Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Η Ε.Ε. θέλοντας να απεμπλακεί από την Ελλάδα, στήριξε τον Τσίπρα (σενάριο συνωμοσιολογίας)

του Σωτήρη Γλυκοφρύδη

Δεν ξεχνώ ότι στην αρχή τη δημιουργίας της ΕΟΚ, όταν πήγε να συσταθεί από την Ένωση η ιστορία της, την ξεκίνησε από την εποχή του Καρλομάγνου.
Εν πάσει περιπτώσει, αυτό δεν συνέβη, κατά τη Γερμανία όμως που κυριαρχεί στο βιομηχανικό και οικονομικό κατεστημένο, η βάση της ΕΟΚ - ΕΕ προκύπτει η ένωση Γερμανόφωνων, Γερμανοτραφών ή Γερμανοεμφορούμενων λαών. Μη ξεχνάμε ότι και οι Άγγλοι ακόμη, θεωρούνται κατά μεγάλο μέρος Γερμανικής καταβολής,  

Το ερώτημα που προκύπτει, είναι «τι θέση έχει μέσα σε αυτό το Γερμανικό ελεγχόμενο συνασπισμό, η Ελλάδα». Η Ελλάδα, θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι εκπροσωπεί το πολιτικό αξιοκρατικό πρότυπο της Δύσης.  Ο Δυτικός πολιτισμός έχει Ελληνικά κοινωνικά πρότυπα, Εβραϊκό οικονομικό σκέλος και Αμερικανικό στρατιωτικό βραχίονα. Πολύ συχνά κάποιος συνδέει την ΕΕ με τη Δύση. Στην ΕΕ κυριαρχεί το Γερμανικό πνεύμα ή έστω ο Γερμανικού τύπου ιδεαλισμός.
  
Τους αναλυτές των πολιτικών και οικονομικών θεμάτων τους χαρακτηρίζει ένα αναπάντητο ερώτημα: «Γιατί η Μέρκελ ή η ΕΕ δεν προέβει σε κούρεμα των Ελληνικών χρεών, τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, όταν είχε προσδιοριστεί το πρωτογενές πλεόνασμα, για να στηρίξει τον ¨΄άνθρωπό της¨ τον θεωρούμενο ¨πειθήνιο συνεργάτη της, Σαμαρά;».  Μη προβαίνοντας σε αυτή την ενέργεια, στήριξε έμμεσα τον Τσίπρα, τον θεωρούμενο ¨αντάρτη¨ και αντιγερμανό, τότε.


Το ερώτημα που προκύπτει ως απάντηση του πρώτου, είναι «μήπως η Γερμανία επιθυμεί τη ¨ρήξη¨, την αποδέσμευση της ¨αντάρτισσας¨ Ελλάδας, χωρίς να πάρει ευθύνη και να φανεί;». Ο Ελληνικός λαός δεν προκύπτει πως μπορεί να γίνει πειθήνιος, νομοταγής και μεθοδικός, όπως ο Γερμανικός. Δεν διαβλέπει πως εχθρός είναι η Ρωσία με την Κίνα, αντιθέτως, τους ανοίγει πύλες. Ο ι Έλληνες, κατά τους Γερμανούς είναι χαοτικοί εκπρόσωποι της βόλεψης και της αναρχίας. Και ίσως πρέπει να αποβληθούν. Τι ¨ίσως¨, αυτό θα ήταν καλύτερο για τον Γερμανικό αυτοτροφοδοτούμενο δογματισμό, και ότι η Γερμανία είναι «uber alles».         

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου