Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

«Παρενέργειες» στην Κύπρο για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα: O κακός χαμός στην Κύπρο με την στάση του υπουργού Οικονομικών στο Eurogroup! - (Έχει και η Κύπρος μας τον "Γερμανό" της - συνεπώνυμο με έναν ελληνόφωνο)

Πολιτική αντιπαράθεση δημιούργησε στην Κύπρο η απόφαση του Εurogroup και η στάση του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη. To Kίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στη σύνοδο του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2015 του Εurogroup, στην οποία συμμετείχε και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, και στην επίσημη δήλωση της Ευρωομάδας «με τη σύμφωνο γνώμη των 18 Υπουργών Οικονομικών και χωρίς τη συμφωνία του Έλληνα Υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη».

Στην ανακοίνωση, αφού γίνεται αναφορά σε σχετικό τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), σημειώνεται ότι προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με τη στάση που τήρησε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κατά τη σύνοδο του Εurogroup.

Η ΕΔΕΚ καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να διευκρινίσει κατά πόσον: «Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης συμφωνεί με την επίσημη δήλωση των 18 υπουργών Οικονομικών του Εurogroup;


Εάν συμφωνεί, η στάση του ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή ήταν αυτόβουλη ενέργεια;».
Πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ

To Kίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, με ανακοίνωση του, αναφέρεται στη σύνοδο του Εurogroup, στην οποία συμμετείχε και ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, και στην επίσημη δήλωση της Ευρωομάδας με τη σύμφωνη γνώμη των 18 υπουργών Οικονομικών και χωρίς τη συμμετοχή στη συνεδρίαση του υπουργού Οικονομίας της Ελλάδας, Γιάννη Βαρουφάκη.

Στην ανακοίνωση, αφού γίνεται αναφορά σε σχετικό τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), σημειώνεται ότι προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με τη στάση που τήρησε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κατά τη σύνοδο του Εurogroup.

Η ΕΔΕΚ καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να διευκρινίσει κατά πόσον:

-Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης συμφωνεί με την επίσημη δήλωση των 18 υπουργών Οικονομικών του Εurogroup;

-Εάν συμφωνεί, η στάση του ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή ήταν αυτόβουλη ενέργεια;

Υπενθυμίζεται ότι και το προηγούμενο διάστημα ο Κύπριος υπουργός είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη Μεγαλόνησο για την επιλογή του με τις δηλώσεις και τη στάση του να τηρεί αποστάσεις από τις θέσεις της κυβέρνησης της Ελλάδας.

athensmagazine.gr
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.