματος Σκέψης» (έχει στενές σχέσεις ο Ευρ. Στυλιανίδης), ενώ think tank ετοιμάζεται και με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Λέγεται ότι think tank ετοιμάζει και η Ολγα Κεφαλογιάννη (το καταστατικό το είχε ετοιμάσει ο πατέρας της Γιάννης Κεφαλογιάννης), ενώ επαναδραστηριοποιεί και το Φόρουμ 2020 ο Ν. Καραχάλιος


Ο Τσίπρας με τους βιομήχανους

Ήρθε , ο Πρωθυπουργός λίγο καθυστερημένος στο Μέγαρο Μουσικής για την ετήσια συνέλευση των μελών του ΣΕΒ και τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος των βιομηχάνων Θ. Φέσσας, ο πρώην διευθυντής  του γραφείου του Κ. Παπούλια, Κ. Μπίτσιος και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Ι. Μάνος. Εισήλθε αμέσως στην αίθουσα, αναμένοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο που ήρθε αμέσως μετά τονΑλ. Τσίπρα. Και εν συνεχεία υπήρξαν οι χειραψίες με νόημα: Χειραψία του Πρωθυπουργού με  τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη, και Κ. Μητσοτάκη, χειραψία και μάλιστα θερμή του Αλ. Τσίπρα με τον κεντρικό τραπεζίτη Ι. Στουρνάρα. Ήταν σχεδόν όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και ο Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου που κάθησαν ακριβώς πίσω από τον Πρωθυπουργό. Πιο νωρίς απ΄όλους αφίχθη το ζεύγος Γιάνη Βαρουφάκη και Δανάη Στράτου. Όπως συμβαίνει κάθε φορά ο υπουργός Οικονομικών περικυκλώθηκε από τις κάμερες και είπε απλώς ότι «συμφωνία θα βρεθεί». Η Βασ. Σοφίας είχε γεμίσει με πολυτελή αυτοκίνητα, τα μέτρα ασφαλείας αυστηρότατα. Ακόμα και ηλεκτρονικό έλεγχο της αυθεντικότητας της πρόσκλησης του ΣΕΒ υπήρχε. Κανείς δεν έμπαινε στην αίθουσα χωρίς πρόσκληση.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.