Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πόρισμα Νικολούδη: Η ΑΤΕ ήταν διαχρονικό πολιτικό σκάνδαλο - 1300 αγύριστα δάνεια - 5 δισ. ζημιά για το Δημόσιο

Τις κυβερνήσεις της περιόδου 2000 - 2012 "δείχνει" ο Παναγιώτης Νικολούδης για τη χρεωκοπία της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για "διαρκές, διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο", με πάνω από 1300 δάνεια τα οποία δόθηκαν παράνομα και δεν επιστρέφησαν ποτέ στην Τράπεζα. Στην ανακοίνωσή του, ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς καλεί τη Δικαιοσύνη να αξιοποιήσει το πόρισμά του και να διελευκάνει το σκάνδαλο που έχει ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο περί τα 5 δισ. ευρώ. 

Ο κ. Νικολούδης γράφει επί λέξει πως "Με το πόρισμα αυτό και τη σχετική Έκθεση Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν. Για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων".
Στρέφοντας τα βέλη του προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει στην ανακοίνωση πως "χωρίς καμία αμφιβολία η περίπτωση της ΑΤΕ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, αφού η εν τέλει ζημία του Δημοσίου από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα φτάνει τα 5 δισ. ευρώ".

"Η ΑΤΕ δεν είναι απλά μια Τράπεζα που χρεοκόπησε", γράφει ο υπουργός. "Η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων". και συνεχίζει: "Η ΑΤΕ ήταν το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κυριότεροι εκφραστές του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα". "Ήταν τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε κάποιοι θεσμοί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί) να καταντήσουν εσμοί".

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.