Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, Ο ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Χθες, που δεν διαμαρτυρόσουν ήσουν δούλος. Σήμερα, που αγωνίζεσαι για να αποφασίζεις εσύ το μέλλον σου, είσαι ανελεύθερος, ένας άνθρωπος που κατάλαβε πως ήταν δούλος και αυτό είναι πρόοδος.

Όσοι θέλουν να αλλάξουν κάτι, ας σκεφτούν: Υπάρχει περίπτωση τα κόμματα, να αντισταθούν στους εκβιασμούς, να εδραιώσουν την δημοκρατία ή την δικαιοσύνη; Αν απελπίζεσαι με την ιδέα πως ότι και να ψηφίσεις, δεν αλλάζει τίποτα, δεν έχεις συνειδητοποιήσει ούτε την δύναμη σου ούτε την ουσία της δημοκρατίας. Δεν είσαι πολίτης αλλά ψηφοφόρος. Η σχέση αυτή είναι σαν την σχέση ελεύθερου – δούλου.

Ο ελεύθερος άνθρωπος υπερασπίζεται την ελευθερία του. Στην πραγματική δημοκρατία, που σημαίνει η εξουσία του λαού, ο πολίτης υπερασπίζεται το δικαίωμα να αποφασίζει ο ίδιος για όλα όσα τον αφορούν ακόμα και με κίνδυνο για την ζωή του.

Ο ψηφοφόρος όμως εξαρτιέται από τον πολιτικό όπως ο δούλος από τον αφέντη. ...

Παύουν οι δούλοι να είναι δούλοι αν αποκτήσουν καλύτερα αφεντικά; Πως οι ψηφοφόροι θα γίνουν πολίτες απλά με το να ψηφίσουν αντιμνημονιακά κόμματα;

Αν ήμασταν πολίτες, θα είχαμε πάρει την διαχείριση της χώρας στα χέρια μας. Θα ήμασταν δηλαδή ταυτόχρονα όλοι πολίτες και πολιτικοί. Δεν θα υπήρχε ανάγκη για επαγγελματίες πολιτικούς, κόμματα και εκλογές.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.