Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ?

                          
    Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε την πληροφορία ότι είναι έτοιμη και έχει ήδη συζητηθεί με το ευρωδιευθυντήριο μία νέα επιζήμια για την Ελλάδα και τον λαό της συμφωνία, που περιέχει σχεδόν όλα όσα καταψήφισε ο ελληνικός λαός. Βεβαίως το δημοψήφισμα του ελληνικού λαού δεν υποχρεώνει τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη να δεχθούν τις ελληνικές θέσεις, αιτήματα και προτάσεις. Κανείς δεν το υποστήριξε αυτό. Συνεπώς το επιχείρημα της Μέρκελ και των “μερκελιστών”, εκεί και εδώ, δεν έχει κανένα νόημα και καμία ουσία. Υποχρεώνει όμως το “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος την ελληνική κυβέρνηση να μην δεχθεί και να μην προτείνει όρους που καταψηφίστηκαν και αποδοκιμάστηκαν από τον ίδιο τον κυρίαρχο ελληνικό λαό. Ο ίδιος ο λαός έδειξε την θέλησή του και ψήφισε ενάντια στην κοινωνική, παραγωγική και εθνική διάλυση και υποτέλεια και δεν έχει κανένας το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να ανατρέπει την σαφή λαϊκή ετυμηγορία και να την μεταφράζει με ακροβασίες και αυθαιρεσίες σε αυτό που ο ίδιος επιθυμεί ή έχει προσυμφωνήσει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει παιχνίδια στις πλάτες του λαού.
Βεβαίως, είναι απολύτως απαράδεκτο, το να διαπραγματεύεται η κυβέρνηση μία συμφωνία επί μίας προτάσεώς της, που δεν έχει ανακοινώσει καν στον ελληνικό λαό. Ούτε ως προς τις βασικές της αρχές και όρους !!!. Η μυστικότητα αποτελεί πράξη απαξίωσης και προσβολής του ελληνικού λαού.
Μία νέα συμφωνία, που θα περιέχει νέα δάνεια και υποσχέσεις για μελλοντικό κούρεμα του χρέους, δεν έχει τίποτα άλλο να επιφέρει, παρά πολλαπλάσια ελλείμματα από τα σημερινά, πολλαπλάσιες νέες οφειλές και πολλαπλάσια διάλυση του ελλειμματικού και σχεδόν ανύπαρκτου παραγωγικού ιστού της χώρας, υποδούλωση σε ξένα κέντρα και ένα ακόμα βαθύτερο κοινωνικό τέλμα.
 Οι δανειστές “εταίροι” της Ε.Ε. δεν θα δεχθούν να αλλάξουν τους όρους λειτουργίας της Ε.Ε., ούτε να αναθεωρήσουν τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας (άλλωστε ψήφισαν με κλειστά μάτια οι “Συνασπισμός” και “ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”, αντίστοιχα). Η Ελλάδα μόνο απολύτως υποτελής και μόνο με υποθηκευμένη την χώρα και τον λαό, χωράει σε αυτές τις συνθήκες και τις νόρμες λειτουργίας του Ευρώ. Αλλωστε και διευθυντήριο υπάρχει στην Ε.Ε. και δικούς του σκοπούς εξυπηρετεί. Ο ελληνικός λαός είπε ευθύ, άμεσο και σαφές “ΟΧΙ” στην υποτέλεια και στις σχέσεις υποτέλειας και κατοχής και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται προσφέροντας επί πίνακι τον λαό και την χώρα, βορά στις ορέξεις του ευρωδιευθυντηρίου.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ !!!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 
http://laikometopo.blogspot.com/ , http://laikokinima.forumgreek.com/  , 
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002558583334&sk=wall 

Σχετικά κείμενα και αναφορές του ιδίου ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου