Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση ανέλαβε μία ιστορική πρωτοβουλία - «Ένα όχι σημαίνει ότι ιστορικά έχει σημάνει το ΟΧΙ του λαού μας...», δήλωσε μπαίνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου η πρόεδρος της Βουλής - ΒΙΝΤΕΟ

"Η απόφαση της κυβέρνησης να αποταθεί στο κοινοβούλιο και δια του κοινοβουλίου και του Προέδρου Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό, αποτελεί απόφαση που δικαιώνει τη δημοκρατική εντολή και τη λαϊκή επιταγή", σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.
"Το άρθρο 120 του σημερινού μας Συντάγματος προβλέπει ότι η τήρηση του Συντάγματος και η αφοσίωση στην πατρίδα και τη φημοκρατία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα όλων των Ελλήνων που υποχρεούνται να αντιστέκονται εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Η ασφυξία που επιχείρησαν να επιβάλλουν οι θεσμοί αποτελεί βία κατά του Συντάγματος και της Δημοκρατίας και την απάντηση καλείται να δώσει ο ελληνικός λαός. 
Οι δανειστές επιχειρούν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που αντιστέκεται και τον ελληνικό λαό που δεν πειθαρχεί και δεν υποτάσσεται. 
Η κυβέρνηση ανέλαβε να υλοποιήσει τη μεσοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος και να δείξει εμπιστοσύνη στον λαό. Ενα όχι σημαίνει ότι ιστορικά έχει σημάνει το ΟΧΙ του λαού μας...", κατέληξε η πρόεδρος της Βουλής:


Άμεσα, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ενημερώθηκαν για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διεξαχθεί δημοψήφισμα, οι Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Ενημερώθηκε και ο Πούτιν - Πώς αντέδρασε το ΔΝΤ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, μάλιστα, αφού ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για το ερώτημα, απάντησε ότι αυτό θα ισοδυναμεί με «ναι ή όχι στο ευρώ», ενώ, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε για το δημοψήφισμα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως και τους επικεφαλής του ΔΝΤ, οι οποίοι πάντως δεν θέλησαν να σχολιάσουν την απόφαση του Μαξίμου.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.