Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το μπαράζ δηλώσεων που προηγήθηκε από κυβερνητικούς βουλευτές οι οποίοι δήλωσαν την απόφαση τους να καταψηφίσουν την συμφωνία όταν ρθει στην βουλή η ηγετική ομάδα του κόμματος της Κουμουνδούρου τους θυμίζει τον «Κώδικα Δεοντολογία», που υπέγραψαν προεκλογικά –απαραίτητη προϋπόθεση για να βρεθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «Ολοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες».

Κάτω απ’ αυτό το κείμενο έχουν βάλει την υπογραφή τους όλοι οι σημερινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με την απειλή πρόωρων εκλογών –που θα γίνουν με λίστα σε περίπτωση που καταψηφιστεί στην βουλή η συμφωνία- το «προεδρικό περιβάλλον» θυμίζει την δέσμευση που έχουν αναλάβει ενυπόγραφα όλοι οι βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος. Ουσιαστικά δηλαδή παροτρύνει όσους βουλευτές αντιδρούν στην συμφωνία να παραιτηθούν και να παραδώσουν την έδρα στο κόμμα για να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές.

Δεν προβλέπει κάτι τέτοιο το Σύνταγμα, μας είπε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοι βουλευτές υπέγραψαν αυτό τον «Κώδικα Δεοντολογίας» γιατί δεν πίστευαν ότι θα βρεθούν σε ένα τέτοιο δίλημμα. (Από ΒΑΘΥ )
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.