Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Από την εισαγγελία Διαφθοράς Ποινική δίωξη σε στελέχη της Bayer Hellas για δωροδοκία 800 γιατρών

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η Bayer Hellas με υπάλληλους της αλλά και με τη συνδρομή άλλων εταιριών δωροδοκούσε Έλληνες γιατρούς του ΕΣΥ προκειμένου να συνταγογραφούν τα δικά της σκευάσματα με αντάλλαγμα είτε χρηματικά ποσά είτε άλλου είδους δώρα, όπως ταξίδια

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για σκάνδαλα δωροδοκίας, προκειμένου εταιρείες-κολοσσοί να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά από την εισαγγελία Διαφθοράς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τεσσάρων εκπροσώπων της Bayer Hellas.

Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας από κοινού σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου. Παράλληλα δίωξη ασκήθηκε και για άμεση συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα σε βάρος ενός ακόμα υπαλλήλου της ίδιας εταιρίας και των νομίμων εκπροσώπων δύο άλλων ελληνικών εταιριών.

Για την υπόθεση αυτή διενεργήθηκε έρευνα με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ε. Ράικου.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η Bayer Hellas με υπάλληλους της αλλά και με τη συνδρομή άλλων εταιριών δωροδοκούσε Έλληνες γιατρούς του ΕΣΥ προκειμένου να συνταγογραφούν τα δικά της σκευάσματα με αντάλλαγμα είτε χρηματικά ποσά, είτε άλλου είδους δώρα, όπως ταξίδια κ.λπ.

Την έρευνα διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου και Γιάννης Σέβης. ...

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη έρευνα διενεργήθηκε και από την εισαγγελία Διαφθοράς της Κολονίας στη Γερμανία.

Εκεί εμφανίστηκε Έλληνας υπήκοος καταγγέλλοντας ότι από το 2005 ως το 2008 ως εντολοδόχος της Bayer Hellas είχε εκδόσει εικονικά τιμολόγια ύψους δυο εκατ. ευρώ ισχυριζόμενος ότι δωροδοκήθηκαν στην Ελλάδα περίπου 800 γιατροί.

Παράλληλα έγινε έρευνα και από το ΣΔΟΕ, ανοίχτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, έγιναν έρευνες στα γραφεία της εταιρίας και επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες. Η ταρίφα ξεκινούσε από 1.000 ευρώ και έφτανε ως τις 20.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε τα χρήματα δίνονταν προκειμένου γιατροί κ.α. να κατευθύνουν τη συνταγογράφηση των φαρμάκων ή να παραγγέλλουν ποσότητες φαρμάκων για τα νοσοκομεία από τη συγκεκριμένη εταιρία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Αττική μόνο εντοπίστηκαν 43 γιατροί που φέρονται να δωροδοκήθηκαν. Πλην, όμως, τα χρηματικά ποσά ήταν μικρά, με αποτέλεσμα τα όποια αδικήματα να έχουν παραγραφεί.

Την υπόθεση θα αναλάβει πλέον ανακριτής διαφθοράς.

Σχόλια: Ολες οι εταιρίες φαρμάκων ειτε είναι γερμανικές, Ελληνικές,γαλλικές, ελβετικές, αγγλικές, αμερικάνικες, πληρώνουν σχεδόν όλους τούς γιατρούς του ΕΣΥ ή ΙΔΙΩΤΕΣ για να τούς προωθήσουν τά φάρμακα. Είναι καθιερωμένο πλέον εδώ και 25 χρόνια. Οι ελληνικές εταιρίες μέ μαύρο χρήμα πληρώνουν τούς γιατρούς κυρίως, και οι ξένες εταιρίες με ταξείδια και διάφορα ηλεκτρικά ηλεκτρονικά πράγματα καί σε μερικούς μεγαλογιατρούς με μεγάλη συνταγογραφία μαύρα χρήματα. Γι αυτό μήν απορείτε αυτό γίνεται σχεδόν σ όλες τίς εταιρίες καί με διάφορα αντικείμενα που πωλούν.
Η αλήθεια είναι μία! Αν θέλετε να σταματήσουν οι μίζες στους γιατρούς, φαρμακοποιους και λοιπούς απο τον κλάδο υγείας πρέπει να μειωθεί πάση θυσία η τιμή του φαρμάκου! Και αυτό θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση καθώς και με την εισαγωγή φτηνών γενοσημων ( 20% της τιμής του πρωτότυπου και κάτω ). Όσο περισσότερο περιθώριο κέρδους έχουν οι εταιρείες τόσο θα το διοχετεύουν στις μίζες γιατί είναι ο πιο εύκολος τρόπος προώθησης! Τώρα όσον αφορά στα πρότυπα αυτά θα είναι ακριβά δυστυχώς αλλά πρέπει και η εταιρία που βάζει λεφτά στην έρευνα φαρμάκου να καλύπτει το έξοδα της ( 1 στα 1000 φάρμακα περίπου περνάει τελική έγκριση )

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου