Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Παρακολουθούσε η ΝSA Γάλλους Προέδρους;

Σημαντικές αποκαλύψεις έγιναν για παρακολουθήσεις από την NSA των κινητών τηλεφώνων τριών Γάλλων Προέδρων, του Ζακ Σιράκ, του Νικολά Σαρκοζί και του Φρανσούά Ολάντ
Σημαντικές αποκαλύψεις έγιναν για παρακολουθήσεις από την NSA των κινητών τηλεφώνων τριών Γάλλων Προέδρων, του Ζακ Σιράκ, του Νικολά Σαρκοζί και του  Φρανσούά Ολάντ.
Είναι η αμερικανική πρεσβεία φωλιά κατασκόπων; Έχουμε στην καρδιά του Παρισίου τον Big Brother, τον Μεγάλο Αδελφό; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
Αιφνιδιασμένη φαίνεται η Γαλλία από τις αποκαλύψεις. Νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, γεγονός σπάνιο, αφού συγκαλείται μόνο για τρομοκρατικές ή πολεμικές υποθέσεις. Διήρκεσε μιάμιση ώρα και το ανακοινωθέν ήταν αυστηρό και επικριτικό. Κάνει λόγο για απαράδεκτες πρακτικές, υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ από προηγούμενη υπόθεση το 2013 και τονίζει ότι ...
«η Γαλλία δεν θα επιτρέψει ουδεμία δράση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τα συμφέροντά της».
Ακολούθησε υπουργικό συμβούλιο αλλά και ενημέρωση των εκπροσώπων της Γερουσίας και του Κοινοβουλίου καθώς και των ειδικών υπηρεσιών πληροφοριών και άμυνας, ενώ ο υπουργός εξωτερικών Λωράν Φαμπιούς έχει καλέσει το απόγευμα, την Αμερικανίδα Πρέσβειρα.
Παρακολουθήσεις στην καρδιά του Παρισιού
Έκτακτη σύγκλιση του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου
Έκτακτη σύγκλιση του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου
Η εν λόγω κατασκοπευτική φωλιά, δεν είναι άλλη από
το ρετιρέ του πενταώροφου κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας στην κεντρική πλατεία του Παρισιού Κονκόρντ, όπου προσέτρεξαν σήμερα πολλοί, για να το φωτογραφήσουν αλλά και για να διαπιστώσουν εάν μπορούν να καταλάβουν ότι η λευκή πρόσοψη με τα έξι ομοιόμορφα παράθυρα δεν είναι παρά ένας καλοζωγραφισμένος μουσαμάς. Ένας αθώος μουσαμάς που προστατεύει τις πλέον εξελιγμένες εγκαταστάσεις παρακολούθησης. 
Σε απόσταση μόλις 300 μέτρων βρίσκεται το γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο. Κοντά επίσης βρίσκονται τα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Άμυνας, Εξωτερικών και λίγο πιο πέρα, στην απέναντι όχθη του Σηκουάνα, το Κοινοβούλιο.
Θέση εκπληκτική για το ρετιρέ που μοιάζει πρόσθετο στην ταράτσα και δεσπόζει στην περιοχή. Το παράδοξο της ημέρας είναι ότι το απόγευμα ψηφίζεται στη γαλλική Βουλή νόμος με στόχο τη διευκόλυνση των παρακολουθήσεων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι DW

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.