Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Σαν σήμερα 18-8-1997 Ε/Π ΑΒ-205 της Π.Α. κατ έπεσε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο στο SPOT απογειώσεων της 112ΠΜ.

Σοκ: Καρέ-καρέ η συγκλονιστική συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου (Βίντεο)
Τις στιγμές πανικού που σημειώθηκαν πριν και κατά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου Mi-28N αποτυπώνει το βίντεο-σοκ που ακολουθεί και κάνει ήδη το γύρο του κόσμου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων στα πλαίσια των Στρατιωτικών Ολυμπιακών Αγώνων» της Ρωσίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ο πιλότος σκοτώθηκε, ενώ ο συγκυβερνήτης του κατάφερε να βγει από το ελικόπτερο και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική.

Το ελικόπτερο άρχισε να χάνει ύψος κατά τη διάρκεια της επίδειξης και συνετρίβη σε δασική περιοχή κοντά στην πόλη Ριαζάν. Αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι πυροσβέστες έφτασαν αμέσως στο σημείο και κατέσβησαν τη φωτιά.

Το ελικόπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς.


ΔΕΣ κάποιο παρόμοιο "Λόγω απαγόρευσης" του παραπάνω video
Σαν σήμερα 18-8-1997 Ε/Π ΑΒ-205 της Π.Α. κατ έπεσε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο στο SPOT απογειώσεων της 112ΠΜ (βλέπε VIDEO)

Αν και πέρασαν από τότε 18 ολόκληρα χρόνια ακόμη δεν μπορώ να το σχολιάσω.
Αυτό που ξέρω όμως είναι το: ότι ζω ακόμη είναι από σύμπτωση και από κάτι άλλο που δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Το να ξέρεις ότι σκοτώνεσαι είναι ένα τραγικό συναίσθημα αγωνίας και όχι φόβου. 
Το διατυπωμένο σε επίσημο πόρισμα της Π.Α ως σφάλμα χειριστού δεν σε οργίζει, αλλά σαν αποτέλεσμα μάλλον σε ανακουφίζει: ΖΩ!!! και αυτό έχει σημασία.
Είναι πρώτη φορά που γράφω για αυτή την εμπειρία θανάτου μου, ήθελα να την ξεχάσω αλλά σήμερα δεν με άφησε στη λήθη η σκέψη μου αλλά στη περισυλλογή των στοχασμών και των ερωτημάτων μου:
Πήρες παράταση 18 χρόνια, άρα τι κέρδισες σε αυτά; 
Πάρα πολλά και ευχαριστώ τους Θεούς των Ελλήνων που μου επέτρεψαν να τα ζήσω.
Για πολλούς δεν έχει και ίσως δεν πρέπει να έχει καμία σημασία και ίσως και ενδιαφέρον ένα παρολίγον ατύχημα με ελαφρούς τραυματισμούς.
Κάποια ραγίσματα στον σπόνδυλο και μία θραύση τυμπάνου από μία πίεση της κάσκας που καταστράφηκε μεν αλλά διέσωσε το κρανίο μου εκτός από μία ελαφριά διάσειση, όπως είπαν τότε οι γιατροί του 251ΓΝΑ.

Αυτά και όταν έρθει η επιθυμία και το πλήρωμα θα γράψω εκτενέστερα και για αυτό

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου