Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Αντίο Παλμύρα... Η Ανθρωπότητα χάνει τις ρίζες της...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Έπεσε η Παλμύρα στη Συρία... οι “πολιτισμένοι” της δύσης κέρδισαν μια μάχη, όχι τον πόλεμο και ταυτοχρόνως -παρά τη...
λυσσαλέα προπαγάνδα όλων των ευρωπαϊκών ΜΜΕ- η “δύση” έχασε κάθε πρόσχημα “δημοκρατικότητας”.
Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές τη Συρία... έχω δει πως προστάτευαν οι Σύριοι τον πολιτισμό του αρχαιολογικού θαύματος αυτής της αρχαίας πόλης κι έχασαν πολλούς στρατιώτες -άνδρες και γυναίκες- για να πάρουν από το μουσείο, τον αρχαιολογικό χώρο, σχεδόν όλα τα εκθέματα.Πλήρωσαν με αίμα τη διάσωση αρχαιολογικών θησαυρών. Έδωσαν μια άνιση μάχη, προσφέροντας ζωές νέων ανθρώπων, για να καθυστερήσουν τους μισθοφόρους της “πολιτισμένης” δύσης και να φυγαδεύσουν στην ασφάλεια ότι μπόρεσαν να μεταφέρουν.
Οι πολιτισμένοι ηγέτες στη Ρίγα ήταν στην τρελή χαρά, την ίδια ώρα που έπεφτε η Παλμύρα.
Οι Αμερικανοί κι οι Ευρωπαίοι συντόνισαν πριν λίγες ημέρες στην Τουρκία τις προσπάθειές τους και σχεδίασαν τις επιχειρήσεις τους για να σταματήσουν την επέλαση του “ισλαμικού κράτους”. Εκεί που ο Νίκος Κοτζιάς έσυρε τον χορό, αφού πρώτα σχεδίασαν κι αποφάσισαν πως να ειρηνεύσει η Μέση Ανατολή.
Κι ενώ στην Τουρκία διαβεβαίωσαν όλοι τους τη θέλησή τους για επιχειρήσεις ειρήνευσης και ταυτόχρονα τα ΜΜΕ γεμίζουν καθημερινά από ανακοινώσεις για αεροπορικές επιθέσεις των “συμμάχων” μέσα στη Συρία -παραβιάζοντας την κυριαρχία της ίδιας της Συρίας-, προβάλλοντας και την επιτυχία θανάτου κάποιων ηγετών του “ισλαμικού κράτους”, δεν μπόρεσαν να δουν τι συμβαίνει στην Παλμύρα.
Τι υποκρισία, τι μεγάλοι υποκριτές...

Δεν μπόρεσαν αυτές οι υπερσύγχρονες πολεμικές μηχανές των “χορευτών της Τουρκίας” να δουν τη στρατιά χιλιάδων “τζιχαντιστών”, με υπερσύγχρονο πολεμικό εξοπλισμό (αμερικάνικα, ισραηλινά, γαλλικά υπερσύγχρονα όπλα), τα εκατοντάδες υπερσύγχρονα θωρακισμένα πολεμικά οχήματα, που εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας από την Τουρκία -εκεί που συνεδρίαζαν (sic!);
Κι αυτός ο στρατός που εκπαιδεύτηκε στην Τουρκία, διέσχισε με άνεση, χωρίς καμία ενόχληση, με την ησυχία τους, χωρίς απώλειες, με την πλήρη κάλυψη των “πολιτισμένων” της δύσης... διέσχισαν την έρημο που χωρίζει το σημείο εισόδου των τρομοκρατών (Τουρκία) μέχρι την Παλμύρα.
Μία ακόμη επιβεβαίωση πως το “ισλαμικό κράτος” (ISIS) είναι δημιούργημα της δύσης.
Έχω φίλους αγαπημένους και συντρόφους εκεί... η θλίψη με οδηγεί να μιλήσω για την Παλμύρα με τον Ouday Ramadan, στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας.
Να είστε ήσυχοι πως η Συρία δεν τελείωσε” μου επισημαίνει... “Είμαστε σαν τους ασβούς... σκληροί για να πεθάνουμε. Η Παλμύρα, από άποψη στρατηγικής ή στρατιωτικής θέσης, δεν είναι σημαντική. Είναι σημαντική γιατί είναι η Παλμύρα. Ο πολιτισμός εναντίον της βαρβαρότητας, η γνώση εναντίον της αμάθειας... Οι Ευρωπαίοι που εκτρέφουν τα φίδια στη Συρία, θα δουν ότι η Παλμύρα δεν είναι πολύ μακριά από τη Ρωμαϊκή Αγορά της Ρώμης και τον Παρθενώνα...”.
Πριν λίγες ημέρες οι ΗΠΑ εγκατέστησαν 350 Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους στην Τουρκία και την Ιορδανία, για να εκπαιδεύσουν 4.000 “εξεγερμένους”. Επιλεγμένους μισθοφόρους, φυλακισμένους ποινικούς εγκληματίες, αποβράσματα από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Δηλαδή τις χώρες-βάσεις του “ισλαμικού κράτους”. Πρόκειται για μια δήθεν “ισλαμική” συμμαχία, με τη συνεισφορά του Ισραήλ στην περιοχή. Τους στρατολογούν, τους χρηματοδοτούν, τους εξοπλίζουν και τους βάπτισαν “Στρατός της Κατάκτησης” (Jaish al-Fatah), που δήθεν θα αντιμετωπίσουν το επικίνδυνο “ισλαμικό κράτος” των τζιχαντιστών, ενοποιώντας τις διάφορες ομάδες της Αλ Κάιντα και την δήθεν "μετροπαθή" αντιπολίτευση στον Άσαντ.
Επίσης η Αγγλία  εγκατέστησε 85 στρατιωτικούς συμβούλους στην Τουρκία, που σύμφωνα με αξιωματούχο του αγγλικού υπουργείου Άμυνας "Ως συνεισφορά κι ενίσχυση των αμερικανών συμβούλων... για την εκπαίδευση επιλεγμένων στελεχών της αντιπολίτευσης στον Άσαντ... και θα πάρουν μέρος σε επιχειρήσεις εναντίον του' ισλαμικού κράτους'".
Η δημιουργία του “Στρατού της Κατάκτησης” είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας Τουρκίας, Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας, σε στενή συνεργασία με το Ισραήλ, για την υποταγή της Συρίας και την εκδίωξη του προέδρου Άσαντ. Μάλιστα η αντιπολίτευση στην τουρκική βουλή -και δεν είναι μια αριστερή αντιπολίτευση- έχει καταγγείλει την ενίσχυση με οπλισμό και παροχή στρατοπέδων εκπαίδευσης των τρομοκρατών, από την κυβέρνηση της Τουρκίας.
Στη δύση, όπως αποφάσισαν οι χορευτές του Κοτζιά, ο “Στρατός της Κατάκτησης” θα είναι ο στρατός που θα καταπολεμήσει τους “φανατικούς ισλαμιστές”.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης -συμφωνήθηκε στην Τουρκία στην σύνοδο των χορευτών της “ειρήνης”- για την δήθεν καταπολέμηση της “τρομοκρατίας” προβλέπει την εκπαίδευση 5.000 “ισλαμιστών” σε 3 χρόνια και το κόστος 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, που καταθέτει το αμερικανικό πεντάγωνο μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποσό που θα τους επιφέρει τεράστια κέρδη (πέρα από την υποταγή του τελευταίου “κακού” στη Μέση Ανατολή, τη Συρία και “σταθεροποίηση” του δυτικού εκδημοκρατισμού σε Ιράκ, Υεμένη):
α). Τεράστιες πωλήσεις όπλων
β). Εξοικονόμηση ανθρώπινων δικών τους πόρων, αφού δεν υπάρχει αναγκαιότητα να στέλνουν οι ίδιοι στρατό στην περιοχή
γ). Δωρεάν απόκτηση του πλουτοπαραγωγικού πλούτου σε Συρία, Ιράκ, Υεμένη
δ). Ανοίγει ο δρόμος για την επίθεση στο Ιράν.
Σ' ότι αφορά αυτή την πολιτική, που επέβαλαν οι τραπεζίτες στην ΕΕ, οι λαοί της Ευρώπης θα την νιώσουν στο πετσί τους. Μια πολιτική αυτοκτονίας, που κάνει την Ευρώπη να εμφανίζεται εχθρός των τζιχαντιστών, ενώ ουσιαστικά είναι ο σύμμαχός, χορηγός κι εμπνευστής αυτών των σφαγών.
Ένα απλό ερώτημα ξεγυμνώνει τους υποκριτές Ευρωπαίους ηγέτες: Πως θέλετε να πολεμήσετε το Χαλιφάτο, το “ισλαμικό κράτος”, αποδυναμώνοντας τη Συρία και τη δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία της;
Ελέγχοντας τα ΜΜΕ επιβάλουν τα ψέματα ως αλήθειες.
Γιατί υπάρχει εμπάργκο στη Συρία;
Γιατί η Ελλάδα έχει απελάσει την πρέσβειρα της Συρία από την Ελλάδα (κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και η “πρώτη φορά αριστερά” συνεχίζει αυτή την εμπόλεμη κατάσταση εναντίον της φίλης Συρίας;
Γιατί πολεμούν όλοι τη Συρία, τη μοναδική χώρα που 5 χρόνια αντιστέκεται σ' αυτή τη χυδαία επίθεση των μισθοφόρων τρομοκρατών;
Η απάντηση έχει δοθεί, αλλά δεν μας την έδειξαν ποτέ τα ΜΜΕ:

"Αν συνεργαζόμουν με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, θα μου είχαν παραδώσει έγγραφα ιδιοκτησία της Συρίας και θα την ονόμαζαν 'Ασαντική Συρία', όπως έχουν κάνει με την Αραβία που την έχουν ονομάσει 'Σαουδική Αραβία' ή την Ιορδανία που την ονόμασαν 'Χασεμιτική Ιορδανία'".
Bashar Al-Assad

