Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Με άδεια Στουρνάρα; Ο "ναι" πολιτικός παράγοντας του Ηρακλείου μετέφερε με κλειστές τράπεζες 1 εκατ. € στο εξωτερικό!

Η καταγγελία που παρουσιάζουμε είναι εξαιρετικά σημαντική και απολύτως διασταυρωμένη: πολιτικός παράγοντας του Ηρακλείου από το λόμπι του "ναι στα μνημόνια" κι από τους επικεφαλής των ανάλογων διαδηλώσεων, κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, σήκωσε πριν από λίγα 24ωρα, από μεγάλη τράπεζα της πόλης ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ! Λίγο νωρίτερα, προφανώς, είχε ρίξει το δάκρυ του για τους συνταξιούχους στις ουρές των ΑΤΜ που ξεροσταλιάζουν για 60 ευρώ...
Κατά τις πληροφορίες του Candianews, ο "φιλοευρωπαίος παράγοντας" ζήτησε να πάρει το ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ το 1 εκατ. ευρώ, καθώς μπήκε στην τράπεζα, ενώ ήταν κλειστή, χρησιμοποιώντας την πολιτική του ιδιότητα! Αξίωσε να μεταφέρει στο εξωτερικό από το λογαριασμό του τα χρήματα, αλλά φυσικά η απάντηση των τοπικών τραπεζικών στελεχών ήταν αρνητική. Ο ίδιος επέμεινε, έκανε επαφές με στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, επικαλέστηκε το γεγονός ότι κάνει μπίζνες με το εξωτερικό και ήθελε να μεταφέρει το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό γαλλικής τράπεζας.
Με τα πολλά, κατάφερε να σηκώσει και να μεταφέρει τα χρήματα, για τις δουλειές του, που σχετίζονται, όπως είπε, με επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά...
Το Candianews γνωρίζει φυσικά ποιος είναι ο πολύ γνωστός "φιλοευρωπαίος παράγοντας". Περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να αναζητήσουν και να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της συναλλαγής και της μεταφοράς του ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ στο εξωτερικό.
Το θέμα φυσικά σχετίζεται τόσο με την ισονομία - καθώς οι τράπεζες ήταν κλειστές και κάποιος απόλαυσε παρανόμως το προνόμιο να σηκώσει ένα τέτοιο ποσό και να το μεταφέρει σε ξένη τράπεζα- όσο και με την πολιτική ηθική: την ώρα που έκανε παρανόμως τη μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό, "συμπαραστεκόταν" στους συνταξιούχους, που δεν μπορούσαν να πάρουν παρά 60-120 ευρώ, και καλούσε σε "ναι" στο δημοψήφισμα για να "σωθεί η Ελλάδα".
Περιμένουμε...

Ενημερώθηκαν Τσίπρας - Βαρουφάκης- Έρευνα για τον πολιτικό του Ηρακλείου που απέσυρε 1 εκατ. € με κλειστές τις τράπεζες
Στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έφτασε χθες το απόγευμα η αποκάλυψη του Candianews για τον πολιτικό παράγοντα του Ηρακλείου, ο οποίος μετέφερε στο εξωτερικό, με άδεια Στουρνάρα, 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές. Όλα τα στοιχεία παραδόθηκαν σε συνεργάτες του, ενώ στάλθηκαν και στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Αλέξη Τσίπρα. Ήδη οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ενημερώθηκαν και για το όνομα του πολιτικού παράγοντα καθώς και για άλλες λεπτομέρειες της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε ήδη ενημερωθεί από την ανάρτηση του Candianews, και ζήτησε ενημέρωση από τις υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ παράλληλα ζήτησε στοιχεία για το αν υπάρχουν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η έρευνα θα αφορά και στην πηγή προέλευσης των χρημάτων.
Όπως γράψαμε χθες, πολιτικός παράγοντας του Ηρακλείου, κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, σήκωσε πριν από λίγα 24ωρα, από μεγάλη τράπεζα της πόλης ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα, ακριβώς επειδή η τράπεζα δε λειτουργούσε και δεν μπορούσε να του δώσει τα χρήματα, εκείνος ζήτησε την παρέμβαση από την ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος, για να πετύχει τελικά την απόσυρση των χρημάτων και τη μεταφορά, κατά τη δήλωσή του, σε τράπεζα της Γαλλίας.

