Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Εκλογές, εδώ και τώρα, για να εγκρίνει ο λαός τη συμφωνία

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, από την απόφαση του Αλέξη κρέμεται η τύχη της ευρωζωνης

Ο πρωθυπουργός αδιαφορεί για εκβιασμούς και απειλές και πήγε στις Βρυξέλλες για να συμφωνήσει. Δεν θα δεχθεί όμως παράλογες, αντιλαϊκές και ταπεινωτικές απαιτήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα αναμένεται να προκαλέσει μια ενδεχόμενη συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους.

Το ίδιο ακριβώς, θα συμβεί και σε περίπτωση ρήξης και μάλιστα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, πολύ σοβαρότερες και με απρόβλεπτες συνέπειες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews» ο Αλέξης Τσίπρας που δίνει σήμερα τη μεγάλη και κρίσιμη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής, έχει αποφασίσει μια σειρά από τολμηρές πρωτοβουλίες, στρατηγικού χαρακτήρα οι οποίες θα διαμορφώσουν το νέο μεταμνημονιακό σκηνικό στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός όπως φαίνεται έχει καταλήξει στην απόφαση για προσφυγή σε εκλογές, προκειμένου να εγκριθεί από το λαό η οποιαδήποτε συμφωνία, στην οποία θα καταλήξει με τους εταίρους.

Σε περίπτωση ρήξης και πάλι οι εκλογές είναι μονόδρομος, ενώ ίσως στηθεί και δεύτερη κάλπη, για να απαντηθεί με δημοψήφισμα η νέα πορεία της χώρας.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν στα χέρια τους μια σειρά από κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις, οι οποίες εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας ακόμη και με διαφορά 28 μονάδων!

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 19,5%, και ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 47,5%, ποσοστό πρωτοφανές για ένα κόμμα της Αριστεράς.

Με την προσφυγή στις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα απαλλαγεί από διάφορα βαρίδια στην ...
Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ισχυρή και αυτοδύναμη πλειοψηφία στη νέα Βουλή που τον καθιστά πανίσχυρο, προκειμένου να πάρει καθοριστικές αποφάσεις που θα σημαδέψουν την πορεία της χώρας για τα επόμενα εκατό χρόνια.

Με την προσφυγή στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο χώρο της Κεντροαριστεράς, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, ενώ η Νέα Δημοκρατία στη χώρα μας μπαίνει οριστικά στο περιθώριο και ακολουθεί την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Τα κόμματα του μνημονίου θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη και οι δοσίλογοι της τρόικας θα αποστρατευτούν.

Από σήμερα αρχίζει μια νέα πορεία για τη χώρα ό,τι και αν συμβεί στη Σύνοδο Κορυφής…

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από χθες τη νύχτα στις Βρυξέλλες με στόχο να εξασφαλίσει μια έντιμη και δίκαιη συμφωνία. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι διατεθειμένος να υπογράψει νέα μνημόνια που θα προκαλέσουν περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται και δεν δέχεται ταπεινωτικές για τη χώρα απαιτήσεις. Γι΄ αυτό η γιγαντιαία επιχείρηση κατατρομοκράτησης του λαού και της κυβέρνησης που οργάνωσαν οι ξένοι τοκογλύφοι οι πανίσχυροι μηχανισμοί τους και τα ελεγχόμενα από αυτούς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταρρέουν με πάταγο.

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι από μια ενδεχόμενη ρήξη η μόνη που κινδυνεύει με διάλυση είναι η Ευρωζώνη. Από την απόφαση του Αλέξη κρίνεται η τύχη της Ευρωζώνης, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας γενικότερα. Αντίθετα η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει πρόσκαιρα δυσκολίες, αλλά στη συνέχεια θα κάνει άλματα, σχεδιάζοντας μια αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενη ταυτόχρονα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και τη στρατηγική γεωπολιτική της θέση.

Γι΄ αυτό ακριβώς οι Ευρωπαίοι καθημερινά απειλούν θεούς και δαίμονες.

Εάν δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τεράστια οικονομικά προβλήματα από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ οι Ευρωπαίοι θα μας είχαν διώξει εδώ και δύο – τρία χρόνια. Το κόστος, όμως για το ευρώ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευρωπαϊκές τράπεζες από μια τέτοια εξέλιξη είναι τεράστιο και οι κλυδωνισμοί που θα προκαλέσει θα οδηγήσουν στο τέλος της λεγόμενης ζώνης του ευρώ.

Ενδεχόμενη ελληνική έξοδος από το ευρώ, θα προκαλέσει σεισμό και στην εύθραυστη πλέον παγκόσμια οικονομία. Έτσι εξηγείται και το μεγάλο ενδιαφέρον των Αμερικανών να βρεθεί λύση. Γιατί εκτός από την οικονομία οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, συνυπολογίζουν και τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας.

Αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας γι΄ αυτό πήγε στη Σύνοδο Κορυφής αποφασισμένος για όλα υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.