Θα πέσει η Συρία στα χέρια των νεοαποικιοκρατιών;
Γιατί όχι;
Ο εικονιζόμενος είναι ο Milad (Χριστούγεννος). Πρόκειται για έναν νεαρό Σύριο αγρότη, που πέρασε από τη γέννησή του τη ζωή στα χωράφια του πατέρα και του παππού του. Σπούδασε κι όργωνε τη γη του.
Του αρέσει πολύ το bourgoul (πλιγούρι, στάρι δίκοκο) με ρεβίθια και δεν έχει δοκιμάσει ποτέ χάμπουργκερ.
Η γεύση του αρνήθηκε, δεν μπόρεσε να πιει, ν' αγαπήσει την  Coca Cola.
Πίνει την Ugarit Cola (συριακή κόλα) και ντύνεται με ρούχα από το περίφημο Συριακό βαμβάκι.
Κλήθηκε από την εφεδρεία στο στρατό... να υπηρετήσει την πατρίδα.
Πολέμησε στην πρώτη γραμμή του μετώπου εναντίον των μισθοφόρων της “πολιτισμένης” δύσης και τραυματίστηκε στο πρόσωπο.
Το τραύμα του κόστισε την απώλεια του ενός ματιού του.
Το κράτος της Συρίας ανέλαβε και προετοίμασε μια μεταφορά για μια εξιδικευμένη πλαστική χειρουργική επέμβαση ,σε χώρα που δεν έχει επιβάλει εμπάργκο στους “κακούς” της Συρίας, ώστε να ανασυνθέσει το πρόσωπό του.
Ο Χριστούγεννος αρνήθηκε την προσφορά της εγχείρησης με την εξής αιτιολογία: “Τα χρήματα που θα πληρώσει η πατρίδα για τηυν πλαστική επανόρθωση του προσώπου μου να πάνε στις οικογένειες των μαρτύρων. Δεν έχω την πολυτέλεια να χάσω το μετάλλιο ομορφιας που κέρδισα στο μέτωπο υπερασπιζόμενος την πατρίδα των προγόνων μου, τη Συρία”.
Υποκλινόμαστε... σεμνά! Και ντρεπόμαστε για την Ελλάδα που φέρνεται έτσι στη φίλη Συρία, που προστατεύει μαζί με τους μουσουλμάνους μαχητές της Χεζμπολά τους 15,5 εκατομμύρια ομόδοξους, τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας, από από την ΕΕ και την Ελλάδα των μνημονίων!
Στην Ελλάδα θυμούμαστε την Συρία, τον περήφανο λαό της και την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα στην κρίση του Μάρτη 1987… τότε που ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια και η Συρία παρέταξε τα στρατεύματά της στα σύνορα με την Τουρκία;
Μπορούμε να ξεχάσουμε τη μεγάλη κρίση του Μάρτη 1987, όταν το “Σισμίκ” συνοδευόμενο από τουρκικό πολεμικό αμφισβητούσε την εθνική μας κυριαρχία και τότε ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ, εξέδωσε ρηματική διακήρυξη στην Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει πόλεμος εναντίον της Συρίας!». Και ταυτόχρονα μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις του Αραβικού Στρατού της Συρίας μετακινήθηκαν και πήραν θέσεις στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας;

"Τι είναι η πατρίδα;
Δεν υπάρχει μια απλή κι εφήμερη απάντηση σε μια ερώτηση.
Η Πατρίδα είναι η ζωή σου και η κινητήρια δύναμη σου"
Mahmoud Darwish, ο Ποιητής της Παλαιστίνης

Σχετικά:
Το “χαλιφάτο Ευρώπη” είναι έργο της Ε.Ε. των τραπεζιτών...
Σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο, που επέκτειναν οι ΗΠΑ και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ… εναντίον της Συρίας

Ντρέπομαι, αλλά νοιώθω και περήφανος για τους λαούς που έχουν ηγέτες που τολμούν να πουν και ΟΧΙ!
Η Συρία δεν είναι μόνη της!...
H προληπτική δαιμονοποίηση της Συρίας… ανοίγει τις πύλες της κόλασης στη γειτονιά μας
Την ελληνική εξωτερική πολιτική χαράζει ο Ερντογάν… ούτε καν οι “προστάτιδες” δυνάμεις;




Από επίσκεψη στη Συρία και στο Παλαιστινιακό στρατόπεδο Yarmouk, όπου σήμερα οι "τζιχαντιστές" δολοφονούν τους Παλαιστίνιους (μαζί με τον Τάσο Κουράκη, Σοφία Σακοράφα και τον αείμνηστο Γιάννη Μπανιά)
Ενημέρωση από τον υπουργό των Εξωτερικών της Συρίας για τις συνθήκες στους Παλαιστινιακούς καταυλισμούς

Η κατάσταση στη Συρία σήμερα, που "αγνούν" τα ΜΜΕ


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.