Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΜΜΕ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: Τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ σύμφωνα με την "Ακρόπολη"

Σεισμό έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του πρώην εκπροσώπου του ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκπαίδευε με σεμινάρια έλληνες δημοσιογράφους.
Η επιτροπή Αλήθειας της Βουλής ζήτησε τα ονόματα αυτών των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στα "μαθήματα" του ΔΝΤ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συγκεκριμένο ζήτημα συνεδριάζει σήμερα και το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ ώστε να παρέμβει για τα «φροντιστήρια» του ΔΝΤ.
Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ακρόπολη" έχει δημοσιεύσει μία λίστα με ονόματα πολύ γνωστών δημοσιογράφων που όπως αναφέρει η εφημερίδα "πληρώθηκαν από το ΔΝΤ για την χειραγώγηση της ελληνικής κοινής γνώμης".
Στο πρωτοσέλιδό της που αναδημοσιεύουμε παρακάτω η εφημερίδα Ακρόπολη αναφέρει " αποκαλύπτουμε το καλά οργανωμένο γκεμπελίστικο, προπαγανδιστικό, βρώμικο σχέδιο των ξένων τοκογλύφων προκειμένου να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό υπέρ του μνημονίου. Το ίδιοχρονικό διάστημα έρεε άφθονο κρατικόχρήμα με τη μορφή διαφήμισης στα ...
φιλομνημονιακά Μέσα Ενημέρωσης.

Τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαιδεύτηκαν» από το ΔΝΤ ζήτησε ο Κουίκ

«Δεν μου κάνει εντύπωση που τα κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας σιώπησαν»
Ο υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη, σχετικά με την «εκπαίδευση» δημοσιογράφων και οικονομολόγων από το ΔΝΤ, ζήτησε, επικαλούμενος και τα 45 χρόνια της δημοσιογραφικής του ιδιότητας, «προσωπικά από την Κριστίν Λαγκάρντ, τον άνθρωπο που έφερε την «ΔΝΤ συνταγή» στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, να αποκαλύψουν πάραυτα τα ονόματα όλων των Ελλήνων δημοσιογράφων, που εκπαίδευσαν είτε στην Αμερική είτε εδώ στην Ελλάδα, για να κάνουν τις άθλιες πλύσεις εγκεφάλου στον ελληνικό λαό».

Επίσης ο κ. Κουΐκ ζητά να μάθει:

1. Πόσο κόστισε αυτή η «εκπαίδευση»

2. Πότε αποφασίστηκε, με ποιανού την εισήγηση και ποιοι το γνώριζαν από την ελληνική κυβέρνηση και ενδεχομένως και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

3. Σε ποιες ημερομηνίες και σε ποιες πόλεις εκτελέστηκαν τα «εκπαιδευτικά προγράμματα» και πόσες μέρες διήρκησαν

4. Με ποιες διαδικασίες και με ποιες προϋποθέσεις επελέγησαν οι «εκλεκτοί» δημοσιογράφοι

5. Πόσα χρήματα εισέπραξε ως αποζημίωση ο καθένας

6. Και ποιος έβαλε την τελική υπογραφή για αυτό το απίστευτο πρόγραμμα.

«Αναμένω, επίσης, να ανακοινώσουν και τα ονόματα των Ελλήνων οικονομολόγων, που κλήθηκαν για «εκπαίδευση», θέτοντας τα ίδια ερωτήματα που θέτω και για τους δημοσιογράφους» πρόσθεσε στην δήλωσή του, καταλήγοντας «αναμένω αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ. Δηλώνω επίσης, ότι δεν με εκπλήσσει το γεγονός, ότι κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας, σιώπησαν για το θέμα ή δεν το «άνοιξαν» όπως όφειλαν».

Τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ προκειμένου να προωθούν τις θέσεις του καταλλήλως θα ζητήσει η Βουλή. Την σχετική καταγγελία έκανε χθες ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης καταθέτοντας στην επιτροπή αλήθειας για το χρέος.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη οι δημοσιογράφοι αυτοί παρακολουθούσαν «σεμινάρια» στην Ουάσιγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν. Αντίστοιχα «μαθήματα» γινόντουσαν και στην Ελλάδα, όπως απάντησε, ο κ. Ρουμελιώτης σε σχετική ερώτηση του μέλους της επιτροπής, Λεωνίδα Βατικιώτη.

---------------------------------------------------------------
Υπενθυμίζουμε ότι: Ο Ρουμελιώτης ανέφερε ακόμη ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια.

Επισήμανε δε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα. Όπως έχει γίνει επίσης γνωστό πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι που επικοινωνούν με την ΕΣΗΕΑ απαιτώντας να παρέμβει ώστε να γίνουν γνωστά τα ονόματα των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται τέλος ότι μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκάλυψε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ και άλλα ανώτατα στελέχη του ταμείου επικοινώνησαν μαζί του πριν από την εξέτασή του από την επιτροπή για να του… υπενθυμίσουν ότι τα μέλη του ΔΝΤ απολαμβάνουν ασυλία για τις πράξεις τους.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.