Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Γλώσσα παπούτσι, μυαλό κουκούτσι: Βίντεο και Φώτο!!! Συνεντεύξεις από πολίτες στη συγκέντρωση "Μένουμε Ευρώπη"

;
 Σχετικά: Οι... "πρωτάρηδες" επανακάπτουν [Το Κολωνάκι, η Φιλοθέη, η Κηφισιά, το Κεφαλάρι, η Βάρκιζα, η Βούλα, η Βουλιαγμένη έδωσαν δυναμικά το «παρών» χθες το απόγευμα στην πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος]


«Χρεοκοπία σημαίνει ότι θα πεθάνουμε στον δρόμο από την πείνα» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και σχολιάζοντας τη χθεσινή συγκέντρωση σημείωσε πως «ήταν εντυπωσιακή».
«Ήταν άνθρωποι χωρίς κομματική ταυτότητα, δεν υπήρχε καμιά βρισιά προς κανέναν, ήρεμοι άνθρωποι που κατεβήκαν να στείλουν στον κ. Τσίπρα ένα μήνυμα ότι δεν θέλουν να μας βγάλει από την Ε.Ε.. Δεν κατεβήκαμε για να κάψουμε αλλά για να εκφράσουμε την αγωνία μας για το μέλλον των παιδιών μας», σημείωσε (aoristies)


Ελληναράς με σημαία στη Βουλή: VIDEO




Πολίτες μιλάνε στην κάμερα στη συγκέντρωση "Μένουμε Ευρώπη", χρησιμοποιούν όλοι την ίδια φρασεολογία και "κολλάνε" στα ίδια σημεία... φαίνεται πως βλέπουν πολύ Σαμαρά και Άδωνη:

Είπαν #1 Έντιμος συμβιβασμός ή κομμουνιστικός κίνδυνος



Είπαν #2 Πως θα έρθει η ανάπτυξη οέοο;;;;



Είπε #3 Ευρώ μνημόνια κι ας είμαστε άνεργοι



Είπε #4 Έχω φίλους άνεργους... ευρώ πάση θυσία


Ρεπορτάζ Βασίλης Νούσης (κιν. 6972 300 003)


Μ’ ένα πρωτοσέλιδο που σοκάρει την Ευρώπη κυκλοφορεί σήμερα ο Guardian. Με την φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα μέσα στην ελληνική σημαία και με τον τίτλο «Ελλάδα: Δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει», η βρετανική εφημερίδα αποτυπώνει με έξι μόνον αριθμούς το τέρας της κρίσης και τις δραματικές της συνέπειες.
Οι αριθμοί, που αναδύονται μέσα από τη σημαία, είναι οι εξής:

*25%: Πτώση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος
*28%: Μείωση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα
*28,5%: Πτώση στην κατανάλωση τροφίμων
*61%: Μείωση στη μέση σύνταξη που έχει πέσει στα 833 ευρώ
*45%: Το ποσοστό των συνταξιούχων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας
*26%: Ανεργία (50% στις ηλικίες κάτω των 25 ετών)

Στο άρθρο του ο Guardian γράφει ότι η οικονομική κατάρρευση της χώρας είναι πλέον αντίστοιχη με εκείνη της Μεγάλης Ύφεσης στη δεκαετία του ’30 και επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα χρέη της.

Όπως γράφει, η Ελλάδα έχει πετάξει πλέον το μπαλάκι στα χέρια των πιστωτών διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να πληρώσει το ΔΝΤ. Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Reuters σύμφωνα με τις οποίες «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα χρήματα» και η πληρωμή δεν θα μπορέσει να γίνει εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και χρηματοδότηση.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.