Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Απάντηση Μαξίμου στη «νέα» πρόταση Γιούνκερ: Ο Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει ΟΧΙ


Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φαίνεται πως είναι έτοιμος να καταθέσει στη χώρα μας νέα πρόταση, με απώτερο στόχο την άρση του αδιεξόδου και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζουν ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν απέστειλε «μήνυμα» προς το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών, όπως αυτή δημοσιεύθηκε από τον ίδιο, την Κυριακή 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν μία αλλαγή στις ήδη ...
κατατεθείσες προτάσεις. Βάσει της πρότασης Γιούνκερ, η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί τη νέα πρόταση και θα καλέσει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα πρόταση προβλέπει την ανανέωση της δέσμευσης των θεσμών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, όπως ακριβώς είχε εκφραστεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. Ωστόσο, οι πηγές του Μαξίμου απάντησαν αρνητικά, τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι γράφεται και ό,τι λέγεται, εργάζεται για τη λύση». Τέλος, οι πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει «όχι» την Κυριακή.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.