Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ελικόπτερο της Πολεμικής Aεροπορίας σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Φαρμακονησίου και του Αγαθονησίου μετά τη βύθιση ιστιοφόρου. Ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού ενημερώθηκε από το Ολυμπία Ράδιο για κάποια σήματα κίνδυνου που έλαβε νωρίτερα. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αγαθονήσι

Ιστιοπλοϊκό που μετέφερε παράτυπους μετανάστες βυθίστηκε σήμερα το μεσημέρι στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης τους από το Λιμενικό αλλά και τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού, το σκάφος μετέφερε συνολικά 33 με 37 άτομα, εκ των οποίων αγνοούνται τουλάχιστον 17. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 16 άτομα, 10 από τουρκική ακταιωρό και 6 από το ελληνικό ελικόπτερο σούπερ-πούμα που επιχειρεί στην περιοχή, μαζί με 2 σκάφη του Λιμενικού και με την συνδρομή ενός πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού. ...

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου μετέφερε με ασφάλεια έξι παράνομους μετανάστες, εκ των οποίων ένα παιδί και μία έγκυο, στη Σάμο, στις 13:22.

Η έρευνα στην περιοχή συνεχίζεται. . .

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.