Γιατί άραγε απαντά ο Λ. Αυγενάκης για το 1 εκατ. €;- Ζητά να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του Α. Ανδρικάκη!
Το Candianews αποκάλυψε την υπόθεση με τον πολιτικό παράγοντα του Ηρακλείου που σήκωσε 1 εκατ. ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ ήταν κλειστές οι τράπεζες, προκειμένου να τα μεταφέρει στο εξωτερικό, χωρίς να αναφέρει ποιος είναι (Δείτε εδώ). Όμως ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να δηλώσει ότι όσα αναφέρονται είναι ανακριβή, αλλά παράλληλα ζήτησε με επιστολή του που δημοσίευσε σε άλλα μέσα, να κινηθούν διαδικασίες αυτοφώρου σε βάρος του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη, υπεύθυνου του Candianews!
Και έσπευσε να μιλήσει για "ανεύθυνη διάδοση φημών", που "σπιλώνουν ανεπανόρθωτα προσωπικότητες και υπολήψεις"! Ζήτησε μάλιστα "υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια από όλους"!
Βεβαίως, αν και απαντά σε δημοσίευμα του Candianews, ο κ. Αυγενάκης, όπως το συνηθίζει, δεν μας έστειλε ούτε την ανακοίνωση ούτε την επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το ουσιαστικό είναι τούτο: πώς γνωρίζει ο βουλευτής της ΝΔ ότι τα δημοσιεύματα είναι "ανακριβή"; Αφού δεν τον αφορά, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση; Γιατί απαντά εκείνος, μια μέρα μάλιστα μετά τις αποκαλύψεις; Γνωρίζει κάτι για την υπόθεση;
Προφανώς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι απαντά επειδή το όνομά του αναφέρθηκε σε διάφορους σχολιασμούς στα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί δεν ήταν το μοναδικό. Και άλλων παραγόντων της ΝΔ ή άλλων κομμάτων τα ονόματα αναφέρθηκαν, όμως δεν εξέδωσαν ανακοινώσεις. Αναφέρθηκαν και ονόματα επιχειρηματιών.
Ξαναρωτάμε: πώς γνωρίζει ότι είναι ανακριβή τα δημοσιεύματα; Γιατί απαντά ο ίδιος, αφού δεν γίνεται αναφορά στο όνομά του; Ξέρει κάτι περισσότερο;
Προχωρεί όμως και παραπέρα, σε επιστολή που όπως μαθαίνουμε έστειλε στον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα: ζητά να κινηθούν διαδικασίες σε βάρος του δημοσιογράφου και υπεύθυνου του Candianews, Αλέκου Ανδρικάκη, με διαδικασία αυτοφώρου και το νόμο περί τύπου!
Διαβάστε την επιστολή του:
«Παρακαλώ άμεσα για την κλήση και διερεύνηση των καταγγελλόμενων από τον υπεύθυνο κατά νόμο εκδότη και δημοσιογράφο κ.  Α. Ανδρικάκη.
Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χώρα και η κοινωνία δεν επιδέχεται καμία καθυστέρηση ως προς τη διερεύνηση της καταγγελίας του δημοσιογράφου η οποία θίγει συγκεκριμένη μερίδα πολιτικών που υπερασπίζονται τη θέση ΝΑΙ στο αυριανό δημοψήφισμα. Η αδιάκριτη σπίλωση της υπόληψης των εν ενεργεία πολιτικών προσώπων του Ηρακλείου που έχουν ταχθεί υπέρ θέσης ΝΑΙ στο αυριανό δημοψήφισμα αποτελεί επονείδιστη αλλά και παράνομη πράξη.
Αιτούμαι την άμεση και αποτελεσματική τήρηση των δικονομικών διατάξεων του νόμου για τα αδικήματα περί τύπου και την έγκαιρη και ουσιαστική προστασία μου ώστε μέσα στα πλαίσια του νόμου να προσδιορισθεί η αλήθεια ή το ψεύδος της καταγγελίας και σε περίπτωση αλήθειας να αποδοθεί ο ποινικός, πολιτικός και κοινωνικός ψόγος στο υπεύθυνο πρόσωπο.»
Η ανακοίνωση
Ιδού και η ανακοίνωση από τη σελίδα του στο facebook με την οποία καλεί τον "αρθρογράφο" (ναι, έτσι σε εισαγωγικά βάζει τον όρο!) να παραδώσει στις αρμόδιες αρχές και τη δημοσιότητα τα στοιχεία. Τα στοιχεία βεβαίως, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, είναι ήδη σε γνώση του ίδιου του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών (Δείτε εδώ).

Αυγενάκης
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

1 σχόλιο:

  1. 20 σελίδες κείμενο από τον κύριο Κεφαλογιάννη σχετικά με δυσβάστακτη φορολογία στα φωτοβολταικά http://www.cretalive.gr/crete/view/parembash-kefalogiannh-gia-th-forologia-sta-fwtoboltaika/148982
    Ήθελα να ήξερα αν έχει ασχοληθεί για κάποιο άλλο πολιτικό/δημόσιο ζήτημα με τόσο ζήλο.
    Αχ, αχ αυτός ο πολιτικός πονάει αυτό τον τόπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή