Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Δείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να κοιμηθείτε μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα! - The 4-7-8_Breath: Health Benefits & Demonstration


Αυτό το τέχνασμα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε σε 60 δευτερόλεπτα
Δοκιμάσατε ζεστό μπάνιο, ζεστό γάλα, να μετράτε προβατάκια. Κι όμως ακόμα η αϋπνία δεν σας αφήνει να ξεκουραστείτε κι αναρωτιέστε γιατί δεν σας παίρνει ο ύπνος.
Ο επιστήμονας Andrew Weil υποστηρίζει πως έχει τη λύση που θα στείλει όσους υποφέρουν από αϋπνίες στην αγκαλιά του Μορφέα μέσα σε μόλις ένα λεπτό.
Είναι η μέθοδος αναπνοής "4-7-8" που περιγράφεται ως "φυσικό ηρεμιστικό" για το νευρικό σύστημα και βοηθά την αποβολή της έντασης από το σώμα.

Είναι η μέθοδος αναπνοής «4-7-8» που περιγράφεται ως «φυσικό ηρεμιστικό» για το νευρικό σύστημα και βοηθά την αποβολή της έντασης από το σώμα.

Ο Δρ. Weil περιγράφει το σύστημά του ως εξής:


– εκπνεύστε πλήρως από το στόμα και μάλιστα ηχηρά (κάνοντας φουου)
– κλείστε το στόμα και εισπνεύστε αθόρυβα από τη μύτη μετρώντας νοερά έως το 4
– κρατήστε την αναπνοή σας μετρώντας έως το επτά
– εκπνεύστε πλήρως από το στόμα, κάνοντας και πάλι φουου για οκτώ δευτερόλεπτα με μία μεγάλη ανάσα
– εισπνεύστε ξανά και επαναλάβετε τον κύκλο αναπνοών άλλες τρεις φορές

«Πρέπει πάντα να εισπνέετε αθόρυβα από τη μύτη και να εκπνέετε με ήχο από το στόμα. Η άκρη της γλώσσας μένει στην ίδια θέση όλη την ώρα», εξηγεί ο Δρ Weil, «η εκπνοή διαρκεί διπλάσιο χρόνο από την εισπνοή. Δεν έχει σημασία ο συνολικός χρόνος εισπνοής- εκπνοής αλλά να τηρείτε το μέτρημα 4-7-8».

Η τεχνική, σημειώνει η Daily Mail, βασίζεται στην πρακτική pranayama, μια παλιά ινδική τεχνική ρύθμιση της αναπνοής.

Ο σπουδαγμένος στο Χάρβαρντ γιατρός υποστηρίζει πως η τεχνική του είναι τόσο αποτελεσματική επειδή επιτρέπει στο οξυγόνο να γεμίσει καλύτερα τους πνεύμονες. Το επιπλέον οξυγόνο μπορεί να έχει χαλαρωτική επίδραση στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα την ηρεμία.

Ο ίδιος προτείνει να εφαρμόζει κανείς την τεχνική αυτή δύο φορές την ημέρα για έξι έως 8 εβδομάδες μέχρι να κατακτήσει πλήρως τον τρόπο να κοιμάται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

Once you develop this breathing technique by practicing it every day, twice a day, it will be a very useful tool that you will always have with you. Use it whenever anything upsetting happens - before you react. Use it whenever you are aware of internal tension. Use it to help you fall asleep. Use it to deal with food cravings. Great for mild to moderate anxiety, this exercise cannot be recommended too highly. Everyone can benefit from it. Learn more about Breathing Exercises.
See all of Dr. Weil's videos here.
Want more guidance for your emotional health? 
http://www.drweil.com/drw/u/VDR00112/The-4-7-8-Breath-Benefits-and-Demonstration.html
Dr. Weil's website, SpontaneousHappiness.com, has everything you need, including exclusive videos of Dr. Weil performing some of his favorite breathing exercises. Learn more – start your 10-day free trial now.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.