Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων


Όπως είχε προαναγγελθεί, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών και Νομικών Προσώπων. Την Πέμπτη, εκδόθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη απόφαση για παράταση.
Σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Η αρχική προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου ωστόσο αναμένεται ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τις επόμενες μέρες.
Ως προς τα Νομικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου 2015. Ως προς τα Φυσικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 27η Ιουλίου 2015.

Επιπλέον με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα», ορίζεται ότι οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων για τα Φυσικά Πρόσωπα θα παραμείνουν, σύμφωνα και με τον ΚΦΕ, οι 31η Ιουλίου 2015, 30η Σεπτεμβρίου 2015 και 30η Νοεμβρίου 2015.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27η Ιουλίου 2015. ...==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου