Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Λαϊκή Ενότητα» το νέο κόμμα με 25 βουλευτές, πρόεδρος ο Λαφαζάνης -Πόλεμος στον Τσίπρα - Συνέντευξη Τύπου VIDEO

«Λαϊκή Ενότητα» το κόμμα Λαφαζάνη με 25 βουλευτές

Συνολικά 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλαν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία της ανακοινώνουν ότι ανεξαρτητοποιούνται από το κυβερνών κόμμα και σχηματίζουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα και συνεπώς νέο κόμμα υπό την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα». Πρόεδρος του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Παράλληλα, α' κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νέου κόμματος τοποθετείται ο Δημήτρης Στρατούλης, ως β' κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίζεται ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ενώ καθήκοντα Γραμματέα της ΚΟ αναλαμβάνει ο Στάθης Λεουτσάκος.

Τα μέλη της ΚΟ είναι:


Παναγιώτης Λαφαζάνης
Αμανατίδου Ευαγγελία
Γαϊτάνη Ιωάννα
Δελημήτρος Κωνσταντίνος
Διαμαντόπουλος Βαγγέλης
Ζάνας Ζήσης
Ζερδελής Ιωάννης
Ησυχος Κωνσταντίνος
Ιωαννίδης Ηλίας
Κριτσωτάκης Μιχαήλ
Κυριακάκης Βασίλειος
Κυρίτση Αγλαΐα
Κώτσιας Θωμάς
Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος
Λεουτσάκος Στάθης
Μακρή Ραχήλ
Ουζουνίδου Ευγενία
Πετράκος Θανάσης
Σαμοΐλης Στέφανος
Σκούμας Αθανάσιος
Σταθάς Ιωάννης
Στρατούλης Δημήτρης
Τσανάκα Αλεξάνδρα
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Ψαρέα Ελένη

 παραχώρησε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, λίγες ώρες μετά την εξαγγελία του νέου κόμματος.

Από την συνέντευξη τύπου στη Βουλή:
Λαφαζάνης εναντίον Τσίπρα
«Η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία αυγουστιάτικα να παραιτηθεί και αυγουστιάτικα να προχωρήσει σε εκλογές» τόνισε αρχικά ο κ. Λαφαζάνης, για να πει πως η κυβέρνηση βιάζεται, και αυτό δεν είναι για καλό σκοπό.
Έκανε λόγο για πιεστικές εκλογές, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές, για να μην καταλάβει ακόμα ο λαός τις συνέπειες του Μνημονίου που υπέγραψε και συνομολόγησε.
Θα σαρώσουμε τα μνημόνια
Ο κ. Λαφαζάνης είπε «πάμε σε εκλογές ενωμένοι», ενώ εκτίμησε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις. Η Λαϊκή Ενότητα φιλοδοξεί να γίνει ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο, που θα σαρώσει τα μνημόνια, τόνισε.
Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη συνεπής αντιμνημονιακή φωνή, ενώ τόνισε: «Στους πρώτους προγραμματικούς μας άξονες έχουμε τη διαγραφή του χρέους και την κατάργηση των μνημονίων».
Παράλληλα, τόνισε ότι το νέο κόμμα θα επιχειρήσει να αντλήσει ψήφους από τη «δεξαμενή» του 62% που ψήφισε «Όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. «Το "Όχι" θα το συνεχίσουμε μέχρι να νικήσει... η Αριστερά δεν θα γίνει η χλεύη των ηττημένων» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «λοβοτομημένο».
«Ή θα τελειώσουμε με τα μνημόνια ή τα μνημόνια θα τελειώσουν τη χώρα» εκτίμησε ακόμη, ενώ παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν ανατράπηκε, αλλά παραιτήθηκε και φοβήθηκε να πάει στη Βουλή, για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Η κυβέρνηση μπορεί να ανατραπεί, γιατί συνομολόγησε μνημόνια, υπογράμμισε και είπε ότι η Λαϊκή Ενότητα στοχεύει στην κυβέρνηση και στο να αλλάξει το πολιτικό τοπίο.
Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα σύγκρουσης με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα της χώρας, υπογράμμισε, ενώ επέμεινε στην ανάγκη ακύρωσης των Μνημονίων, όταν ρωτήθηκε αν η βασική γραμμή του νέου κόμματος είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Μπορούμε να τελειώνουμε με τα μνημόνια και τους εκβιαστές, τόνισε.
Εξοδος από την ευρωζώνη
Η δική μας εναλλακτική πρόταση προβλέπει και έξοδο από την ευρωζώνη, τόνισε, μιλώντας για συντεταγμένη έξοδο και προοδευτικό πρόγραμμα. Όπως επέμεινε, είναι λανθασμένη η άποψη ότι εκτός ευρωζώνης υπάρχει η «κόλαση».
Τι είπε για Ζωή και Βαρουφάκη
Ερωτηθείς αν έχει συζητήσει για ένταξη στο κόμμα των Γιάνη Βαρουφάκη και Ζωής Κωνσταντοπούλου, απάντησε ότι έχει συζητήσει με όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, με όσους έχουν διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζω ότι θα είναι γόνιμες και καρποφόρες, περιορίστηκε να δηλώσει.
Ανοιγμα σε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η Λαϊκή Ενότητα δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα κόμμα που συνομολόγησε μνημόνια και εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές, υπογράμμισε, όταν ρωτήθηκε για τις προθέσεις του αναφορικά με τη διερευνητική εντολή που θα του δοθεί.
Οι όποιες συνεργασίες, τόνισε, θα γίνουν σε αντιμνημονιακή και προοδευτική βάση, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για συμπόρευση σε όλες τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και το ΚΚΕ -αν και επέκρινε την πολιτική του Περισσού. Σε αυτήν την πρόσκληση συμπεριέλαβε και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Θα κάνουμε επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς, ανέφερε ακόμη, αποκλείοντας τη Χρυσή Αυγή. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να προκύψει από αυτή τη Βουλή συγκυβέρνηση αντιμνημονιακού προσανατολισμού, εκτίμησε.
«Θέλουμε να συζητάμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη Βουλή, πέρα από τις διαφωνίες που έχουμε» συμπλήρωσε.
Ακόμη, τόνισε ότι με συνέπεια και σταθερότητα κατήγγειλε τα μνημόνια, τονίζοντας ότι δεν γίνεται «να επιβραβεύεται η κωλοτούμπα» -«φωτογραφίζοντας» την στάση του Αλέξη Τσίπρα.
Ο ελληνικός λαός θα ξαναπεί ένα πολύ μεγάλο και δυνατό «Όχι», υποστήριξε επίσης, αναφερόμενος εκ νέου στα όσα συνέβησαν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. «Το "Όχι" θα νικήσει ξανά».

