Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη

Έπειτα από συμφωνία της Μέρκελ με τον Ολάντ

Σε έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης για την Τρίτη συμφώνησαν το βράδυ της Κυριακής, αφού έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο τηλέφωνο με τον Φρανσουά Ολάντ και αναμένεται να μιλήσει και με την Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει η Bild.

Σύμφωνα πληροφορίες, Τσίπρας - Ολάντ συνομίλησαν λίγη ώρα έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ελληνικού δημοψηφίσματος για την επικράτηση του «όχι». Άλλωστε, νωρίτερα την Κυριακή ο Γάλλος πρόεδρος είχε τονίσει πως ό,τι και αν ψηφίσουν οι Έλληνες, εκείνος θα συνεχίσει να θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λίγα λεπτά αφού έκλεισαν οι κάλπες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε ότι αύριο, Δευτέρα, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας θα...
συναντηθούν στο Παρίσι προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση, ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχουν συνάντηση στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) μετά την οποία θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας για να εκτιμήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

«Η συνάντηση είναι μέρος της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.