Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Ο Ραφαέλ Κορέα μιλά για την Ελλάδα και το οικονομικό θαύμα του Ισημερινού


Τη συνταγή της επιτυχίας του Ισημερινού, που αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Νότιας Αμερικής, εξήγησε στο Euronews ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα.
Ο Κορέα, ο οποίος κατάφερε να διαγράψει πάνω από το 70% του ομολογιακού χρέους της χώρας χρησιμοποιώντας τα πορίσματα της επιτροπής λογιστικού ελέγχου, αναφέρεται στα ισχυρά προγράμματα δημοσίων επενδύσεων και στην προστασία των παραγωγών του Ισημερινού.

Εμείς στη Λατινική Αμερική είμαστε ειδικοί στις κρίσεις γιατί τις περάσαμε όλες» αναφέρει ο πρόεδρος του Ισημερινού σημειώνοντας ότι σήμερα η Ευρώπη κάνα τα ίδια λάθη.
Νομίζετε ότι οι τράπεζες, που τώρα ρίχνουν όλη την ευθύνη στους Έλληνες, δεν γνώριζαν την κατάσταση»;
Τα προγράμματα του ΔΝΤ που εφαρμόζονται τώρα και στην Ελλάδα δεν έχουν στόχο το ξεπέρασμα της κρίσης αλλά τη ρευστοποίηση του χρέους. Από τη μια πλευρά προσφέρουν χρήματα και από την ...
άλλη επιβάλλουν σκληρά μέτρα, όπως περικοπές μισθών και συντάξεων με στόχο να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν τα ιδιωτικά χρέη.

Κάντο όπως ο Ισημερινός… και καλύτερα
Όπως είχαμε εξηγήσει και παλαιότερα στο info-war.gr οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών, που συχνά λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δημιουργούν συνήθως τα σημαντικότερα προβλήματα στο έργο των επιτροπών λογιστικού ελέγχου του χρέους.
Διαβάστε σχετικά για το ρόλο του κεντρικού τραπεζίτη του Ισημερινού
Audio Player
00:04
Όπου σήμερα θυμόμαστε μια εκπομπή που είχαμε κάνει πριν από πέντε χρόνια και την πληρώσαμε ακριβά.
Αναρωτιόμαστε εάν ο Λιστ θα έγραφε μια σουίτα για αυτούς που έχουν χρέη και εάν ένα συγκρότημα με τέσσερα μη ξανθά μέλη θα τραγουδούσε ποτέ
για το λεγόμενο απεχθές χρέος.
Ταξιδεύουμε από την αυτοκρατορία των Ινκας στην παντοκρατορία του ΔΝΤ και στη διαδρομή συναντάμε ορισμένους οικονομικούς δολοφόνους.
Συζητάμε για επιτροπές λογιστικού ελέγχου που ξεκινούν και στην Ελλάδα και υποπτευόμαστε ότι οι εχθροί τους κρύβονται και εκεί που δεν το περιμένεις.

Με “χουντικές ρυθμίσεις” και “διαρροές” απαντά στον έλεγχο ο Στουρνάρας
17/06/2015

Ευθεία επίθεση στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προκαταρκτικού πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Η Κωνστανοπούλου κατήγγειλε ότι ο Στουρνάρας σε αίτημα της επιτροπής για την παροχή στοιχείων έστειλε μόνο δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο Ιντερνετ και επικαλέστηκε το τραπεζικό απόρρητο και διατάξεις της χούντας, προκειμένου να μην συνεργαστεί με την επιτροπή.
Ο διοικητής της τράπεζας δεν ενεργεί προς το συμφέρον της διαφάνειας και της δημοκρατίας, σχολίασε η πρόεδρος της Βουλής

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου