Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η απάντηση στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 πρέπει να είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙ, άξιο της ιστορίας μας και απάντηση στον θάνατο που θέλουν να μας επιβάλλουν

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Α. Η κίνηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και κυρίως τα όσα διατύπωσε στο διάγγελμά του τη νύχτα της 26ης προς 27η Ιουνίου 2015 αποκαθιστούν (έστω κατά μέρος) την εικόνα των πολιτικών πραγμάτων, όπως την είχαμε, τουλάχιστον τυπικά, αξιολογήσει.
Παρά την κυβερνητική ανικανότητα ουσιαστικής δράσης και οργάνωσης της κοινωνίας, ακούσαμε τουλάχιστον κάποιες αλήθειες και γίναμε αποδέκτες μίας δημοκρατικής πρότασης και διαδικασίας.
Δεν κρατάμε μόνο το δημοψήφισμα που αποτελεί ιστορική στιγμή για την πολιτική ιστορία του τόπου. Κρατάμε και την παραδοχή του ότι η πρόταση των 8 δις μέτρων, που ο ίδιος κόμισε στα ευρωσυμβούλια, δεν αποτελεί πρόταση που συμβαδίζει με τις πολιτικές θέσεις του κόμματός του και τις κυβέρνησης.
Δεν το αθωώνει πολιτικά βέβαια η δήλωση αυτή και θα πρέπει να τοποθετηθεί επί της ουσίας για την επόμενη ημέρα, καθώς η δημόσια αντίληψη για την πολιτική του ταυτότητα είναι ιδιαίτερα συγκεχυμένη.

Β. Η διενέργεια δημοψηφίσματος είναι μία απόφαση που στο θεσμικό πολιτικό πλαίσιο εκφράζει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Είναι η κορυφαία δημοκρατική συνταγματική επιλογή.
Το δημοψήφισμα με το θέμα αυτό δεν είναι βεβαίως αντισυνταγματικό. Το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος δεν προβάλλει κανένα κώλυμα στην διενέργεια δημοψηφίσματος για ένα εξέχουσας σημασίας κρίσιμο εθνικό θέμα, όπως αυτό του νέου μνημονίου – συμφωνίας. Το ζήτημα της απαγόρευσης δημοψηφίσματος για δημοσιονομικά θέματα, αφορά την διενέργεια δημοψηφίσματος μόνο για ήδη ψηφισμένα νομοσχέδια και όχι για μη ψηφισθέντα και βρίσκεται στην διάταξη σε άλλη περίοδο (πρόταση). Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, επιβάλλεται μόνο συσταλτική (και όχι διασταλτική) ερμηνεία της συγκεκριμένης απαγορευτικής διάταξης, δηλ. μόνο για φορολογικά νομοσχέδια. Το γεγονός ότι κάποιοι της αντιπολίτευσης ασχολούνται από χθες με την δήθεν αντισυνταγματικότητα φανερώνει μόνο την αγραμματοσύνη τους.

Γ. Τα είχαμε πει και αναλύσει όλα έγκαιρα και με ακρίβεια από την αρχή :
Τα δύο κείμενα με αυτά μαζί με άλλα αδημοσίευτα μέχρι σήμερα είχε λάβει από τότε ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνηση και αναλύουν την ουσία του ζητήματος, δίνοντας λύσεις και προβλέποντας με απόλυτη ακρίβεια όσα γίνονται.
Είναι καλό να αναλύεις τους αντιπάλους σου ... και είναι εύκολο όταν οι στόχοι τους είναι σαφείς και προφανείς ... .

Αυτό που πραγματικά μπέρδεψε τα πράγματα ήταν η εσφαλμένη κίνηση της κυβέρνησης να δημιουργήσει τμηματικά και υπό πίεση ένα πακέτο μνημονιακών μέτρων και να το δώσει προς διαπραγμάτευση. Εσωτερικά, διέλυσε την βούληση του μαχόμενου μέρους του ελληνικού λαού και απαξίωσε πολιτικά την κυβέρνηση. Εξωτερικά, ήταν ομολογία συνθηκολόγησης και στην περίπτωση αυτή το “κολλέγιο των δανειστών” ζήτησε την άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας.
 Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει ότι αποσύρει το κείμενο μνημονίου των 8 δις και να δηλώσει προς τους δανειστές ότι, εάν θέλουν διαπραγμάτευση πραγματική, θα την έχουν από μηδενική βάση και με βάση τις αρχές των συνθηκών της Ε.Ε., τις συμβάσεις του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπεφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού. Με αυτές τις αρχές μπορούμε να συζητήσουμε. Με αρχές πλιάτσικου, διάλυσης και αποικιοκρατίας δεν συζητούμε τίποτα. Ας έλθουν, ας κοπιάσουν κατά εδώ να πάρουν τα χρήματά τους ... ή καλύτερα ας κοιτάξουν στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών τους, διότι εκεί βρίσκονται και όχι στην καθημαγμένη Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση η δήλωση απόσυρσης της πρότασης αφαιρεί από τους δανειστές και τους εδώ υπαλλήλους τους το ερώτημα – επιχείρημα του τι θα γίνει εάν οι δανειστές αποσύρουν τις δικές τους προτάσεις πριν την διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Δ. Ως κίνημα και ως πρόσωπα πριν την δημιουργία του κινήματος (διότι εμείς υπήρχαμε πολιτικά και φιλοσοφικά πριν από όλα αυτά) έχουμε ήδη αναλύσει και εκφραστεί για το τι είναι η “ευρωπαϊκή ένωση” , το “ευρώ” και όλα τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία της δήθεν “ενωμένης Ευρώπης” . Φυσικά, η θέση μας είναι ευθέως αρνητική σεο,τιδήποτε συνθλίβει ανθρώπους, λαούς και χώρες προς όφελος του οικονομικού κέρδους και μιας νέας αποικιοκρατίας: του ιμπεριαλισμού του γερμανικού ζωτικού χώρου. Η ανάλυση της Ελλάδας και των Ελλήνων οφείλει να κινηθεί στην κατανόηση και στην αντίσταση στο φαινόμενο – επιδίωξη των Γερμανών και των συμμάχων τους.
Αυτό που που πρέπει να εννοήσουν οι κυβερνώντες και ο λαός είναι ότι οι πραγματικές αλλαγές ξεκινούν από την ανάλυση και την αντίληψη (προσωπική και συλλογική) και εκφράζονται με την δημιουργία νέων θεσμών και την αντικατάσταση ή την ριζική μεταβολή των υπαρχόντων. Γιατί οι υπάρχοντες θεσμοί υπηρετούν το υπάρχον σύστημα, την καθεστηκυία τάξη.
Ας έλθουμε όμως πάλι στα ημέτερα και κυρίως στην σπέκουλα περί εκδίωξης της χώρας από την Ε.Ε. και το Ευρώ. Δυστυχώς, για όσους διακινούν αυτή την άποψη – απειλή το επεκτατικό νομικό στάτους της Ε.Ε. δεν προβλέπει τέτοιες διαδικασίες και τέτοιες δυνατότητες. Αρα, το “φόβητρο” για τους Ελληνες είναι κενό ουσίας. Ομως για το πόσο καταστροφική ήταν για την Ελλάδα η ΕΟΚ/ΕΕ και το Ευρώ, έχουμε ήδη τοποθετηθεί. Οποιος θέλει να το καταλάβει ας μπει στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΣΤΑΤ (http://dlib.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/) και ας μελετήσει τις στατιστικές καταγραφές του 1981 και του 1982 (όταν η Ελλάδα γινόταν μέλος της τότε ΕΟΚ). Η καταστροφή ήλθε μέσα στην ΕΟΚ/ΕΕ και έγινε με νόμισμα το Ευρώ.
Η απάντηση του ελληνικού λαού στα χυδαία μνημονιακά μέτρα (τόσο αυτά που πρότειναν οι “δανειστές” , όσο και σε αυτά που πρότεινε η κυβέρνηση – εκτός εάν τα αποσύρει) πρέπει να είναι ένα βροντερό ΟΧΙ. Με τα μέτρα αυτά ολοκληρώνεται ο εξανδραποδισμός των ανθρώπων και η κοινωνική διάλυση. Με τα ίδια μέτρα διαλύεται και εξοντώνεται το σύνολο του παραγωγικού ιστού και κυρίως ό,τι είχε μείνει σχετικά όρθιο από την λαίλαπα των προηγούμενων μέτρων – μνημονίων σε επίπεδο παραγωγής και παροχής υπηρεσιών. Ο στόχος των δανειστών και το αποτέλεσμα των μέτρων είναι κατάδηλος και σαφής: εξοντώνω και διαλύω για να γίνω σύντομα κύριος των τομέων αυτών.
Νωρίς την Δευτέρα, που θα έχουν ανοίξει τα χρηματιστήρια στην Απω Ανατολή και στην διάρκεια της ημέρας θα καταλάβουν πολλοί εκβιαστές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα τομάρια και οι εθελόδουλοι της χώρας, πόσο σημαντική είναι η απάντηση “ΣΟΚ” του δημοψηφίσματος.
Αν και θεωρούμε ότι η χώρα μας δεν θα χρεοκοπήσει την Τρίτη 30/6/2015 μη πληρώνοντας το Δ.Ν.Τ. (δεν πρόκειται περί χρεοκοπίας όπως έχουμε αναλύσει), θα θέλαμε να εξελιχθεί και το σενάριο αυτό για να καταλάβουν όλοι και παντού, ότι η Ελλάδα με πλήρη ευθύνη όσων την έφεραν στην παραγωγική απαξίωση δεν έχει να χάσει πολλά από μια τέτοια εξέλιξη. Αλλωστε η χώρα όχι μόνο έχει βρίσκεται στον “πάτο του βαρελιού”, αλλά τον έχει τρυπήσει κιόλας ... . Ο τρόμος είναι όλος δικός τους, ιδίως καθώς η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να καλύπτει με άνεση μισθούς και συντάξεις. Τώρα αν χρειαστεί να υπάρξει δελτίο στα καύσιμα για κάποιους μήνες, επισημαίνουμε ότι αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό για να παρεμποδιστεί η γελοιότητα της μπουρζουαζίας.
Να μην ανησυχούν επίσης όσοι έχουν λιγότερα από 100.000 Ευρώ στις τράπεζες. Ακόμα και εάν κλείσουν κάποιες, οι καταθέσεις μέχρι 100.000 Ευρώ είναι εγγυημένες από την Ε.Κ.Τ. . Οσοι έχουν περισσότερα, ας αποδείξουν την απόλυτη και συνολική νομιμότητα της προέλευσής τους ας τα πάρουν και ας πάνε μαζί τους όπου θέλουν.
 Για λόγους ιστορικά εξηγήσιμους αλλά όχι του παρόντος, τις συντριπτικά περισσότερες φορές που ως άνθρωποι και ως λαός είπαμε ΟΧΙ στις επιβουλές δημιουργήσαμε ιστορία και νικήσαμε. Ιδια πρέπει να είναι και η απάντηση της άλλης Κυριακής: ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ.

Ε. Δραχμή ? Η δραχμή είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο πείραμα υπό τις παρούσες συνθήκες. Χωρίς πραγματική οικονομία (όρος – εφεύρεση του Δ. Καραμήτσα) και χωρίς σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης (όρος – εφεύρεση του Λαϊκού Κινήματος) τα πράγματα για την άμεση υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, χωρίς να είναι λύση χειρότερη του Ευρώ, είναι δύσκολα και εξαρτώνται σε μεγάλο ποσοστό από τον διεθνή παράγοντα. Αναφερθήκαμε πιο πάνω σε κάποιες κλεμμένες “πατέντες” μας, όχι για να κομπάσουμε, αλλά για να εννοήσουμε το κρισιμότερο ζήτημα για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το σύνολο του λαού μας: την παραγωγή και την ανεξαρτησία που συνεπάγεται.
 Ως προς το θέμα του νομίσματος, πρωτοπόρα έχουμε προτείνει από το 2010 την δημιουργία παράλληλου χρήματος. Είναι η μοναδική και η ορθότερη λύση για την απεξάρτηση της χώρας.
 Ως προς το θέμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης: εμείς έχουμε εκπονήσει την μοναδική συνολική τεκμηριωμένη πρόταση με ουσιαστική βεβαιότητα επιτυχίας καθώς στηρίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας και είναι στραμμένη προς τον άνθρωπο υλοποιώντας την κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο. Την πρόταση αυτή δεν την έχουμε δημοσιοποιήσει ολόκληρη μέχρι τώρα. Αφήνουμε τους πολιτικάντηδες να παπαγαλίζουν όσα έχουμε αφήσει να διαρρεύσουν ... .
Ασχετα με το πότε, σεβόμενοι τον πόνο του Ελληνικού Λαού, θα αποφασίσουμε να την δημοσιοποιήσουμε πλήρη, καλό θα ήταν η κυβέρνηση να μας καλέσει για να μας συμβουλευτεί και, αν μας πείσει, να την ζητήσει και να την εφαρμόσει.
Σε κάθε περίπτωση και με οποιαδήποτε πρόθεση και σκέψη η απάντηση στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 πρέπει να είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙ, άξιο της ιστορίας μας και απάντηση στον θάνατο που θέλουν να μας επιβάλλουν.

                                     ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.