Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα το «κύμα» αποχωρήσεων μελών και στελεχών από τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις Οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

 Παράλληλα ένα το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των παραιτηθέντων μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την πρόθεσή του να μην εγκαταλείψει τον αντιμνημονιακό αγώνα για ένα «ΟΧΙ» μέχρι τέλους.
Η Iskra παραθέτει ενδεικτικά ανακοινώσεις αποχώρησεων από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, 
Δυστυχώς στο σημείο αυτό οι δρόμοι μας χωρίζουν.
Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, έσπασαν το όριο της πολιτικής μας αντοχής. 
Μετά από σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.
Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί.
Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων που χρόνια αντιπαλεύει τα ...
μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Θα διεκδικήσουν την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από την συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού Μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Καλούμε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα από τις γραμμές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ''.
Τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας
1. Αντωνίου Βαγγέλης
2. Δεμέστιχας Γρηγόρης
3. Κατσάμπης Κώστας
4. Κούρκουλας Θανάσης
5. Λυκουριάς Θάνος
6. Νικολιδάκη Φλώρα
7. Παπαδόπουλος Θοδωρής
8. Παπαλουκάς Κώστας
9. Σεργίδου Κατερίνα
10. Χουβαρδάς Μπάμπης»
ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΕ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 13 Αυγούστου μετατράπηκε και «επισήμως» σε μνημονιακό κυβερνητικό κόμμα, με την ψήφιση του 3ου, και βάρβαρου για το λαό, μνημονίου.
Ήταν το αποτέλεσμα μιας πορείας η οποία σηματοδοτήθηκε και καθορίστηκε από τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, όπου δεχτήκαμε την αποπληρωμή του παράνομου και επονείδιστου χρέους και την απόρριψη των «μονομερών» ενεργειών. Οποιαδήποτε προσπάθεια από τις πολλές που έγιναν για να αντιστραφεί αυτή η πορεία δεν καρποφόρησε.
Η ζωή απέδειξε με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο πως η ευρωζώνη δεν αποδέχεται τίποτα άλλο πέρα από τη σκληρή λιτότητα για τους λαούς και το μονόδρομο των μνημονίων. Δεν αποδέχεται μέτρα που θα στρέφονται κατά του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου. Το μόνο της πλαίσιο είναι αντιλαϊκές πολιτικές και οικονομική-κοινωνική καταστροφή, ενίσχυση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, εκχώρηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Η υπογραφή της συμφωνίας ενίσχυσε τον πιο ακραίο, φιλελεύθερο και επιθετικό καπιταλισμό στην Ευρώπη, με την αποδοχή από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς της λογικής «δεν υπάρχει εναλλακτική» (η περίφημη, πια ΤΙΝΑ).
Για την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια δημοκρατίας. Οι συνελεύσεις των Οργανώσεων Μελών και τα όργανα, η Π.Γ. και η Κ.Ε. αντικαταστάθηκαν από το «Μαξίμου». Αυτόν τον αντιδημοκρατικό δρόμο επέλεξε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γυρίζοντας την πλάτη της στην απόφαση του Συνεδρίου, στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δόθηκαν από το 2010 έως σήμερα ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές τους.
Τα επιχειρήματα για την άσκηση αυτής της πολιτικής με λύπη διαπιστώνουμε ότι θυμίζουν θλιβερά όσα χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα.
Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η επιλογή των πρόωρων εκλογών σπρώχνει τα πράγματα σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Η ίδια απόφαση αλλά και το διάγγελμά του υποδηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το προεδρικό κέντρο είναι αποφασισμένο να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο χωρίς την οποιαδήποτε παρέκκλιση. Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση. Έτσι, γίνεται αμετάκλητη η ωμή παραβίαση και καταστρατήγηση των ιδρυτικών διακηρύξεων, των συνεδριακών αποφάσεων. Έτσι, γίνεται ακόμα πιο προκλητική η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη, του μεγαλειώδους ΟΧΙ.
Ταυτόχρονα είναι η πιο ωμή παραβίαση του καταστατικού και ιδιαίτερα της απόφασης του τελευταίου συλλογικού οργάνου που συγκλήθηκε, της ΚΕ της 30/7.
Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτή την επιστολή θεωρούμε ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια σεβασμού των εσωκομματικών διαδικασιών.
Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο και το χώρο να συζητήσουμε. Αφαιρέθηκε και από εμάς κι από σας αυτή η δυνατότητα. Δεν έχει νόημα πλέον η συμμετοχή μας στη ΝΕ Βόρειας Αθήνας, ένα όργανο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει όπως και όλα τα υπόλοιπα καταστεί ανύπαρκτο από τις αντικαταστατικές επιλογές που αναφέρουμε παραπάνω.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για τη δημιουργία, τη συγκρότηση, την ανάπτυξη του εγχειρήματος της ενωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες δουλέψαμε σκληρά και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς, όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, που παλέψαμε για να υπάρξει, σε κόμμα μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη.
Όλοι εμείς που υπογράφουμε δεν είμαστε υπέρ της πολιτικής αποστράτευσης. Καλούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που αγωνιστήκαμε μαζί να συνεχίσουμε την τιτάνια προσπάθεια για αντιστροφή της λιτότητας και την κατάργηση των μνημονίων, για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων με συλλογικό κι ενωτικό τρόπο σε πολιτικό και κοινωνικό-κινηματικό επίπεδο.
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας – ΛΑΕ , με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.
Γιώτη Ροζίνα

Δερμετζόγλου Σοφία
Δουρέκα Καίτη
Κασίμης Χρήστος
Κουρούπη Μαρίτα
Μανώλας Γιάννης
ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: "ΟΧΙ πια στο όνομά μας"- Δήλωση αποχώρησης 19 μελών Νομαρχιακής κ Ο.Μ
Επειδή παραμένουμε πιστοί στις αρχές, τις συνεδριακές θέσεις, το πρόγραμμα και την αγωνιστική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμαστε να υποστηρίξουμε τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ στη μνημονιακή του μετάλλαξη, στην οποία τον οδηγεί η ηγετική του ομάδα. Δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τις Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων και εκφράζουμε την διαθεσιμότητά μας για την οργάνωση των κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων απέναντι στις ταξικές πολιτικές των μνημονίων και τη δικαίωση του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.
Όχι πια στο όνομά μας !
Η πο­λι­τι­κή με­τα­τό­πι­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ εκτός του χώρου της Ρι­ζο­σπα­στι­κής Αρι­στε­ράς κατά τη διάρ­κεια της ανά­λη­ψης και άσκη­σης της κυ­βερ­νη­τι­κής εξου­σί­ας είναι μια στα­δια­κή δια­δι­κα­σία με πολ­λούς εν­διά­με­σους σταθ­μούς και ασφα­λώς όχι χωρίς αντι­στά­σεις. Ωστό­σο η ψή­φι­ση του Μνη­μο­νί­ου 3 από μια Κυ­βέρ­νη­ση, η οποία διεκ­δί­κη­σε τον χα­ρα­κτη­ρι­σμό «πρώτη φορά Αρι­στε­ρά», απο­τε­λεί ση­μείο κα­μπής και τομής για τη διά­ψευ­ση αυτού του χα­ρα­κτη­ρι­σμού.
Μια κυ­βέρ­νη­ση, που υλο­ποιεί τον στραγ­γα­λι­σμό των ει­σο­δη­μά­των και της δια­πραγ­μα­τευ­τι­κής δύ­να­μης της ερ­γα­τι­κής τάξης και της με­γά­λης κοι­νω­νι­κής πλειο­ψη­φί­ας, τις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις και την υπο­χώ­ρη­ση του κοι­νω­νι­κού κρά­τους, την εκ­ποί­η­ση του φυ­σι­κού πλού­του και την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση του πε­ρι­βάλ­λο­ντος, τη συ­νέ­χι­ση δη­λα­δή των μνη­μο­νια­κών πο­λι­τι­κών, είναι, αντι­κει­με­νι­κά και ανε­ξάρ­τη­τα από τη ρη­το­ρι­κή της αλλά ακόμα και από τις προ­θέ­σεις ορι­σμέ­νων μελών της, μια κυ­βέρ­νη­ση στην υπηρε­σία του κε­φα­λαί­ου.
Αυτή η μεί­ζων πο­λι­τι­κή στρο­φή έχει συ­νο­δευ­τεί από την πα­ρα­βί­α­ση της δη­μο­κρα­τι­κής λει­τουρ­γί­ας του κόμ­μα­τος και από τον σχε­δια­σμό και την εξαγ­γε­λία απο­φά­σε­ων από ένα στενό επι­τε­λείο ερή­μην των αρ­μό­διων κομ­μα­τι­κών ορ­γά­νων και των Ορ­γα­νώ­σε­ων. Επι­λέ­γο­ντας η ηγε­τι­κή ομάδα του κόμ­μα­τος τις αιφ­νι­δια­στι­κές εκλο­γές ως μέσο «νο­μι­μο­ποί­η­σης», ακυ­ρώ­νει ακόμη και τις συ­νε­δρια­κές δια­δι­κα­σί­ες (Έκτα­κτο Συ­νέ­δριο αντί Διαρ­κούς), τις οποί­ες υπο­τί­θε­ται ότι η ίδια πρό­τει­νε. Από την άποψη αυτή η άλλη με­γά­λη ακύ­ρω­ση αφορά στον χα­ρα­κτη­ρι­σμό «ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ των μελών». Επι­ση­μαί­νου­με ακόμη ότι το ίδιο τραυ­μα­τι­κό έλ­λειμ­μα δη­μο­κρα­τι­κής κομ­μα­τι­κής λει­τουρ­γί­ας πα­ρα­τη­ρεί­ται και στα Γιάν­νε­να.
Επει­δή πα­ρα­μέ­νου­με πι­στοί στις αρχές, τις συ­νε­δρια­κές θέ­σεις, το πρό­γραμ­μα και την αγω­νι­στι­κή δια­δρο­μή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, αρ­νού­μα­στε να υπο­στη­ρί­ξου­με τον ση­με­ρι­νό ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ στη μνη­μο­νια­κή του με­τάλ­λα­ξη, στην οποία τον οδη­γεί η ηγε­τι­κή του ομάδα. Δη­λώ­νου­με ότι απο­χω­ρού­με από τις Ορ­γα­νώ­σεις του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ στο νομό Ιω­αν­νί­νων και εκ­φρά­ζου­με την δια­θε­σι­μό­τη­τά μας για την ορ­γά­νω­ση των κοι­νω­νι­κών και πο­λι­τι­κών αντι­στά­σε­ων απέ­να­ντι στις τα­ξι­κές πο­λι­τι­κές των μνη­μο­νί­ων και τη δι­καί­ω­ση του «ΟΧΙ» στο δη­μο­ψή­φι­σμα.
Γιάν­νε­να, 26 Αυ­γού­στου 2015
  1. Βαγ­γέ­λης Γα­λά­νης
  2. Γιώρ­γος Γιαν­νώ­ρος, ΝΕ Ιω­αν­νί­νων
  3. Νίκος Γκαϊ­ντές
  4. Πέ­τρος Γο­δέ­βε­νος, ΝΕ Ιω­αν­νί­νων
  5. Κώ­στας Δη­μη­τρί­ου
  6. Άρης Ζα­ρί­μπας
  7. Λά­ζα­ρος Ζα­χα­ρά­κης
  8. Βα­σί­λης Κί­τσιος
  9. Αλέκα Μαν­τζού­τσου
  10. Άλεξ Μπέ­γκα
  11. Απο­στό­λης Μπι­δέ­ρης
  12. Χρή­στος Μπου­κου­βά­λας
  13. Καλ­λί­νι­κος Νι­κο­λα­κό­που­λος
  14. Θάνος Οι­κο­νο­μί­δης
  15. Στέ­φα­νος Πα­ντα­ζής
  16. Γιάν­νης Πα­πα­δη­μη­τρί­ου, Γραμ­μα­τεία Τμ. Πε­ρι­βάλ­λο­ντος ΚΕ
  17. Μπά­μπης Του­φί­δης, Γραμ­μα­τεία ΝΕ Ιω­αν­νί­νων
  18. Γιώρ­γος Φλώ­ρος
  19. Βάσω Φλώ­ρου, Γραμ­μα­τεία ΝΕ Ιω­αν­νί­νων

Παραιτήθηκαν 5 μέλη από την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου
Την παραίτησή τους από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου υπέβαλλαν 5 μέλη της.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα 5 αυτά μέλη, αποχωρούν από το ανώτερο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό διαφωνώντας με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.


Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση που εξηγεί τους λόγους της παραίτησης των 5 μελών:



«Υπάρχει κι άλλος δρόμος πέρα από τα μνημόνια και την ταπείνωση»



Η κυβέρνηση Τσίπρα παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές. Τα μνημόνια κυβερνούν ξανά την κοινωνία, ο λαός σέρνεται στην εξαθλίωση, η χώρα δένεται χειροπόδαρα.



Το κοινοβούλιο απαξιώνεται και μετατρέπεται σε παράρτημα των «θεσμών» θυμίζοντας την σκοτεινή περίοδο της μνημονιακής πενταετίας. Η τρόικα (κουαρτέτο πλέον) ξανακάνει κατάληψη στα υπουργεία, το Σύνταγμα παραβιάζεται κατ’ εξακολούθηση αφού δεν γίνεται σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το ΟΧΙ του λαού μας. Την ίδια στιγμή, και παρά την όποια συνθηκολόγηση, διαφαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα το ενδεχόμενο ενός Grexit με τους όρους των δανειστών και με το λαό και την χώρα στραγγαλισμένους από τα προαπαιτούμενα και τις συμφωνίες.



Η χρεοκοπία, όμως, που ζούμε δεν είναι μόνο οικονομική. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα χρεοκόπησαν και όλες οι αυταπάτες που καλλιεργούνταν από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ περί ενός «έντιμου συμβιβασμού» και μιας «αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας». Το γεγονός ότι οι διαβεβαιώσεις αυτές δίνονταν έως και την τελευταία στιγμή, παρόλο που είχαν διαφανεί οι τιμωρητικές διαθέσεις των δανειστών ήδη από τον Φλεβάρη, καθιστά τις ευθύνες ακόμα πιο βαριές. Παράλληλα με αυτές όμως τις αυταπάτες, χρεοκόπησαν και όλες εκείνες οι φωνές εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που αναγάγουν την επίλυση του ελληνικού προβλήματος στο νόμισμα ή σε κάποια φαεινά σχέδια ορισμένων οικονομολόγων που το μόνο που μένει είναι να εφαρμοστούν την κατάλληλη στιγμή.



Για την τραγική αυτή κατάληξη και το μνημόνιο που μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο των δανειστών, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ιστορικές ευθύνες. Αντί να τις αναλάβει, επιλέγει τον γνώριμο δρόμο του παλιού μνημονιακού κόσμου: βαφτίζει το κρέας ψάρι, ωραιοποιεί την κατάσταση, σπέρνει αυταπάτες για πιο φιλολαϊκή διαχείριση του μνημονίου, αναζητά ισοδύναμα…



Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνεται και μεταλλάσσεται σε μνημονιακό κόμμα που δικαιολογεί ή στηρίζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, πραξικοπήματα και αντισυνταγματικές ενέργειες. Όλα πλέον αποφασίζονται από μια μικρή στενή κυβερνητική ομάδα που δρα υπεράνω οργάνων και συλλογικών διαδικασιών και δεν λογοδοτεί πουθενά.



Με πικρή προσωπική εμπειρία διαπιστώσαμε ότι όλο αυτό το διάστημα η διάβρωση που περιγράφηκε παραπάνω δεν άφησε ανέγγιχτο τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Η υποστήριξη του δόγματος ΤΙΝΑ (There Is No Alternative, Δεν Υπάρχει Εναλλακτική), ο κυβερνητισμός πάσει θυσία και παντός καιρού («γιατί η κυβέρνηση είναι της Αριστεράς, κι αν είναι της Αριστεράς όλα δικαιολογούνται, ακόμα και όταν είναι ακραία νεοφιλελεύθερη»), η δημιουργία ενός μηχανισμού προσωπικών επιδιώξεων, αυτοπροβολής και μικροηγεμονισμών, το «χτύπημα» απέναντι σε όποιον έχει αντίθετη άποψη καθώς και ο αδιαφανής τρόπος στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού είναι αντιλήψεις και πρακτικές που κυριάρχησαν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και θυμίζουν περισσότερο ένα αστικού τύπου κόμμα παρά ένα ενδιαφέρον εγχείρημα της ριζοσπαστικής αριστεράς.



Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οφείλουμε να πάρουμε θέση. Όσες κι όσοι στηρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μερίδιο ευθύνης για αυτά που γίνονται. Κι εμείς, ως μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου, της Γραμματείας, αλλά και ως απλά μέλη –όπως όλοι, οφείλουμε μια αυτοκριτική στάση. Χρειάζεται να προβληματιστούμε για το πόσο παιδέψαμε το μυαλό μας, για το πόσο παλέψαμε να ακουστούμε και να ακούσουμε αλλά κυρίως για τα όσα πράξαμε έτσι ώστε να εμποδίσουμε τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα κεντροαριστερής κοπής. Άλλα και όχι μόνο: για το πόσο μοχθήσαμε για να αντιστοιχηθεί το κόμμα αυτό με τον ριζοσπαστισμό, τη μαχητικότητα, την ελπίδα και τους καημούς του ελληνικού λαού. Για το πόσα κάναμε ώστε αυτή η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι η μοναδική επιλογή, ο μοναδικός δρόμος.



Η παραίτησή μας από τη Νομαρχιακή Επιτροπή και τη Γραμματεία, είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να πράξουμε αναλογιζόμενοι/ες τις ευθύνες μας απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό. Γνωρίζουμε καλά οτι με τους περισσότερους συντρόφους θα ξαναβρεθούμε να παλεύουμε από τα ίδια μετερίζια ενάντια στα μνημόνια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Μπροστά μας έχουμε έναν επώδυνο και δύσκολο απολογισμό για την περίοδο που πέρασε. Η περίοδος των εύκολων λύσεων έχει περάσει χωρίς επιστροφή και οι όποιες εναλλακτικές μένει να οικοδομηθούν μέσα από πολύ σύνθετες διαδικασίες.



Όλη αυτή η εξέλιξη αφήνει μία πικρή γεύση σε όλους μας. Ωστόσο, αρνούμαστε να δεχτούμε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο των μνημονίων, της χρεοκοπίας και της ταπείνωσης. Το σίγουρο είναι ότι ο λαός μας θα ξαναβρεί τον δρόμο του και στις νέες συνθήκες και θα αντισταθεί, όπως έκανε επί μία πενταετία. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όπως και όσο μπορούμε για να απελευθερωθεί η χώρα μας από τους δανειστές και τα μνημονιακά δεσμά.



Εύα Ανδρονικίδη
Πόπη Βαρδάκη
Δημήτρης Γουρνιανάκης
Κλειώ Δερμιτζάκη
Μιχαέλα Ρεμεδιάκη
Ανακοίνωση αποχώρησης 8 μελών από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
Κοινή ανακοίνωση - δήλωση αποχώρησης από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και προσχώρησης στη Λαϊκή Ενότητα, εξέδωσαν 8 στελέχη της.
Πιο συγκεκριμένα η κοινή ανακοίνωση - δήλωση, έχει ως εξής:
Στους εφτά μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τίποτε από αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί το Κόμμα τόσο στα ψηφίσματα της ΚΕ και στις συνεδριακές αποφάσεις, όσο και στις προεκλογικές του εξαγγελίες και τις προγραμματικές του διακηρύξεις δεν τηρήθηκε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να είναι ο φορέας εκείνος ο οποίος θα έφερνε την αλλαγή και δεν θα έκανε πίσω στις δεσμεύσεις για υποστήριξη των αδυνάτων. Όφειλε να μην υποχωρήσει θυσιάζοντας στο βωμό του κεφαλαίου και της ελεύθερης αγοράς τη δημόσια περιουσία και υποθηκεύοντας τη ζωή των Ελλήνων.
Αντίθετα, είχαμε τη συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας, των Μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και την ακύρωση της λαϊκής εντολής της 25ης Γενάρη καθώς και του μεγαλειώδους ΟΧΙ του Λαού μας της 5ης του Ιούλη.
Κοντά σ' αυτά, ήρθε να προστεθεί και το (σκληρότερο όλων) 3ο Μνημόνιο και η ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ του Κόμματος για έκτακτο Συνέδριο, το οποίο ο ίδιος ο Πρόεδρος είχε εισηγηθεί.
Αντί όμως για συνέδριο, είχαμε την επιλογή των πρόωρων εκλογών ερήμην των Οργάνων του Κόμματος και σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις τους, γεγονος το οποιο προκάλεσε ακόμα και την παραίτηση του γραμματεα Τασου Κορωνάκη που βρίσκονταν μεχρι χτες στο στενό περιβάλλον του Μαξίμου.
Με όλες αυτές τις ενέργειες, ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε στην ουσία ως Κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς , με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου του και μιας ομάδας γύρω απ' αυτόν.
Γινεται εύκολα φανερό απ' όλους πως δεν έχει πλέον κανένα νόημα η παραμονή μας σε ένα κόμμα που στην ουσία έχει αυτοαναιρεθεί, ενταγμένο πια στο μνημονιακό μπλόκ.
Οι δημοκράτες, οι πατριώτες, οι ριζοσπάστες αριστεροί, τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ των Μελών που για χρόνια αντιπαλεύουμε τα Μνημόνια της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της υποταγής, θα κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα του αγώνα για ζωή με Αξιοπρέπεια και Δικαιώματα σε μια Πατρίδα Δημοκρατική και Ανεξάρτητη.
Ολοι μαζί, θα συμβάλλουμε ο καθένας και η καθεμιά στο χώρο του και με τις δυνάμεις του στην πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από τη συγκρότηση ενός μεγάλου, πατριωτικού και ανατρεπτικού Μετώπου που θα συνεχίσει ανειρήνευτη την πάλη για την ανατροπή των Μνημονίων και των των πολιτικών τους διαχειριστών, ενάντια στην εξαθλίωση και την υποταγή που μας ετοιμάζουν.
Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία αλλά και σε όλους τους δημοκράτες πολίτες του Νομού, να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερη αυτοθυσία και ενθουσιασμό τον αγώνα μας μέσα από τις γραμμές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Το 62% του περήφανου ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μπορεί και πρέπει να αποτυπωθεί στην κάλπη για να αλλάξουν οι συσχετισμοί προς όφελος των πολλών, για να εγκαινιάσουμε ένα νέο πλαίσιο πολιτικής με το λαό κυρίαρχο και ενωμένο μακριά από λογικές ατομικισμού και υποταγής.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έρχεται για να μείνει και να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας όχι ως κόμμα διαμαρτυρίας αλλά ως βαθιά πολιτική αναγκαιότητα για την Πατρίδα. Η σχέση της με το μέλλον του ελληνικού λαού δεν εξαντλείται στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία και συγκροτείται στη βάση των τωρινών και μελλοντικών του διεκδικήσεων για μια ζωή αξιοπρεπή και περήφανη όπως αξίζει στους αγώνες του.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕ
Βαλαμουτόπουλος Γιώργος

Δελημήτρος Κώστας
Κάϊρας Γιάννης
Κλημόπουλος Θωμάς
Κουκοβίνος Κώστας
Μπάλλας Γιάννης
Νεοφωτίστου Μαρία
Πατσιαντάς Μαργαρίτης
Χατζηστεφανή - Φιλιππίδη Ελενη


Παραίτηση μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας
Για αμιγώς πολιτικούς λόγους  , υποβάλλουμε  την παραίτησή μας  από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Η λεηλατημένη Ελληνική κοινωνία,  από τα δύο πρώτα μνημόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (Παπανδρέου) και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά-Βενιζέλου), αναζητώντας την ελπίδα, συμπορεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη του 2015, με βάση τις εξαγγελίες του κόμματος, για κατάργηση των μνημονίων, για αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων που είχαν υπογραφεί μέχρι τότε και για κούρεμα του χρέους πάνω από 50%. Επίσης πρόσβλεπε( η Ελληνική κοινωνία) σε αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και παραγωγική ανασυγκρότηση, με βάση το πανηγυρικά εξαγγελμένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Ήδη από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των κυβερνητικών καθηκόντων από τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να διαφαίνονται οι προθέσεις της ηγεσίας για στροφή, με την επιλογή του ακραιφνούς μνημονιακού Προκόπη Παυλόπουλου για ΠτΔ, που άφησε εμβρόντητους  τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε η μνημονιακής κοπής προσπάθεια συμφωνίας της 20ηςΦλεβάρη και η ανάλωση ενός ολόκληρου εξαμήνου, όπου απεμπολήθηκαν  όλες  οι δυνατότητες και εναλλακτικές επιλογές της χώρας απέναντι στους «δανειστές»- τοκογλύφους και την ΕΕ, καταλήγοντας τελικά στην τερατώδη συμφωνία της 13ης Ιούλη (αγνοώντας περιφρονητικά το μεγαλειώδες όχι του λαού μας της 5ης Ιούλη) στη μέση του καλοκαιριού –τυχαία;- στο 3ο πιο εφιαλτικό μνημόνιο που γνώρισε ο λαός μας!
Το 3ο μνημόνιο με τα προαπαιτούμενα νομοθετήματα 1 & 2, που ψηφίστηκαν από πλειάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, μεταλλάσσει το ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα, που υπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους και τα συμφέροντα όλων αυτών που επινόησαν τα προηγούμενα μνημόνια, όλων αυτών που λεηλατούν και ξεπουλάνε τη χώρα και εξαθλιώνουν την πλειονότητα της Ελληνικής κοινωνίας.
Είναι αδιανόητο να υπηρετούμε μια πολιτική, με την οποία είμαστε απόλυτα αντίθετοι, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε τα συμφέροντα της ολιγαρχίας ενάντια στην επιβίωση του λαού μας, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε το ξεπούλημα της χώρας ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε τα μνημόνια ενάντια στη Δημοκρατία.
Το εξαγγελμένο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ψήφιση του εξοντωτικού 3ουμνημονίου, δε μπορεί παρά να είναι συνέδριο- παρωδία, χωρίς καμία πολιτική αξία, αφού ήδη οι στρατηγικοί στόχοι των τοκογλύφων έχουν επιτευχθεί σε βάρος της χώρας και του λαού. Το κόμμα πλέον είναι ωσεί παρόν, αφού είναι κραυγαλέο πως οι αποφάσεις λαμβάνονται αλλού( «κουαρτέτο των θεσμών») .
Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν την  αριστερά, όλες τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις σε συσστράτευση  ενάντια στην τελειωτική καταστροφή της χώρας μας και την υποταγή της στους τοκογλύφους άρπαγες.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζί με όλους όσους στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκαν, με όλους  τους  Έλληνες δημοκρατικούς πολίτες, που αγωνιούν και συνθλίβονται από τη συνέχιση και επιδείνωση των μνημονίων. Για το ψωμί, για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, για τη Δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια, για τον πολιτισμό, για τη ζωή!
Το ΟΧΙ της 5ης Ιούλη 2015  συνεχίζει, υπάρχει, αντιστέκεται και θα νικήσει.
Παληγεώργος Γιώργος μέλος του συντονιστικού της ΝΕ
Ράπτης Θόδωρος μέλος της ΝΕ
Πολύζος Γιώργος μέλος της ΝΕ

Παραιτήθηκαν 16 στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας
Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, την επόμενη ημέρα της νέας μνημονιακής συμφωνίας, στις 14.07.2015, μεταξύ άλλων δήλωνε ότι «…Τα μέλη και τα στελέχη τού Συ.Ριζ.Α. δεν αποδέχονται τον εκβιασμό με το όνομα συμφωνία – μνημόνιο, αποκρούουν την ταπείνωση που θέλουν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι του νεοφιλελεύθερου διευθυντηρίου στο κίνημα, το Συ.Ριζ.Α., την κοινωνία. Δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο απορρυθμίσεων, ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας και υποβάθμισης της θέσης μισθωτών και συνταξιούχων...».
Είχαμε πει, κατά τη συζήτηση,  ότι θα συμβάλλουμε κι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις, μέσω συλλογικών αποφάσεων, στην απεμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ από την επώδυνη «συμφωνία», στην οποία  δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τίποτα από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μια συμφωνία, που στην  πραγματικότητα επιβάλλει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την εφαρμογή του πολιτικού σχεδίου του αντιπάλου.
Παρά την, έστω και καθυστερημένα, απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για έκτακτο συνέδριο στο τέλος του Σεπτέμβρη, η ηγεσία της Κυβέρνησης αποφάσισε για άλλη μια φορά να αιφνιδιάσει δυσάρεστα, αδιαφορώντας για την κομματική  δημοκρατική νομιμότητα. Την πρωτοφανή αυτή πολιτική εκτροπή της ηγεσίας, από τη συναποφασισμένη πορεία προς το συνέδριο, όπου θα συζητιόταν η στρατηγική και η πολιτική τακτική του Κόμματος, μετά την ήττα και τη συνθηκολόγηση, την αντιλαμβανόμαστε ως συνέχεια, στον ίδιο ολισθηρό δρόμο,  με την αθέτηση του ΟΧΙ του 62% του ελληνικού λαού και του αντιμνημονιακού κοινωνικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τη σημερινή κοινή μας δήλωση, κάνουμε απολύτως σαφές ότι, μένοντας συνεπείς στους αγώνες και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα δώσουμε στήριξη στις ιδιοκτησιακές πρακτικές της ηγεσίας για το Κόμμα, δε θα δώσουμε στήριξη στο 3ο μνημόνιο και την εν εξελίξει δραματική μετάλλαξη που επιχειρείται στο Κόμμα και τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.
Η δυνατότητα ουσιαστικής έκφρασης, που μας δίνεται μετά την ακύρωση των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών στο Κόμμα μας, είναι για να δηλώσουμε την παραίτησή μας από μέλη της ΝΕ και της ΣΕ Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένουμε, βέβαια, ενεργοί στα κινήματα, τις δομές αλληλεγγύης και στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, από την πορεία που θα διαλέξει ο καθένας και η καθεμία από εμάς.
Δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε και θα στηρίξουμε, με όποιο τρόπο ο/η καθένας/μία θεωρεί πιο αποτελεσματικό, τη ΝΙΚΗ του ελπιδοφόρου ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Του ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της Ανατροπής.

Καμία ταπείνωση, καμία υποχώρηση,  δε μας ταιριάζει, ο αγώνας συνεχίζεται. Χαμένοι είναι μόνο, οι αγώνες που δε δίνονται!
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:

1              ΧΑΪΔΑΣ ΗΛΙΑΣ   ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
2              ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ       ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
3              ΝΟΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ             ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΣΕ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
4              ΔΡΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ       ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ &  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
5              ΤΣΑΚΑΝΙΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ        ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
6              ΖΟΥΡΟΦΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ     ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
7              ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΓΚΗ            ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
8              ΚΑΤΣΗ ΞΑΝΘΗ   ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
9              ΛΕΛΟΒΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ             ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
10           ΜΙΧΕΛΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ                ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
11           ΘΩΜΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ          ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ.  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
12           ΚΑΤΣΑΒΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ              ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ.  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
13           ΜΠΑΛΚΟΣ ΜΙΛΤΟΣ         ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ.  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
14           ΜΠΕΛΛΗΣ ΛΑΚΗΣ            ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ.  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
15           ΠΑΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ         ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ.  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
16           ΤΣΙΟΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ             ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΤΡ.  ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Παραιτήθηκαν εφτά μέλη της ΝΕ Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ
Την παραίτησή τους, απ’ το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλλαν οι: Βάσω Αμπελογιάννη, Δημήτρης Γρέβιας, Μπάμπης Πεσλής, Σταύρος Πιστιώλης, Σωτήρης Τριάντος, Ελένη Τσίκου και Βαγγέλης Χαλάστρας.
«Κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των συλλογικών αποφάσεων εκ μέρους της ηγετικής ομάδας βαδίζει χέρι-χέρι με τη μεθοδική απαξίωση των συλλογικών λειτουργιών και της εσωκομματικής δημοκρατίας, μέσα από μια σειρά μικρότερων και μεγαλύτερων πραξικοπημάτων, με στόχο ν’ ακυρωθεί κάθε δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης της βάσης και να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε άβουλη μάζα χειροκροτητών και νεροκουβαλητών της ηγεσίας», διαπιστώνουν εφτά μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και για το λόγο αυτό, υπέγραψαν κείμενο παραίτησης απ’ το όργανο αυτό.
Ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης των εφτά μελών της ΝΕ Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ακόλουθο:
«Με την κατάθεση του 3ου Μνημονίου, η Κυβέρνηση επισφράγισε με τον πιο επίσημο τρόπο τη μνημονιακή της μετάλλαξη, περνώντας πλέον οριστικά και αμετάκλητα στην απέναντι πλευρά. Αντί να σκίσει τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, η Κυβέρνηση προτίμησε να σκίσει τις ίδιες τις προγραμματικές της δηλώσεις, μπαίνοντας κι αυτή με τη σειρά της στο θλιβερό γαϊτανάκι των αλλεπάλληλων μνημονιακών Κυβερνήσεων από το 2010 και μετά.
Μαζί της περνούν στην απέναντι πλευρά και όλοι εκείνοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που, με την ψήφο τους στη Βουλή, στηρίζουν τη μνημονιακή μετάλλαξη της ηγετικής ομάδας. Καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καμία κοινοβουλευτική μεθόδευση δε μπορεί να νομιμοποιήσει τις πολιτικές που καταδίκασε ο ελληνικός λαός με το συγκλονιστικό «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος.
Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, που από το 2010 δίνει σταθερά τη μάχη απέναντι στα Μνημόνια, δε μπορεί να γίνει συνεργός στις πολιτικές που συντρίβουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Κανένας «κομματικός πατριωτισμός» και καμία έκκληση σε μια ψευδεπίγραφη «ενότητα» δε μπορούν να αποσπάσουν την εκβιαστική στήριξη στη μνημονιακή μετάλλαξη της Κυβέρνησης. Δε μπορεί να υπάρξει άλλη ενότητα, πέρα απ’ αυτή που προσδιορίζεται από όλες τις μέχρι σήμερα συλλογικές αποφάσεις και επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των συλλογικών αποφάσεων εκ μέρους της ηγετικής ομάδας βαδίζει χέρι-χέρι με τη μεθοδική απαξίωση των συλλογικών λειτουργιών και της εσωκομματικής δημοκρατίας, μέσα από μια σειρά μικρότερων και μεγαλύτερων πραξικοπημάτων, με στόχο ν’ ακυρωθεί κάθε δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης της βάσης και να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε άβουλη μάζα χειροκροτητών και νεροκουβαλητών της ηγεσίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δε μπορούμε να μιλάμε ούτε για κόμμα (και μάλιστα της Αριστεράς), ούτε για συλλογικές διαδικασίες. Σε έναν πολιτικό φορέα όπου η έννοια του μέλους έχει χάσει πλέον κάθε περιεχόμενο –και δηλώνοντας την ακαταλληλότητά μας για το ρόλο του χειροκροτητή αποφάσεων που παραβιάζουν το λόγο ύπαρξης και τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ–, παραιτούμαστε από κάθε θέση στα όργανα, αλλά και από την ίδια την ιδιότητα του μέλους, η οποία εδώ και καιρό έχει καταντήσει κενό γράμμα.
Σε όσους επιλέγουν να παραμείνουν σε ό,τι επιμένει ν’ αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ, θα νιώθαμε ευτυχείς, αν μπορούσαμε να τους απευθύνουμε το χαιρετισμό και τη διαβεβαίωση ότι «Θα συναντηθούμε στους αγώνες». Για κάποιους το πιστεύουμε και το ελπίζουμε. Είναι ωστόσο φανερό ότι με κάποιους άλλους θα είμαστε από την άλλη πλευρά. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι απολύτως βέβαιο ότι εμείς δεν αλλάξαμε πλευρά. 
Ό,τι λέγαμε παλιά, εξακολουθεί να ισχύει. Συνεχίζουμε τον αγώνα».

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Με μία μακροσκελέστατη, ανάλογη της πορείας και των αγώνων του στην Αριστερά, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, επέλεξε να σφραγίσει την έξοδό του από το κόμμα, δηλώνοντας όμως παρών στις εξελίξεις μέσα από τον ευρύτερα πολιτικό και κινηματικό στίβο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση παραίτησης από την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Θοδωρή Ρουμελιωτάκη:
Οτι δεν σε σκοτώνει σε κανει πιο δυνατό λέει το τραγούδι και είναι αλήθεια, αυτό με διδάσκει καί η σημερινή πολιτικη πραγματικότητα.Πραγματικότητα που ατομα σαν και εμένα τα οποία απο τα 20 τους αγωνίζονται μέσα στον χώρο της Αριστεράς, χωρίς όλα αυτά τα χρόνια να έχουν καμμία απολαβή παρα μονο τις πολλές εμπειρίες του οργανωμένου αγώνα και που αυτή η σκληρή σημερινη πολιτικη πραγματικότητα να μπορει να τα συνθλίψει.
Οχι τόσο γιατί εμπιστεύθηκαν πρόσωπα που φανηκανε κατώτερα των περιστάσεων ,αλλά περισσότερο γιατί εδεσαν τα οράματα τους ,πού βασικές αξίες είχαν την συλλογική δραση με στοχο τον σοσιαλισμό μέσα απο το κομμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο με μεγάλο κόπο δημιουργήσαν και στηριξαν.
Το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ηταν αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας διαδικασίας διαλόγων,συνθέσεων και συμβιβασμων αναμεσα σε διαφορετικους αριστερους πολιτικους σχηματισμούς και η απαρχή της ενοποίησης τους σε ενα κομμα των μελών, αρχικό στοχο ειχε την ανατροπή των νεοφιλελευθέρων μνημονιακων πολιτικών,τον κοινωνικό μετασχηματισμό, με βαθύτερη προοπτική τον σοσιαλισμό .
Η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είχε τους καλύτερους οιωνούς ώστε με τα ριζοσπαστικά προστάγματα του συνεδρίου να προετοιμάσει την αναμενόμενη σύγκρουση για την ανατροπή των μνημονίων και έτσι τουλάχιστον διαβεβαίωνε συνεχως το κομμα αλλά και τον Ελληνικό λαο οτι έχει πολιτικο σχεδιο ανατροπής και όχι συμβιβασμού .Αυτα ως τις 5 Ιούλη που ο λαος μετα απο πρόσκληση της ηγεσιας ,της έδωσε ενα μεγάλο ΟΧΙ στην συνέχιση των μνημονίων λιτότητας, κάτι που η ηγεσία μέσα απο τον μικρο κλειστό κυκλο που έπαιρνε τις αποφάσεις, απαξιωνοντας το κομμα, το μετέτρεψε μετα και απο την συνεργασια και νεκρανάστασης των παλιών φθαρμένων κομμάτων σε ΝΑΙ στην συνέχιση των μνημονίων.
Αυτές οι μονομερείς ενέργειες της ηγεσίας χωρίς καμμία ουσιαστική συλλογική απόφαση των οργάνων του κόμματος, αφού οι τελευταίες αποφάσεις της ΚΕ ,που είναι και το μοναδικό καθοριστικό αποφασιστικό όργανο ,είναι το κείμενο των 109 στα 201 μέλη της που καλούσε την ΚΟ να καταψηφίσει το μνημόνιο και να συγκληθεί η ΚΕ και η αποφαση μετεπειτα της Κ.Ε. για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου τον Σεπτεμβρη που θα αποφασιζε για την απεμπλοκη του ΣΥΡΙΖΑ απο τα μνημόνια, παρ όλα ταύτα για αλλη μια φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απαξιωνοντας πληρως το κομμα αποφάσισε να παραιτηθεί απο την κυβέρνηση και να προκήρυξει εκλογές ώστε να «καθαρίσει″ την Κ.Ο. απο τους διαφωνούντες που ζητούν την εφαρμογή των συνεδριακών αποφάσεων.Να καθαρίσει το τοπιο για να εφαρμόσει απρόσκοπτα με κοινοβουλευτικές διαδικασιες και σύμφωνα με τις προσδοκίες των τοκογλυφικων ηγεσιων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.τις μνημονιακές πολιτικές που η ίδια κατήγγειλε συνεχώς καθως και αυτους που τις εφάρμοζαν.
Σύμφωνα λοιπον με τις αρχές και τις αξίες που γαλουχήθηκα όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορω να συνεχίσω να υπηρετώ τον χώρο που γοργά μεταλλάσσεται σε ενα κεντροαριστερό, άρχηγοκεντρικό μόρφωμα διαχείρισης του συστήματος χανοντας τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του και παραιτουμαι απο ολες τις εκλεγμένες θέσεις στο κομμα (μέλος της Κ.Ε.,συντονιστής της Ν.Ε.Εύβοιας) και απο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο σημείο αυτό θέλω πρωτα να υπενθύμισω οτι όλα αυτά χρόνια που υπηρετησα τον χωρο δεν ενταχθηκα σε καμμια ταση ουτε στηριχτηκα απο καποιο κεντρικο μηχανισμο και ακομη να ευχαριστήσω τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που με εμπιστεύθηκαν επανειλημμένως τοσα χρόνια απο τον εννιαίο ΣΥΝ,απο τον ΣΥΝ και απο τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες ηγετικές θέσεις οπου προσπάθησα με τις δυνάμεις μου να ανταποκριθω και ζητώ να με συγχωρέσουν για τις αδυναμίες μου.

Βέβαια δεν εγκαταλείπω τον αγώνα και θα συνεχίσω είτε απο τον κινηματικο/κοινωνικό στίβο ειτε απο τον πολιτικο , που στοχο θα έχει παντα την ανατροπή αυτου του απάνθρωπου συστηματος για μια καλύτερη κοινωνία με δικαιοσύνη. ισότητα και πραγματική ελευθερία.
Ρουμελιωτακης Θοδωρής

Παραίτηση 45 μελών και στελεχών ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας
Τα τελευταία χρόνια, όλες και όλοι μας δώσαμε έναν αγώνα ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης, της λιτότητας και των μνημονίων, αυτούς τους αγώνες θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μέχρι την τελική τους δικαίωση.
Με την ψήφιση του 3ου και σκληρότερου μνημονίου η κυβέρνηση πέρασε οριστικά στην πλευρά των μνημονιακών δυνάμεων για να εφαρμόσει κι αυτή με τη σειρά της, μετά τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μία άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική ενάντια και πάλι στα λαϊκά στρώματα, σκίζοντας ουσιαστικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσοντας τον εαυτό της.
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνοντας όλα τα όργανα και τις αποφάσεις του κόμματος, καταστρατηγώντας ακόμη και τις αποφάσεις του ιδρυτικού συνεδρίου και αγνοώντας την απόφαση του Ελληνικού λαού να καταδικάσει την λιτότητα στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου με ένα συντριπτικό ΟΧΙ, υποτάχθηκε πλήρως στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για κυβέρνηση της αριστεράς , ούτε για κόμμα των συλλογικών διαδικασιών που επικαλείται το συμφέρων του λαού.
Δηλώνουμε την παραίτηση μας από κάθε θέση των οργάνων του κόμματος αλλά και από την ιδιότητα του μέλους.
Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της αριστεράς αγωνιζόμενοι ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, ότι λέγαμε ισχύει εμείς δεν αλλάξαμε πλευρά.
Είμαστε παρούσες και παρόντες στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, συνεχίζουμε τον αγώνα για την έξοδο από την κρίση μέσα από την ΛΑΕ (Λαϊκή Ενότητα), στηρίζοντας το ΟΧΙ του λαού μέχρι τέλους.
ΖΑΝΝΑΣ ΖΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΝ/ΤΗΣ ΣΥΝ/ΣΤΗΣ Ο.Μ. Β. ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΟΥΖΟΥΚΛΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΜΙΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΦΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΜΟΥΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΙΑΝΤΣΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΡΙΤΣΑΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ Ν. ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΒΑΓΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΡΟΝΤΟΥΣ-ΚΩΝ/ΣΣΑΣ
ΒΑΤΟΥΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΒΑΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΖΑΝΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΚΡΗΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΕΠΟΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΕΠΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΙΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΙΤΣΙΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΟΥΖΟΥΚΛΙΔΟΥ ΟΛΓΑ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΟΥΡΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΣΙΑΜΑΤΡΑΣ ΣΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΡΟΝΤΟΥΣ-ΚΩΝ/ΣΣΑΣ
ΦΩΤΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΧΑΛΕΠΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΧΑΛΕΠΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΜΕΛΟΣ Ο.Μ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δήλωση παραίτησης 9 μελων της ΝΕ Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ
Οι πρόωρες εκλογές ξεχείλισαν το ποτήρι
Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


Μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.
Αυτό που σήμερα συντελείται ως εφαρμογή της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου είναι μια ταχύρυθμη κλιμάκωση του μνημονίου 1 και 2 που αποκλείει το δρόμο επιστροφής για τα λαϊκά συμφέροντα.
Εμείς, τα 9 μέλη της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, δεν διαφωνήσαμε «όψιμα» και μόνο μετά την υπογραφή της μνημονιακής συμφωνίας .
Δεν εγκρίναμε το αφήγημα της «αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» γιατί ήμασταν έμπειροι και «διαβασμένοι»  ότι δε μπορεί να υπάρξει τέτοια συμφωνία στο μέσον της κρίσης.
Τόσο εσωκομματικά αλλά και δημόσια, με ευκρίνεια  και έγκαιρα,  από το 2012 επισημάναμε τις ψευδαισθήσεις και τις ανεπάρκειες του σχεδίου της ηγεσίας και επιχειρήσαμε να προσανατολίσουμε  το εγχείρημα σύμφωνα με τα  δομικά του χαρακτηριστικά, ως δυναμη αμφισβήτησης, αντίθεσης και ανατροπής του συστήματος της νεοφιλελεύθερης κυρίαρχης πολιτικής.
Δεν είναι αλήθεια ότι μειοψηφήσαμε και δεν πειθαρχήσαμε μέχρι σήμερα σε αποφάσεις πλειοψηφικές. Αντίθετα, η ηγεσία Τσίπρα  μετά το συνέδριο, παραβίαζε και καταστρατηγούσε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονταν πλειοψηφικά και στη συνέχεια  κατάργησε  ουσιαστικά το κόμμα και έλαβε  όλες τις κρίσιμες και σημαντικές αποφάσεις αυτής της περιόδου, στο σχήμα ενός κλειστού κομματικού και κυβερνητικού κέντρου.
Διαφωνήσαμε με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που έβαλε τη ρότα για την τελική υποταγή και άνευ όρων συνθηκολόγηση της ηγεσίας με τους δανειστές.
Για τους λόγους αυτούς παραιτούμαστε από τη Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, ένα όργανο που αδυνατεί πια να παίξει κανέναν παρεμβατικό ρόλο, σε ένα κόμμα που διαλύεται με ευθύνη Τσίπρα.
Παραμένουμε στην Ριζοσπαστική Αριστερά και θα συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός νέου -ως σχήμα- μετώπου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που θα συναντά και θα ενώνει κάθε συλλογικότητα της αριστεράς που καταρχήν παλεύει κατά της λιτότητας και των μνημονίων.
Θα συμβάλλουμε άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους ανθρώπους που πλήττονται βάναυσα, να κρατήσουμε την ελπίδα και την αξιοπρέπεια ζωντανά στοιχεία της συνέχειας των αγώνων και της πάλης μας!
Καλούμε τους συντρόφους μας μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που νιώθουν διαψευσμένοι, απογοητευμένοι, που δυσανασχετούν, που προβληματίζονται, που διαφωνούν με την ηγετική μετάλλαξη, να μην νομιμοποιήσουν αυτό το σχέδιο και να συμπορευτούν μαζί μας στα οράματα και τους αγώνες της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Τα μέλη της Ν.Ε. Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ,
Γαβριηλίδης Κώστας,  και μέλος και του Συντονιστικού Ν.Ε. Αχαΐας
Γούτσος Σταύρος
Λέφα Νίκη, και μέλος και του Συντονιστικού Ν.Ε. Αχαΐας
Λυμπίκη Διώνη
Γεωργιτσόπουλος Τάσος
Μπαλάρη Σούζη
Μπαλάρης Γιάννης
Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος
Τσεκούρας Παύλος
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ 62 ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο δηλώνουμε την αποχώρηση μας από τις οργανώσεις μελών και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Τρικάλων .
Η συμφωνία της 13ης Ιουλίου, το τρίτο μνημόνιο βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις και τα ντοκουμέντα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι το κυρίαρχο αποφασιστικό όργανο του κόμματος και που αρχικό στόχο, μέσα από την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, έχει τον κοινωνικό μετασχηματισμό, με βαθύτερη προοπτική τον σοσιαλισμό.
Το νέο τρίτο μνημόνιο καταστρατηγεί όχι μόνο τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος και το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», αλλά και κάθε συλλογική και καταστατική διαδικασία και πολύ περισσότερο τη διπλή λαϊκή εντολή, δηλαδή το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Γενάρη και του βροντερού ΟΧΙ με 62% στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη.
Στην Αριστερά οι αποφάσεις είναι πάντα συλλογικές και δεν παίρνονται εν κρυπτώ από καμιά «πεφωτισμένη» ηγετική ομάδα. Σε αυτό κατατείνει και η πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που όρισε ότι το συνέδριο πρέπει να προηγηθεί οποιασδήποτε πιθανής εκλογικής διαδικασίας.
Το επιχείρημα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Αριστερά θα διαχειριστεί καλύτερα το νέο, πρωτοφανούς βαρβαρότητας, μνημόνιο προς όφελος των ευάλωτων οικονομικά κοινωνικών ομάδων και σε βάρος διαπλεκόμενων μεγάλων συμφερόντων, απαντάται ρητά από το κείμενο της ίδιας της συμφωνίας που υπογράφτηκε : "Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά ΟΛΑ τα νομοσχέδια".
Η στάση και οι αποφάσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προωθούν την ισοπεδωτική άποψη ότι "όλοι ίδιοι είναι, άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν", στερώντας από την Αριστερά το ηθικό πλεονέκτημα που πάντοτε είχε απέναντι στα αστικά κόμματα, την καταστούν αναξιόπιστη και ενισχύουν την απήχηση της αντιμνημονιακής ρητορικής της φασίζουσας ακροδεξιάς.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο τα τελευταία πέντε χρόνια και που άρχισε να υλοποιεί η κυβέρνηση , θα μας βρει απέναντι.
Δυστυχώς υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο από την «αριστερή παρένθεση»: Η μετάλλαξη του κόμματος σε συστημικό κεντροαριστερό αρχηγοκεντρικό μόρφωμα, που έχει απωλέσει οριστικά τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του .
Όλες και όλοι εμείς που μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες δώσαμε τη μάχη του ΟΧΙ στις 5 Ιούλη, δεν θα γίνουμε πολιτικά αναχωρητές.
Θα δώσουμε μικρές και μεγάλες μάχες, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα έχουμε απολύτως κοινές επιλογές για το σήμερα και το αύριο.
Θα συνεχίσουμε κινηματικά και πολιτικά και δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων, για τη ρήξη με το σύστημα εκμετάλλευσης ενός ολόκληρου λαού, για μια κοινωνία με δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.
Τρίκαλα 25 Αυγούστου 2015
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ
1)Χρήστος Αυγέρος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο. Μ. Τρικάλων

2)Βάσω Γάτσιου ,
3)Σοφία Γερασοπούλου
4) Χρήστος Γκότας
5)Βάσω Γκουγκουστάμου
6)Τάσσος Γκούμας
7) Ζωή Ευαγγελακοπούλου
8) Σωτήρης Ζαραμπούκας
9)Βασίλης Ζυγούρης
10)Κώστας Ζώης
11) Ευαγγελία Καπέλα
12)Δημήτρης Καπέλας, μέλος Ν.Ε. Τρικάλων
13) Σάββας Καραγιάννης
14) Γιώργος Καραγιώργος
15) Ιουλία Καραλή
16)Αθανασία Καραντζά
17) Παναγιώτης Κατσιώπης
18)Στέφανος Κατσιώπης μέλος συντ. Επιτροπής Ο.Μ. Πελλιναίων
19)Ρίτσα Κολιού
20)Βαγγέλης Κομποδιέτας
21)Λέανδρος Κορβέσης
22)Έλενα Κουκουσούλη
23)Χρύσα Κουκουσούλη
24) Χρήστος Λαζαρίκος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο. Μ. Τρικάλων
25)Δημήτρης Μανίκας ,
26) Θωμάς Μαυρομάτης
27)Κέλλυ Μουλά μέλος Συντ. Επιτροπής Ο.Μ. Καλαμπάκας
28) Νίκος Μπακατσιάς
29)Γιάννης Μπέης , μέλος Ν.Ε. Τρικάλων
30) Γιάννης Μπίτος
31)Απόστολος Ναζίφης
32)Θεόδωρος Νικόπουλος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο.Μ. Καλαμπάκας
33)Δημήτρης Παπαθανασίου, Συντονιστής Ο. Μ. Τρικάλων
34)Εύη Παπαθανασίου
35)Θεόδωρος Ρούντος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο.Μ. Καλαμπάκας
36) Έρση Σαλέπη
37) Νίκος Σαμαράς
38)Γιάννης Σαμπανίκος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο. Μ. Τρικάλων
39)Δημήτρης Σαριγγαλάς
40) Κώστας Σιώμος μέλος Συντ. Επιτροπής Ο. Μ. Τρικάλων
41) Δημήτρης Στραπάτσας
42)Βαγγέλης Ταφύλης
43) Νίκος Τζέλης
44)Σοφία Τζιότζιου
45) Νίκος Τσιακάρας
46)Ευαγγελία Τσιούλη
47)Χρήστος Τσιούνης
48) Στέλλα Φώλια
49)Κώστας Χάμος
50)Χρήστος Χλωρός
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
51) Θανάσης Αργυρίου
52) Δανάη Γάτσιου
53)Δημήτρης Γιαννόπουλος
54)Αλίκη Καπέλα
55)Νίκος Καπέλας
56)Γιάννης Κατσακιώρης
57)Γιώργος Μπουκουβάλας
58)Γιώργος Ντάλλας
59)Γιώργος Ντόντος
60)Βασίλης Πανάγος
61)Στέλιος Πανάγος
62)Δημήτρης Τασούλας
Παραιτήθηκαν 13 μέλη της ΝΕ και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
Η ενεργητική σύμπραξή μας στην ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή μας με όλες μας τις δυνάμεις στην εκλογική του επιτυχία υπαγορεύτηκε από δύο βασικούς παράγοντες.
Πρώτα απ’ όλα από το πολιτικό σχέδιο που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπής στις αρχές δημοκρατικής λειτουργίας της αριστεράς διαμόρφωσε μετά το 2010 και το οποίο με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας στηριζόταν στην κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών, στη διαμόρφωση των όρων εκείνων που θα απάλλασσαν την κοινωνία και το λαό μας από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που καταδυναστεύουν τη χώρα, και θα συντελούσε στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των αδυνάτων. Ύστερα από το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος που όλοι μαζί ιδρύσαμε και την οποία όλοι συνομολογήσαμε. Οι δύο αυτές αρχές είχαν υποστεί στα δύο χρόνια λειτουργίας του νέου κόμματος πλήγματα, αλλά παράλληλα είχαν εμπλουτιστεί με τη συνεπή και ανιδιοτελή προσφορά πολλών συντρόφων, συνήθως όχι των πλέον προβεβλημένων. Τις τελευταίες όμως σαράντα μέρες, από τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου δηλαδή και μετά, οι δύο αυτές βασικές αρχές έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.
Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει με τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις 14 Αυγούστου με την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Ενώ είχαμε δεσμευτεί ενώπιον του λαού σε όλους τους πιθανούς τόνους για την κατάργηση των μνημονίων, υπογράψαμε ένα εξίσου επαχθές, αν όχι χειρότερο, μνημόνιο  και μάλιστα πολλά εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος βαφτίζοντας το κρέας ψάρι προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν καλύτερο από τα δύο προηγούμενα! Τραγικό σημείο των καιρών αποτελεί και το γεγονός ότι τα ίδια στελέχη υιοθετούν σχεδόν στο σύνολό της την επιχειρηματολογία των συστημικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης σε βάρος όσων αρθρώνουν διαφορετικό λόγο, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αναιρούν την ίδια τους την πολιτική υπόσταση και συνέπεια! Μάλιστα όλα αυτά μετά το ηχηρό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που αποτέλεσε την κορυφαία έκφραση της αποφασιστικότητας των συμπολιτών μας να τελειώνουν με τις αδιέξοδες πολιτικές της υποταγής.
Η δημοκρατική λειτουργία του κόμματος μας, η οποία αποτελεί εξίσου σημαντική παράμετρο με το πολιτικό μας σχέδιο, έχει δεχθεί συνεχή πλήγματα από την επόμενη κιόλας μέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση της Αριστεράς. Η συμμετοχή σε αυτήν προσώπων που έχουν ταυτιστεί με τις πολιτικές του παρελθόντος (Πανούσης, Σπρίτζης, Μάρδας), η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η στελέχωση του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού με την παρουσία του κ. Σαγιά, η επιλογή στελεχών της δημόσιας διοίκησης που είχαν ταυτιστεί με τα συστημικά κόμματα και την ακύρωση της λειτουργίας του κράτους ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής. Σε αυτό συνέβαλε και η αδράνεια της κομματικής λειτουργίας με την ευθύνη όλων των τάσεων, αλλά και των μελών (δηλ. ακόμη και με τη δική μας ευθύνη που εμπιστευθήκαμε την ηγεσία) προφανώς όμως με προεξέχουσα την ευθύνη της ηγετικής ομάδας. Αποκορύφωμα όμως της καταστρατήγησης κάθε έννοιας δημοκρατικής εσωκομματικής λειτουργίας αποτελεί βεβαίως η απόφαση για την προσφυγή σε εκλογές που πήρε η ηγετική ομάδα (ένα άτυπο όργανο χωρίς καμία νομιμοποίηση) σε πλήρη αναντιστοιχία με την απόφαση της ΚΕ της 30ης Ιουλίου για τη διεξαγωγή έκτατου συνεδρίου του κόμματος στο οποίο θα συζητούνταν διεξοδικά όλα τα ζητήματα και θα λαμβάνονταν δημοκρατικά οι όποιες αποφάσεις για το μέλλον.
Με δεδομένη λοιπόν την ακύρωση των δύο βασικών αυτών παραμέτρων (πολιτικού σχεδίου και δημοκρατικής λειτουργίας) –και όχι μόνο- με μεθόδους και πρακτικές που μας προσβάλλουν όχι μόνο ως μέλη του κόμματος, αλλά και ως δημοκρατικούς πολίτες, είμαστε υποχρεωμένοι να διαφοροποιηθούμε με τρόπο σαφή από την πορεία αυτή σεβόμενοι τόσο την ιστορία μας όσο και τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν και στρατεύθηκαν μαζί μας με κάθε τρόπο στον αγώνα για την ανατροπή. Παραιτούμαστε επομένως από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ αλλά και από μέλη του κόμματος, γιατί η παραμονή μας στο κόμμα στην παρούσα περίσταση θα σήμαινε και αποδοχή των ακολουθούμενων πολιτικών με τις οποίες διαφωνούμε κάθετα. Δε θα πάμε βέβαια στο σπίτι μας. Ο δρόμος του αγώνα και της πάλης, για να αλλάξουμε τη ζωή και την κοινωνία μας προς το καλύτερο, χωρίς «ανθρωποφαγία» και «εμφύλιες» αντεγκλήσεις, είναι πάντα ανοιχτός!
Βασιλακόπουλος Θοδωρής, Συντονιστής ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Ανδρικόπουλος Παναγιώτης, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Συκιωνίων)
Δημητριάδη Μαρία, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Δημόπουλος Σάκης, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Νεμέας)
Κυριάκος Μάριος, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Νεμέας)
Μπάρτζης Ασημάκης, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Βέλου –Βόχας)
Παύλου Γιώργος, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Λουτρακίου)
Ρίσκα Μαίρη, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Λουτρακίου)
Σακούλας Ηλίας, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Ξυλοκάστρου)
Σούκουλης Κώστας, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Τέκνου Νατάσσα, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Βέλου –Βόχας)
Τσάνης Ηρακλής, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Ψηλογιαννόπουλος Παναγιώτης, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
24.08.2015
"Εμείς, τα μέλη της Ν.Ε Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε δημόσια να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι παραιτούμαστε από στελέχη της Ν.Ε και μέλη του.
Οδη­γη­θή­κα­με σε αυτή την οδυ­νη­ρή για μας από­φα­ση, όταν η κυ­βέρ­νη­ση, με κορμό τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ εγκα­τέ­λει­ψε και διέ­γρα­ψε το προ­ε­κλο­γι­κό της πρό­γραμ­μα και την βα­σι­κή δέ­σμευ­σή της για κα­τάρ­γη­ση των μνη­μο­νί­ων. Όταν η κυ­βέρ­νη­ση, την επαύ­ριον του δη­μο­ψη­φί­σμα­τος, αγνό­η­σε το πε­ρή­φα­νο ΟΧΙ του λαού και της νε­ο­λαί­ας μας. Όταν ο Πρό­ε­δρος του κόμ­μα­τος και Πρω­θυ­πουρ­γός ακύ­ρω­σε με αντι­δη­μο­κρα­τι­κό τρόπο, την από­φα­ση της Κε­ντρι­κής Πο­λι­τι­κής Επι­τρο­πής για έκτα­κτο συ­νέ­δριο που και ο ίδιος είχε ει­ση­γη­θεί προ­κη­ρύσ­σο­ντας εκλο­γές με τις ευ­λο­γί­ες Μέρ­κελ-Γιουν­κέρ-Ντάι­σε­μπλουμ πριν απευ­θυν­θεί στην πο­λι­τι­κή γραμ­μα­τεία του κόμ­μα­τος. Με λίγα λόγια, ου­σια­στι­κά βιώ­νου­με την κα­τάρ­γη­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ με απο­φά­σεις του προ­έ­δρου και μιας μι­κρής ομά­δας του Μα­ξί­μου.
Πράγ­μα­τι ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ δεν ωρί­μα­σε βίαια, όπως με κα­μά­ρι προ­πα­γαν­δί­ζουν οι νέο-μνη­μο­νια­κοί κε­ντρι­κοί εκ­φρα­στές του, αλλά εξε­λίσ­σε­ται πλέον σε ένα με­ταλ­λαγ­μέ­νο πο­λι­τι­κό μόρ­φω­μα που δεν έχει καμιά σχέση με τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ που εμείς γνω­ρί­σα­με και αγω­νι­στή­κα­με για να κάνει πράξη τις προ­ε­κλο­γι­κές του δε­σμεύ­σεις που σή­με­ρα χα­ρα­κτη­ρί­ζει συν­θή­μα­τα και ιδε­ο­λο­γή­μα­τα.
Αφο­ρούν τους συ­μπο­λί­τες μας οι απο­φά­σεις της πλειο­ψη­φί­ας της Ν.Ε. Μεσ­ση­νί­ας;
Πι­στεύ­ου­με πως σας αφο­ρούν, με την έν­νοια ότι όλους εμάς -μαζί και με άλ­λους συ­ντρό­φους- μας γνω­ρί­σα­τε ως φο­ρείς των ιδεών και των προ­τά­σε­ων της ρι­ζο­σπα­στι­κής Αρι­στε­ράς, στους συν­δι­κα­λι­στι­κούς αγώ­νες ,στις πο­ρεί­ες και δια­δη­λώ­σεις, στα κι­νή­μα­τα για την Υγεία, την Παι­δεία, τον Πο­λι­τι­σμό, την Αλ­λη­λεγ­γύη, για την υπε­ρά­σπι­ση της Δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας (ΕΡΤ, ΔΕΗ, αε­ρο­δρό­μιο, ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση 48 στρεμ­μά­των στη Δυ­τι­κή Πα­ρα­λία κ.ά.), κα­τάρ­γη­ση ΕΝΦΙΑ και χα­ρα­τσιών. Μας βρή­κα­τε έξω από την πόρτα σας, να σας μι­λά­με για τον αντι­μνη­μο­νια­κό ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και το πρό­γραμ­μά του, για την αξιο­πι­στία των υπο­ψή­φιων βου­λευ­τών και βου­λευ­τριών του.

