Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Οι αυστριακοί σιδηρόδρομοι ενδιαφέρονται για τον ΟΣΕ... αν είναι τσάμπα!

Με συνεντεύξεις του στο Trend και το Spiegel ο επικεφαλής των αυστριακών σιδηροδρόμων αμφισβητεί ανοικτά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκφράζει την άποψη ότι ο ΟΣΕ πρέπει να μείνει στο δημόσιο.
O αυστριακός οργανισμός σιδηροδρόμων ÖBB ενδιαφέρεται να αναλάβει τον ΟΣΕ, αλλά μόνο σε περίπτωση που δε θα καταβάλει κανένα αντίτιμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.
Το Spiegel, αναμεταδίδοντας συνέντευξη του επικεφαλής του ÖBB, Christian Kern, στο περιοδικό Trend, γράφει καταρχάς ότι η Ελλάδα πρέπει να να κάνει αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. κι ότι σε αυτές πρέπει ρητά να ενταχθούν και οι σιδηρόδρομοι. Ο Christian Kern όμως στη συνέντευξή του δήλωσε:
«Θα του ρίξουμε μια ματιά. Αλλά: Γνωρίζω πολύ καλά τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Είδα με έκπληξη την τιμή που νομίζουν ότι μπορεί να πιάσει!» Και πρόσθεσε: «Αν ήταν να εξετάσουμε σοβαρά τον ελληνικό σιδηρόδρομο, θααπέκλεια πλήρως την καταβολή μιας θετικής τιμής».
Όπως γράφει το περιοδικό, τα 50 δισ. που προβλέπει το νέο πρόγραμμα ως κέρδη των ιδιωτικοποιήσεων περιγράφονται από τους ειδικούς ως τελείωςεκτός πραγματικότητας.
«Αυτό που κάνει το ΔΝΤ και η Κομισιόν, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση», σημείωσε και ο Kern μιλώντας αυτή τη φορά στο Spiegel. «Η ευχή προηγείται της σκέψης». Όπως και σε άλλες χώρες το ΔΝΤ γράφει φανταστικά νούμερα στα κείμενά του, ώστε να ιδιωτικοποιήσει τομείς, που σύμφωνα με τον Kern ανήκουν στα χέρια του δημοσίου.
Mετά από την εξυγίανση της Τραινοσέ το 2013, ο οργανισμός έχει κέρδος, αλλά ένας νέος ...
ιδιοκτήτης πρέπει να επενδύσει σε μαζική κλίμακα, διότι το σύστημα σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας είναι απαρχαιωμένο, αναφέρει το άρθρο του περιοδικού. Σύμφωνα με την Κομισιόν μόνο το 17% των ραγών ηλεκτροδοτείται, τη στιγμή που ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 54%. Οι μικρές διαδρομές στη χώρα καθιστούν, σύμφωνα με τον Kern, τo σιδηροδρομικό σύστημα στην Ελλάδα μη-κερδοφόρο.
 euro2day.gr
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.