Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

H γερμανική εφημερίδα "Bild" διερωτάται, θα παραιτηθεί ο Τσίπρας στο τέλος της εβδομάδας;

H γερμανική εφημερίδα "Bild" διερωτάται, θα παραιτηθεί ο Τσίπρας στο τέλος της εβδομάδας;


Επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται εντονότατες πιέσεις από στελέχη του κόμματός του μετά την συμφωνία των Βρυξελλών.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης (ο οποίος ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκεται πίσω από την εξέγερση εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, σχολιάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

Τουλάχιστον 40 από το αριστερό "στρατόπεδο" του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποστασιοποιηθεί από τα μέτρα που επιβάλλουν στην Αθήνα οι πιστωτές. Ακόμα και ο κυβερνητικός εταίρος, το κόμμα του Π. Καμμένου, ΑΝΕΛ, απειλεί με απόρριψη του νέου πακέτου μέτρων. Στις συναντήσεις που είχε με στελέχη της κυβέρνησής του, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι συνέβη στις Βρυξέλλες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα περιμένει μέχρι την Τετάρτη για να περάσουν τα μέτρα από την βουλή και στη συνέχεια σκέφτεται να ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης, όπως αναφέρει η ...
γερμανική εφημερίδα "Bild".

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας απέφευγε μια αντιπαράθεση με την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και συνεχίζει:

«Τώρα όμως του την επέβαλαν». Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Τσίπρας χάνει το κόμμα του» σημειώνει:

«Πολιτικοί παρατηρητές αναμένουν ότι στο προοίμιο της κρίσιμης ψηφοφορίας στην ελληνική βουλή τα μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός θα αντικαταστήσει τους “αντάρτες“ υπουργούς Λαφαζάνη και Στρατούλη. Δύσκολος αντίπαλος για τον Αλέξη Τσίπρα είναι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία απορρίπτει τις μεταρρυθμίσεις και ενδέχεται να κάνει ότι περνά από το χέρι της, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής για να ματαιώσει την ψηφοφορία».

Η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής κατά Τσίπρα, μεγάλος κίνδυνος να χάσει την Προεδρία του κόμματος.


109 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (η πλειοψηφία από τα συνολικά 201 μέλη) αποδέχονται την συμφωνία ως μη συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς και τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και ζητούν την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής. Τα μέλη κάνουν λόγο για «συμφωνία με τους «θεσμούς» εν μέσω «απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού».

Υ.Γ. Σου δόθηκε η ευκαιρία κ. Τσίπρα και είχες συντριπτική στήριξη απο τον λαό, βάση του πρόσφατου δημοψηφίσματος, να γίνεις στη κυριολεξία ηγέτης της Ελλάδος. Τελικά προτίμησες την πολιτική αυτοκτονία !!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Ο Νότης Μαριάς στον ΗΧΩ 99.8 fm για το νέο μνημόνιο που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΗΧΩ 99.8 fm της Ιεράπετρας στις 10.7.2015. 

Στην συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς μιλά για:

1. Τις γερμανικές αποζημιώσεις (01:34), (05:30)
2. Τη διαγραφή του χρέους (05:02).
3. Το νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (09:45)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.