Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Διαψεύσεις και μηνύσεις εναντίον του Γ. Βαρουφάκη για το Σχέδιο Β

Γεροβασίλη: Ο Βαρουφάκης είχε λάβει πρωθυπουργική εντολή, κατάρτισε σχέδιο άμυνας έναντι των δανειστών
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη και είπε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε λάβει πρωθυπουργική εντολή για να διαμορφώσει εναλλακτικό σχέδιο.

Το Plan B ήταν ένα σχέδιο απεμπλοκής από τους δανειστές, όταν η κυβέρνηση βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο. Η κ.Γεροβασίλη, πρόσθεσε, ότι η εναλακτική ήταν ένας αμυντικός μηχανισμός έναντι των δανειστών. Αυτά που μεταδίδουν τα ΜΜΕ απέχουν από την πραγματικότητα και δεν ισχύουν.

Ως προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να «κλείσει» τη συμφωνία έως τις 18 Αυγούστου, χωρίς την ψήφιση νέων προαπαιτούμενων μέτρων. (verge.gr)
Σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη προκαλεί η αποκάλυψη για υποκλοπή των ΑΦΜ των Ελλήνων φορολογουμένων και τη δημιουργία παράλληλου συστήματος πληρωμών.
Την αποκάλυψη έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνομιλία με διαχειριστές hedge fund του Φόρουμ The Official Monetary and Financial Institutions και απαντώντας στις επικρίσεις ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ΣΧΕΔΙΟ Β:
«Σχεδιάζαμε, κρυφά, τη δημιουργία ενός αποθεματικού λογαριασμού, συνδεδεμένου με το ΑΦΜ κάθε φορολογουμένου, χωρίς να το πούμε σε κανένα, για να έχουμε ένα σύστημα που λειτουργεί υπογείως και με το πάτημα ενός κουμπιού να μας επιτρέπει να δώσουμε αριθμούς PIN στους φορολογουμένους.»
Το σύστημα θα ενεργοποιούνταν, εφόσον έκλειναν οι τράπεζες και τα ΑΤΜ δε ...
λειτουργούσαν.
With approval from , the 16 July telephone recording has been published on the website.
Σε άρθρο στους Financial Times, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι το σύστημα θα χρησιμοποιούνταν για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.
«Η απλή ιδέα μας ήταν να επιτρέψουμε την πολυμερή ακύρωση των καθυστερούμενων οφειλών μεταξύ του κράτους και του ιδιωτικού τομέα, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα πλατφόρμα πληρωμών της ΓΓΔΕ.» αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης στους FT.
Η Γεν. Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει διατάξει ΕΔΕ, ενώ η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου επικεφαλής είναι ο προσωπικός φίλος του Γιάνη Βαρουφάκη, Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, διέψευσε οποιαδήποτε επέμβαση στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.
Στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια ζητούν να κληθεί και να δώσει εξηγήσεις ο Γ. Βαρουφάκης βουλευτές της ΝΔ, που μετέχουν στην επιτροπή (οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάββας Αναστασιάδης, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταϊκούρας).

‘Εξι δικηγόροι κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήριες αναφορές για το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη και των μη πολιτικών προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εντωμεταξύ, ήδη, στη Βουλή έχουν μεταβιβαστεί δύο μηνυτήριες αναφορές εναντίον του Γ. Βαρουφάκη, από τον πρόεδρο του κόμματος Τέλεια Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Π. Γιαννόπουλο.
Επιμέλεια Συμέλα Τουχτίδου



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.