Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Προδότες Δοσίλογοι: Βασικά Χαρακτηριστικά (Τυπικό Δείγμα Προδότη)


Προδότες Δοσίλογοι: Βασικά Χαρακτηριστικά (Τυπικό Δείγμα Προδότη). 
Στο EKEO μελετούμε συχνά τα κίνητρα του Προδότη που έχουν καταγραφεί καλά στα στρατιωτικά εγχειρίδια και αναλύει στις διαλέξεις του ο Καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος. 

Ο Προδότης τον οποίο προσεγγίζει ο εχθρός έχει ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία παρουσιάζει στην ταινία ο εξαιρετικός ηθοποιός Δήμος Σταρένιος στην ταινία "Χαραυγή της Νίκης". 
Ο Προδότης λοιπόν θεωρεί ότι η κοινωνία που προδίδει τον έχει αδικήσει, ....

Δείτε εδώ το άρθρο http://www.ekeo.gr/?p=24573

Στο EKEO μελετούμε συχνά τα κίνητρα του Προδότη που έχουν καταγραφεί καλά στα στρατιωτικά εγχειρίδια και αναλύει στις διαλέξεις του ο Καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος. Ο Προδότης τον οποίο προσεγγίζει ο εχθρός έχει ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία παρουσιάζει στην ταινία ο εξαιρετικός ηθοποιός Δήμος Σταρένιος. Ο Προδότης λοιπόν θεωρεί ότι η κοινωνία που προδίδει τον έχει αδικήσει, ότι η υπηρεσία του δεν του επέτρεψε να προαχθεί και ότι πρέπει να πάρει εκδίκηση. Ο προδότης έχει πάθη τα οποία εκμεταλλεύονται οι εχθροί (γυναίκες, ουσίες, σεξουαλικές ιδιαιτερότητες) και τον εκβιάζουν. Αν δεν ελέγξουν τον ίδιο ελέγχουν μέλη της οικογένειας του και σε κάθε περίπτωση του δίνουν αρκετά χρήματα ως αντάλλαγμα υποσχόμενοι ότι θα τον προστατέψουν. Πλήθος άλλων στοιχείων υπάρχουν που δεν μπορούν να αναλυθούν σε λίγες γραμμές.
Μπορούμε εύκολα να εντοπίσουμε φιγούρες που θα μπορούσαν να προδώσουν και προσωπικότητες που εκ του βίου τους φαίνονται να έχουν προδώσει αφού η προδοσία δεν είναι πλέον η αποκάλυψη των πατριωτών (όπως στην κατοχή) αλλά και η εξαπάτηση των συμπατριωτών.


Η περίφημη ατάκα του Δήμου Σταρένιου από την «επική» ταινία «Η Χαραυγή Της Νίκης» του 1971, που έχει γίνει πολύ επίκαιρη τον τελευταίο καιρό ...
Διαθέσιμοι υπότιτλοι: Αγγλικά και Ελληνικά.
The famous quote of Dimos Starenios (1909--1983) from the "epic" film "Dawn Of Victory" 1971, which has become very timely lately ...



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.