Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία... όλα έχουν την δική τους εξήγηση αρκεί να έχεις μνήμη και αρχειακό υλικό για επαλήθευση!!!

Ελπίζαμε και εμείς να κάνουμε ένα λάθος και να διαψευσθούμε για τη κωλοτούμπα των Συριζαίων με τον Τσίπρα επικεφαλής. Δυστυχώς όμως μας επιβεβαίωσαν και η συνωμοσιολογία καλά κρατεί και δεν είναι μία απλή διατύπωση υποθέσεων ότι πίσω από μια πολιτική ή άλλου είδους εξέλιξη βρίσκεται κρυμμένη μια συνωμοσία αλλά μία δημόσια εκπεφρασμένη άποψη που εκτελέστηκε κατά γράμμα.
Σε ρόλο κωλοτούμπα ο ίδιος ο Τσίπρας και η περίφημη ομάδα διαπραγμάτευσης με τα 3/4 των κοινοβουλευτικών να συμμετέχουν στα τετελεσμένα και το 1/4 των υπολοίπων να είναι στα κάγκελα δήθεν για ρήξη και για  νέους αγώνες με επιστροφή στα υποσχόμενα των προεκλογικών δεσμεύσεων.

Η απότομη μνημονιακή στροφή του Τσίπρα, μόνο απότομη δεν ήταν, αλλά πιστά σεναριακά σε μία προμελετημένη μετάβαση στα τετελεσμένα στις… δήθεν πιέσεις και τους… εκβιασμούς που τάχα υπέστη από την φράου Μέρκελ και τον Σόϊμπλε, εμείς από δω και πέρα θα ανασύρουμε από το αρχείο μας δημοσιεύματα της ιστοσελίδας μας που βεβαίωναν με τρόπο σαφή και μη αποδεχόμενο αμφιβολιών ή παρερμηνειών, ότι η όλη υπόθεση της «ελπίδας που έρχεται» ήταν 100% στημένη και θα κατέληγε οπωσδήποτε σ’ ένα νέο αριστερό Μνημόνιο με τα ΑΤΜ ως αρτικόλεξα. της ταλαιπωρίας του "Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε" 'όπως συνομολόγησε και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσης  Σολωμός.

Εσύ τίμιε και υποψιασμένε αναγνώστη μας σε κάθε επίσκεψη έβλεπες τον υποτιτλό μας: 


Όλοι περίμεναν το Σεπτέμβρη ότι κάτι θα γίνει... Εμείς από τον Γενάρη είμαστε στη τσίτα και θέλαμε να διαψευσθούμε. Όλοι γνωρίζουν τώρα, ότι ο κόσμος έχει φτάσει προ πολλού στην άκρη του γκρεμού, ταλαντευόμενος μπροστά στην άβυσσο ενός θεοσκότεινου μέλλοντος, αλλά προσδοκούν ακόμη σε ένα θαύμα μεταστροφής και μεσσιανισμού από τον Τσίπρα και την  παρέα του. Δυστυχώς "Έρχονται χρόνια δύσκολα γεμάτα καταιγίδες κι εμείς του κόσμου θύματα
μ’ ατέλειωτα προβλήματα και λιγοστές ελπίδες..." που έγραψε μελοποίησε ο Μάκης Ερημίτης και τραγούδησε ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδης:

Έρχονται χρόνια δύσκολα τα πάντα άνω κάτω,
ο κόσμος είναι ανάστατος κι εμείς πληγές γεμάτο.

Φονιάδες μονοπώλια παντού φωτιές ανάβουν,
μας καίνε, μας δικάζουνε και την ψυχή μας βγάζουνε
και ζωντανούς μας θάβουν.

Ποδοπατούν αλύπητα τ’ ανθρώπινο το σώμα,
στο άγνωστο βαδίζουμε κι όνειρα πια δε χτίζουμε,
μας κλείνουνε το στόμα.

και να φανταστείς τίμιε αναγνώστη μας το παραπάνω video ανέβηκε στις 13 Δεκ 2008 πριν ακόμη έχουμε μνημόνια, αυτοκτονίες και ανεργία με ένα λαό να εξαθλιώνεται και να πένεται κάθε μέρα ακόμη πιο πολύ στα όρια της επιβίωσης και του πειθαναγκασμού των ντόπιων και ξένων επικυρίαρχων που του ζητάνε γη και ύδωρ χωρίς έλεος.

Από εδώ και πέρα θα τα λέμε πιο πυκνά και χωρίς φτιασιδώματα, εγκαρτερήσεις και υπονοούμενα. Έχουμε πόλεμο... έναν πόλεμο κατοχής και πείνας με παράδοση άνευ όρων και ελέους.

Ακόμα κι εκείνοι, πού χωρίς δεύτερη κουβέντα εφαρμόζουν όσα τους λένε, χωρίς να διαβάζουν τι υπογράφουν και ξεπουλούν την χώρα, δεσμεύουν και καταχρεώνουν τις μέλλουσες γενιές  το γνωρίζουν αυτό καλά, παρόλα αυτά συναινούν και συνυπογράφουν.

Αλλά ας επιστρέψουμε στην παραμονή των εκλογών (24 Ιανουαρίου 2015) και σε δημοσίευμά  υπό τον τίτλο: "Bank of America/Merrill Lynch: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει νέα συμφωνία" (βλέπε newsit)
"Η ποσοτική χαλάρωση και η συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα για ένα νέο πρόγραμμα θα καταστήσει την Ελλάδα μία από τις χώρες με τις κορυφαίες αποδόσεις τους επόμενους 3 ως 6 μήνες.
Την εκτίμηση αυτή κάνει σε έκθεσή της για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου η Bank of America/Merrill Lynch και προχωράει σε αναβάθμιση της σύστασής της για την Ελλάδα σε “overweight”.
Ο οίκος εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα θα είναι μεν δύσκολες, αλλά θα επέλθει συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα και η Ελλάδα θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης."
Βλέπε προεκλογικό δημοσίευμα και τα σχόλια δικά σας:
"BofA Merrill Lynch: Μπορεί ο Τσίπρας να γίνει ο Λούλα της Ελλάδας;"
Με το παράδειγμα του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, συγκρίνει την περίπτωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η Bank of America Merrill Lynch, θεωρώντας ότι μπορεί ο τελευταίος να εκπλήξει ευχάριστα τις αγορές λαμβάνοντας αποφάσεις φιλικές προς την αγορά.
Θέτοντας το ερώτημα αν ο "Τσίπρας μπορεί να γίνει ο Λούλα της Ελλάδας", η BofA Merrill Lynch απαντά θετικά, παραπέμποντας στο παράδειγμα του Βραζιλιάνου πρώην προέδρου, ο οποίος πιστώθηκε εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις και μεταρρυθμίσεις, αποδεικνύοντας ότι οι ανησυχίες της αγοράς ήταν αβάσιμες.
Άλλωστε, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της BofA Merrill Lynch, υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική βούληση για την υλοποίηση βασικών μεταρρυθμίσεων. Βασικό σενάριο είναι ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα έχει ισχυρά κίνητρα να αποφύγει τη σύγκρουση με την τρόικα. Ωστόσο, αναμένει πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη αστάθεια στις αγορές, για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου εξαμήνου του έτους.
Οι βασικές προϋποθέσεις για μια θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις
Η BofA Merrill Lynch στοιχειοθετεί και τις βασικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να συνυπάρξουν για μια θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα:
Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου πρέπει να οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση, πιθανότατα σε ένα συνασπισμό. Εάν δεν γίνει αυτό εκτιμάται ότι θα γίνουν νέες εκλογές, στις αρχές Μαρτίου, παρατείνοντας την αβεβαιότητα. Ο σχηματισμός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης θα μπορούσε επίσης να είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς η μικρή πλειοψηφία της θα μπορούσε να είναι εύθραυστη.
Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει πολύ γρήγορα την ισχυρή δέσμευσή της για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα. Αυτό είναι απαραίτητο για το υπόλοιπο της Ευρωζώνης, ώστε να υπάρξει επέκταση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν του Φεβρουαρίου. Έτσι θα δοθεί χρόνος για διαπραγματεύσεις, ενώ θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
Η πιθανή συμφωνία με την τρόικα θα πρέπει να είναι πολιτικά αποδεκτή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η νέα ελληνική Βουλή πιθανότατα να πρέπει να εγκρίνει μια συμφωνία που θα διαφέρει από τις προεκλογικές υποσχέσεις. Από την άλλη, τα κοινοβούλια της Ευρωζώνης θα πρέπει επίσης να εγκρίνουν μια συμφωνία που θα παρέχει περισσότερη βοήθεια προς την Ελλάδα.
Μια ιδανική συμφωνία
Η Ελλάδα έχει ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη σε ένα πρόγραμμα με την τρόικα, καθώς πάνω από το 80% του χρέους της είναι στον επίσημο τομέα. Ωστόσο, η Ελλάδα θα χάσει τη διαπραγματευτική της δύναμη, αν η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις ενός προγράμματος.
Σε μια ιδανική συμφωνία, η Ελλάδα θα συνεχίσει πιθανότατα με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις μεταρρυθμίσεις, σε αντάλλαγμα της περαιτέρω στήριξης από την τρόικα (με τη μορφή της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, εάν οι συνθήκες της αγοράς βελτιωθούν), της στήριξης των τραπεζών από την ΕΚΤ και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE).
Η BofA Merrill Lynch καταλήγει στο ότι η επιτυχία του πρωτογενούς πλεονάσματος θα είναι στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων, ενώ πιθανότατα θα καθορίσει στη συνέχεια το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και το μέγεθος μιας απομείωσης του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας (OSI).
και τέλος η ίδια η κομματική "Αυγή" (13-1-2015) του ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται με πηχυαίο τίτλο: Bank of America Merrill Lynch: 'Ο Τσίπρας θα μας εκπλήξει ευχάριστα"
"Μπορεί ο Α. Τσίπρας να εκπλήξει ευχάριστα τις αγορές" αποφαίνεται η Bank of America Merrill Lynch, παρομοιάζοντας μάλιστα την περίπτωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Λούλα Ντα Σίλβα.
Επισημαίνει μάλιστα ότι ο Ντα Σίλβα πιστώθηκε εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις και μεταρρυθμίσεις, αποδεικνύοντας ότι οι ανησυχίες της αγοράς ήταν αβάσιμες.
Οι αναλυτές της BofA Merrill Lynch, τονίζουν ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική βούληση για την υλοποίηση βασικών μεταρρυθμίσεων.
Ως βασικές προϋποθέσεις για μια θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις, η BofA Merrill Lynch, αναφέρει τον σχηματισμό κυβέρνησης από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, την ισχυρή δέσμευση της για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα με επέκταση του τρέχοντος προγράμματος ώστε να δοθεί χρόνος για διαπραγματεύσεις, επιτρέποντας έτσι στην ΕΚΤ να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
Η Ελλάδα έχει ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη σε ένα πρόγραμμα με την τρόικα, καθώς πάνω από το 80% του χρέους της είναι στον επίσημο τομέα, καταλήγει η BofA Merrill Lynch.
Αυτά για σήμερα, ως πρόλογο και έπεται η ενδιαφέρουσα συνέχεια μέσα από κείμενα και ντοκουμέντα από τα αρχεία μας.

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.