Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ > FT: Σε ένα σκίτσο το δράμα Ελλάδας και Ευρώπης και ..."Η_κατάσταση θυμίζει τα χρόνια πριν ξεσπάσει ο Α'ΠΠ"!

Ένα καταπληκτικό σκίτσο του Ίνγραμ Πιν, που συνοδεύει το άρθρο του Μάρτιν Γούλφ, στους Financial Times με τίτλο «Χωρίστε βιαστικά και μετανιώστε με την ησυχία σας» και στο οποίο παρομοιάζεται πριν το ξέσπασμα του Α'ΠΠ με τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και της πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα, η βρετανική εφημερίδα δίνει το πιο πλήρες στίγμα της διαπραγμάτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο σκίτσο φέρεται να αφαιρεί το «τουβλάκι» της Ελλάδας από τον «πύργο» της Ευρωζώνης, στην κορυφή του οποίου κάθονται η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Μαριάνο Ραχόι και άλλοι ηγέτες της Ε.Ε. Και ο ίδιος ο Α.Τσίπρας ισορροπεί σε μία σάπια σανίδα στην άκρη του γκρεμού...

Στο άρθρο του ο Γουλφ υποστηρίζει ότι κανείς δεν περιμένει «λευκό διαζύγιο» σε μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ στο παρακάτω σκίτσο, χαρακτηριστικές είναι οι έντρομες εκφράσεις των ηγετών της ΕΕ, όπως αυτή της Γερμανίδας καγκελάριου, η οποία κάνει απεγνωσμένα νόημα στον Έλληνα πρωθυπουργό να σταματήσει.

Την ίδια ώρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κουνά το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα και ο Γάλλος πρόεδρος τον παρακολουθεί έκπληκτος.

Συμπερασματικά:

Είτε η Ελλάδα συμφωνήσει σε έναν - κακό και επώδυνο - όλα δείχνουν - συμβιβασμό είτε πάει σε ρήξη, το τέλος της ευρωζώνης είναι πολύ εγγύτερα απ'ότι πιστεύουν οι περισσότεροι. Το κοινό νόμισμα δεν έχει πια πολλή "ζωή"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου