Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ανεξήγητες και αυθαίρετες συλλήψεις δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ στο κέντρο της Αθήνας

Το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν ένας φωτορεπόρτερ κι ένας δημοσιογράφος στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της ΔΕΛΤΑ αντίστοιχα, παρόλο που παρουσίασαν τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες στους αστυνομικούς.
Ο πρόεδρος της ΕΦΕ Μάριος Λώλος, μιλώντας στο koutipandoras.gr, ανέφερε πως «δεν υπήρχε κανένα πρόσχημα για τις δύο αυτές συλλήψεις, καθώς οι δύο συνάδελφοι παρουσίασαν στους αστυνομικούς τις ταυτότητές τους που εμπεριέχουν τη ρητή εντολή προς τις αστυνομικές δυνάμεις να τους παρέχονται όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις σχετικά με τη δουλειά τους».
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ και μετά από λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΦΕ:

ΘΕΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΕΣΜΩΝ;
Τρίτη 04 Αυγούστου 2015
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταγγέλλει τις αυθαίρετες προσαγωγές φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων που έγιναν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Οι προσαγωγές έγιναν σε διαφορετικά σημεία της πόλης, χωρίς νόμιμη αιτία και παρά την επίδειξη των αντίστοιχων επαγγελματικών ταυτοτήτων.
Η αστυνομία θεωρεί ότι η παρουσία των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα συνεπάγεται κατάλυση των θεσμών της χώρας; Ή απλώς επωφελείται από την επικαιρότητα για να συνεχίσει τις παραδοσιακές της πρακτικές εκφοβισμού των εκπροσώπων του Τύπου;
Η Ε.Φ.Ε. καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου και δηλώνει ότι τα μέλη της δεν θα πάψουν να ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο τους δικαίωμα να ενημερώνουν το κοινό.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.