Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Οι “μαγικές” ιδιότητες του ποδόλουτρου

Μια συνήθεια που ξεχάστηκε μαζί με όλα της τα οφέλη

Τα παλιά χρόνια που ίσως κάποια σπίτια δεν είχαν όλες τις ανέσεις ενός σημερινού μπάνιου, η διαδικασία της καθαριότητας ήταν ολόκληρη τελετουργία, με αποτέλεσμα πολύ κόσμος να καταφεύγει σε… “τοπικό” καθαρισμό, αφού το μπάνιο δεν γινόταν σε καθημερινή βάση.
Τώρα, το πρωί πριν φύγουμε για δουλειά ή το βράδυ πριν πάμε για ύπνο, όλοι κάνουμε το ντουσάκι μας – πολλές φορές και πάνω από ένα τη μέρα.
πδόλουτροΤι απέγινε το ποδόλουτρο που έκαναν οι παλιοί μετά από μια κουραστική μέρα και καθαρίζοντας τα πόδια πετούσαν κι από πάνω τους όλο το στρες; Ξεχάστηκε!
Όμως το ποδόλουτρο δεν είναι για την καθαριότητα των ποδιών μόνο, αλλά για χαλάρωση και κύρια ΚΑΙ αποτοξίνωση του σώματος. Μας δίνει μια αίσθηση “ξεφορτώματος” κακής ενέργειας και κούρασης.
Αλλά για να αποδώσει στο έπακρον, θα πρέπει να γίνει σωστά. Είναι μέρος των τεχνικών καθαρισμού για καλύτερο διαλογισμό, γιατί καθαρίζει τα ενεργειακά κανάλια και κέντρα μας.

Ποια πρέπει να είναι η διαδικασία ποιοι κανόνες πρέπει να κρατηθούν, τι χρειαζόμαστε:

  1. Μια λεκάνη που να χωρά καλά τα πόδια με νερό μέχρι τους αστραγάλους – Προσοχή: η λεκανίτσα θα είναι μόνο δική σας, δεν θα τη μοιράζεστε για ποδόλουτρο με άλλα άτομα (όπως θα κάνατε για την οδοντόβουρτσα σας) και δεν θα τη χρησιμοποιείτε για κανένα άλλο σκοπό (πλύσιμο ρούχων, καθαριότητα κλπ)
  2. Μια χούφτα χοντρό αλάτι που θα τη ρίξετε μέσα στο νερό
  3. Λίγο χαρτί κουζίνας
  4. Μια κανατούλα με νερό για ξέβγαλμα
  5. Η θερμοκρασία του νερού παίζει ανάλογα με τα άτομα. Αν (α) είστε υποτασικοί το νερό πρέπει να είναι χλιαρό προς λίγο ζεστό, αν (β) δεν έχετε πρόβλημα πίεσης απλά χλιαρό κι αν (γ) είστε υπερτασικοί προς το δροσερό.
  6. Επίσης το ίδιο ισχύει για το χρόνο που θα κάνετε ποδόλουτρο. Αντίστοιχα με τις προηγούμενες περιπτώσεις: (α) 5-7 λεπτά, (β) 10-12 λεπτά, (γ) 12-20 λεπτά.
  7. Μπορείτε να έχετε κι ένα κεράκι αναμμένο, τοποθετημένο προς την αριστερή σας πλευρά
  8. Χαλαρή μουσική ή ησυχία και σε ένα χώρο ήρεμο
  9. Οι παλάμες ανοικτές και ακουμπισμένες στα πόδια προς τα πάνω, βοηθάει να συντονιστείτε καλύτερα με τα ενεργειακά πεδία καθώς από τα πόδια θα “φεύγει” η κακή ενέργεια
Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία του ποδόλουτρου, ξεπλένετε τα πόδια με το νερό της κανάτας και τα σκουπίζετε με το χαρτί κουζίνας (δεν χρησιμοποιούμε πετσέτα, εκτός κι αν έχετε μια που θα την πλένετε μόνη της κάθε φορά). Νερό και χαρτί μετά τα πετάτε στην τουαλέτα (και όχι στον νεροχύτη), ξεπλένετε και τη λεκανίτσα για να την έχετε καθαρή για την επόμενη φορά.
Να είστε πάντα καλά και να προσέχετε!
http://nea.allnewz.gr/?p=14156
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.