Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Σαν σήμερα ξεκίνησε η πιο ηρωϊκή και η πιο διάσημη μάχη σ΄ όλο το κόσμο> ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ: Οι 300 που έσωσαν το δυτικό πολιτισμό

Η μάχη των Θερμοπυλών με τους ηρωϊκούς Σπαρτιάτες του Λεωνίδα. Έγινε το 480 π.Χ αλλά όπως θα διαπιστώσετε στο εκπληκτικό αφιέρωμα του History Channel είναι μια μάχη που ακόμη και σήμερα αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης .

Δείτε πόσο έκθαμβοι είναι αμερικανοί ιστορικοί και ειδικοί που μιλούν σ΄ αυτό το αφιέρωμα για τους 300 του Λεωνίδα, την «Δύναμη Δέλτα» εκείνης της εποχής όπως λέει ένας απ΄ αυτούς.

Στις Θερμοπύλες μετά από απόφαση στο συνέδριο του Ισθμού (481 π.Χ.), έμειναν περίπου 7000 στρατός που υπερασπιζόταν τα στενά. Μετά την προδοσία του Εφιάλτη και ΠΡΙΝ την κύκλωση του στρατού ο Λεωνίδας άφησε τον στρατό να φύγει και παρέμειναν μαζί του 700 Θεσπιείς που έπεσαν μαζί με τους 300 Σπαρτιάτες. Μετά οι Πέρσες μπήκαν στην Αθήνα την οποία είχαν εγκαταλείψει οι περισσότεροι Αθηναίοι. Ο Ελληνικός στόλος στάθηκε στο στενό της Σαλαμίνας μετά την πρόταση του Θεμιστοκλή να δώσουν εκεί την ναυμαχία. Οι Πέρσες με τα χοντρά βαριά τους πλοία έχασαν από τα ελαφριά λεπτά Ελληνικά που μπορούσαν να κινηθούν ελεύθερα στη θάλασσα.Μετά ο Ξέρξης εγκατέλειψε τη Ελλάδα αφήνοντας πίσω τον στρατηγό Μαρδόνιο με αρκετές χιλιάδες στρατό. Και μετά από χρόνια τους επισκέφτηκε ...
ο Μέγας Αλέξανδρος.... : )

Και κάτι ακόμα.Η μάχη απο την πλευρά των Σπαρτιατών δεν ήταν και τόσο εύκολη γιατί έπρεπε να αντισταθούν σε δυνάμεις ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ 10 φορές μεγαλύτερες. Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να νικήσει 5 άντρες με σπαθιά και 5 βέλη μόνος του. Αυτό αποδεικνύει ότι οι Σπαρτιάτες είχαν πολύ κάλλη φάλαγγα την οποία ο μόνος που κατάφερε να διασπάσει ήταν ο Επαμεινώνδας (371 π.Χ.)

Ενώ σήμερα...



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.