Λαϊκή Ενότητα το νέο κομμα
25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζουν το νέο κόμμα Λαφαζάνη. Σε αυτούς προστέθηκαν γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής άλλοι 4 βουλευτές: Βαλαβάνη, Κοδέλας, Σωτηρίου και Χατζηλάμπρου, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πλήρως πώς θα γίνει η προσχώρησή τους.

Με επιστολή που υπέγραψαν νωρίτερα οι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσαν στη Βουλή γνωστοποιούν την αποχώρησή τους από το ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώνουν τη δημιουργία ενιαίας ανεξάρτητης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Το νέο κόμμα ονομάζεται  Λαϊκή Ενότητα με αρχηγό και πρόεδρο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Μαξίμου:Ανέτρεψαν την κυβέρνηση Τσίπρα
Ως «αποτύπωση της επιλογής που είχαν κάνει να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», σχολιάζουν πηγές του Μαξίμου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επιλογή του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ακόμη 24 βουλευτών να συγκροτήσουν ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα και νέο κόμμα, επισημοποιώντας έτσι το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.
Την επιστολή υπογράφουν οι
    Παναγιώτης Λαφαζάνης
    Αμανατίδου Ευαγγελία
    Γαϊτάνη Ιωάννα
    Δελημήτρος Κωνσταντίνος
    Διαμαντόπουλος Βαγγέλης
    Ζάνας Ζήσης
    Ζερδελής Ιωάννης
    Ησυχος Κωνσταντίνος
    Ιωαννίδης Ηλίας
    Κριτσωτακης Μιχαήλ
    Κυριακάκης Βασίλειος
    Κυρίτση Αγλαΐα
    Κώτσιας Θωμάς
    Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος
    Λεουτσάκος Στάθης
    Μακρή Ραχήλ
    Ουζουνίδου Ευγενία
    Πετράκος Θανάσης
    Σαμοίλης Στέαφνος
    Σκούμας Αθανάσιος
    Σταθάς Ιωάννης
    Στρατούλης Δημήτρης
    Τσανάκα Αλεξάνδρα
    Χαραλαμπίδου Δέσποινα
    Ψαρέα Ελένη
Στα χέρια Λαφαζάνη η επόμενη διερευνητική εντολή
Ο κ. Λαφαζάνης θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διερευνητική εντολή, εκπροσωπώντας πλέον την τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα.
Εάν ο κ. Λαφαζάνης δεν είχε προχωρήσει στη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, τότε οι διερευνητικές εντολές θα περνούσαν διαδοχικά στα χέρια του Ποταμιού και της Χρυσής Αυγής, λόγω ίσης δύναμης βουλευτών.
Με την εντολή στον κ. Λαφαζάνη θα ολοκληρωθεί και ο συγκεκριμένος κύκλος διερευνητικών εντολών. Εάν δεν έχει αποτέλεσμα, στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, για να διακριβώσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Στην περίπτωση που και αυτός ο κύκλος αποδειχθεί ατελέσφορος, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, με υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Ορισμός Αναπληρωτών-Εκπροσώπων Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Λαϊκή Ενότητα»
Ο υπογραφόμενος Παναγιώτης Λαφαζάνης του Γεωργίου, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ορίζω με την παρούσα τους:
Στρατούλης Δημήτρης του Ιωάννη, βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών
Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, βουλευτής Νομού Μεσσηνίας
ως αναπληρωτές εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας προκειμένου να με αναπληρώνουν ο καθένας χωριστά σε περιπτώσεις κωλύματος ή απουσίας μου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων.
Επίσης τον Ευστάθιο (Στάθη) Λεουτσάκο του Πιέρρου, βουλευτή Α΄ Περιφέρειας Πειραιώς ως Γραμματέα της Κ.Ο.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. «ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
Ας σημειωθεί ότι εκπρόσωπος τύπου του νέου κόμματος ορίστηκε ο Κώστας Ησυχος, πρώην αναπλ. υπουργός Αμυνας.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.