Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΡΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΦΕΚΊΖΟΥΝ!!! - Φώφη, μίλα μας για τις πρόωρες συντάξεις

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν επιδέχονται και πολλά σχόλια...

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στα 50 της χρόνια, δηλώνει ως επάγγελμα «συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος». Μια φράση, ολόκληρη η παρακμή του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα. Αυτό, κανονικά, δεν πρέπει να το δουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Αν τυχόν το δουν, όχι μόνο θα ξεκαρδίζονται στα γέλια, αλλά θα μας επιβάλλουν άλλα… 50 μνημόνια. Όσα και τα χρόνια της Φώφης. Και θα τα αξίζουμε κιόλας. (N. Ago)
Γράφει ο Βλάσης Γ. Ρασσιάς

Και εγώ λοιπόν είμαι "συνάδελφος" της κυρίας, δουλεύω από το 1979 και με την ψήφο της θα πάρω σύναξη στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς ή αν μου το ξανα-αλλάξουν στα 67 με 45 χρόνια ή ό,τι άλλο τους έλθει στο διεστραμμένο μυαλό τους, γιατί όχι και στα 80 ή 90! Καλά να πάθω. Πληρώνω την "προεξοχή".
 Και όποτε στο παρελθόν έθιγα τέτοια, μου χυμούσαν να με φάνε οι... φεμινίστριες!

Τελικά το πρόβλημα του ασφαλιστικού "αποδεδειγμένα" είμασταν όλοι εμείς που από σήμερα καταδικαζόμαστε να μην προλάβουμε ΚΑΝ να πάρουμε σύνταξη, παρ' όλο που έχουμε πληρώσει εισφορές κοντά στο μισό εκατομμύριο σημερνά ευρούδια.

Πέραν των 40άρηδων και 50άρηδων συνταξιούχων, υπάρχουν βεβαίως και 1.600.000 (σωστά το διαβάσατε το νούμερο!) πρόσθετες συντάξεις (διπλές, τριπλές και τετραπλές) που μένουν άθικτες, λες και είναι ενοίκια από διαμερίσματα που προστίθενται. Άϊντε λοιπόν, εις υγείαν των κορόϊδων!

Όπως και δεν φορολογείται η Εκκλησία...

Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο ισχυρίζεται το Σύνταγμα. Εδώ γελάνε! Τρανταχτά!

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

1 σχόλιο:

  1. Όλα για μένα σφάλουσι και πάσιν άνω κάτω για με ξαναγεννήθηκε η φύση των πραγμάτων
    ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ
    Τα πάνω κάτω φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Το να δουλεύουν οι γέροι για να πληρώνουν με τις εισφορές τους τους νέους 50άρηδες συνταξιούχους είναι όντως μια ανατροπή της φύσεως των πραγμάτων. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλοι αυτοί οι πρώιμοι συνταξιούχοι προέκυψαν γιατί, μόλις είδαν χαραμάδα διαφυγής από τη δουλειά εφάρμοσαν το όπου φύγει φύγει. Άλλωστε με μέσον κατέλαβαν τη θέση, δεν κοπίασαν για να την αποκτήσουν. Στον αντίποδα κάποιοι άλλοι πχ εκπαιδευτικοί που δεν παρακάλεσαν κανέναν για να προσληφθούν, είναι τα αποπαίδια του συστήματος. Κακοπληρωμένοι με πολλά προσόντα αρκεί να δει κανείς τα μόρια που χρειάζονταν για να εισαχθούν στις παιδαγωγικές σχολές, περιδιαβαίνουν τις εσχατιές της Ελλάδας σαν γυρολόγοι. Και όταν επιτέλους κατασταλάξουν κάπου τιμούν τη δουλειά τους, επιμορφώνονται και κάνουν πράξη αυτό που λέμε "Δια βίου μάθηση." Είναι αυτοί που κατά τεκμήριο δεν εγκαταλείπουν τη δουλειά τους και προσπαθούν να κλείσουν τον κύκλο του εργασιακού τους βίου ως το τέλος. Είναι αυτοί που δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση παραίτησης άμεσα, γιατί τους το απαγορεύει ο νόμος και οι όποιες αλλαγές προς το δυσμενέστερο τους βρίσκουν ανυπεράσπιστους. Ας αναλάβει κάποιος στη βουλή να πει για τους ανθρώπους αυτούς που ενώ οι άλλοι υπάλληλοι συνωστίζονταν τώρα των Ιούνιο να συνταξιοδοτηθούν εν όψει του επερχόμενου ολέθρου, ουδείς εκπαιδευτικός είχε το δικαίωμα να το κάνει. Πρέπει να περιμένει τον Απρίλιο του 16 να καταθέσει την αίτησή του. Έτσι λοιπόν 60άρηδες εκπαιδευτικοί με 35-36 έτη υπηρεσίας είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τους 50άρηδες συνταξιούχους για να μην περικοπεί η σύνταξή τους. Και κάτι ακόμα προ μηνός γινόταν οι εγγραφές για τους μαθητές της πρώτης τάξης. Ανάμεσα στους γονείς κάποιος 48 ετών έγραψε το παιδί του. Στην ερώτηση: Επάγγελμα πατέρα; Συνταξιούχος Επάγγελμα μητέρας; Συνταξιούχος. Στο γραφείο καθισμένος ο 60άρης εκπαιδευτικός διεκπεραίωνε την εγγραφή του παιδιού του 48χρονου συνταξιούχου. Σκέφτηκα ότι σε 6 χρόνια που το παιδί θα τελειώνει το σχολείο ο 66άρης πλέον εκπαιδευτικός θα συνεχίζει να εισφέρει στη σύνταξη του 54χρονου τότε συνταξιούχου. Και μετά μου λες ότι δεν ανατρέπεται η φύση των πραγμάτων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή