Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Εκλιπαρούσε τους γιατρούς να την πάρουν σοβαρά - Καθησύχαζαν τη 19χρονη και πέθανε

Να σταματήσει να googlάρει συνέστησαν στη 19χρονη Bronte Doyne οι γιατροί που αρνούνταν να δεχτούν ότι πεθαίνει.
Η Bronte Doyne πέθανε 23 Μαρτίου του 2013, 16 μήνες αφότου είχε αναπτύξει μια σπάνια μορφή καρκίνου του ήπατος που επηρεάζει μόνο 200 ανθρώπους τον χρόνο σε όλο τον κόσμο. ...
Είχε υποβληθεί σε επέμβαση τον Σεπτέμβριο του 2011 και οι γιατροί της είχαν πει ότι θα ανακάμψει πλήρως, αλλά όταν έψαχνε στο Google βρήκε πως πολλές φορές ο σπάνιος τύπος καρκίνου επιστρέφει.
Οι γιατροί όμως στο Nottingham University Hospitals NHS Trust (NUH) αρνήθηκαν να το δεχτούν και της είπαν να σταματήσει να ψάχνει.
 

Σε μήνυμά της λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει έγραφε: "Χρειάζομαι απαντήσεις. Θέλω να μάθω τι συμβαίνει. Κάτι δεν πάει καλά. Έχω αρρωστήσει".

"Δεν μπορώ να σας περιγράψω πώς είναι να πρέπει να πεις σε έναν ογκολόγο ότι κάνουν λάθος. Έπρεπε, έχω βαρεθεί να τους εμπιστεύομαι", έγραψε λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της.

Η μητέρα της Lorraine Doyne έδωσε τα μηνύματα στη δημοσιότητα, τονίζοντας πως η κόρη της στερήθηκε την ανακούφιση από τον πόνο.

"Οι φόβοι της πως τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών σχετίζονταν με τον καρκίνο αποδείχτηκαν σωστοί.

Θέλω να δω αλλαγές και δράση τώρα", σημείωσε, αναφέροντας πως έκαναν τις δικές τους έρευνες στο διαδίκτυο, αλλά οι γιατροί απέρριπταν τους φόβους τους.

Η Bronte Doyne πέθανε 16 μήνες μετά αφότου παραπονέθηκε πρώτη φορά για έντονους πόνους στο στομάχι.

Μετά τον θάνατό της, το Nottingham University Hospitals NHS Trust (NUH) υποσχέθηκε να αγκαλιάσει την εποχή του ίντερνετ.

"Δεν ακούσαμε με τη δέουσα προσοχή. "Μοιραζόμαστε τη μάθηση από την εμπειρία της Bronte Doyne. Η Lorraine μας βοηθά να βελτιώσουμε το πώς βοηθάμε τους ασθενείς", υπογράμμισε ο διευθυντής Dr Stephen Fowlie.
Πηγή: Dailymailnewsit.gr

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.