Ήμα­σταν το "πρό­σω­πο­'' του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ που το βράδυ των εκλο­γών της 25ης Γε­νά­ρη σας δια­βε­βαί­ω­σε ότι την εμπι­στο­σύ­νη για την υπερ­ψή­φι­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ που μας δεί­ξα­τε ΔΕΝ θα την δια­ψεύ­σου­με.
Δυ­στυ­χώς αυτό που βιώ­νου­με είναι να γί­νε­ται πα­ρέν­θε­ση η ΑΡΙ­ΣΤΕ­ΡΗ ΠΟ­ΛΙ­ΤΙ­ΚΗ του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Αυτή η μνη­μο­νια­κή πο­λι­τι­κή δεν μας εκ­φρά­ζει και δεν μπο­ρού­με να την υπε­ρα­σπι­στού­με!
Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ δεν είναι πλέον για μας το κόμμα με/και για το οποίο αγω­νι­στή­κα­με για πολλά χρό­νια, ιδιαί­τε­ρα όμως τα τε­λευ­ταία έξι πέ­τρι­να-μνη­μο­νια­κά χρό­νια. Η πο­λι­τι­κή μας αξιο­πρέ­πεια μάς οδη­γεί στην πα­ραί­τη­σή μας από μέλη και στε­λέ­χη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.
Όμως για μας η ελ­πί­δα δεν χά­θη­κε, τα μνη­μό­νια δεν είναι μο­νό­δρο­μος!
Θα συ­νε­χί­σου­με να αγω­νι­ζό­μα­στε ενά­ντια στα μνη­μό­νια και στις πο­λι­τι­κές που οδη­γούν στην χει­ρο­τέ­ρευ­ση της ζωής της νε­ο­λαί­ας και του λαού μας, για πραγ­μα­τι­κή Δη­μο­κρα­τία, Εθνι­κή Ανε­ξαρ­τη­σία και Αξιο­πρέ­πεια, για μια άλλη πο­λι­τι­κή κα­τεύ­θυν­ση της χώρας μας, μέσα από τα κι­νή­μα­τα που σύ­ντο­μα θα φου­ντώ­σουν.
Δη­λώ­νου­με "παρών" στην κοι­νω­νία και στα κι­νή­μα­τα!
Τα πα­ραι­τη­θέ­ντα μέλη της Ν.Ε. είναι:
Τσου­λά­κος Βα­σί­λης

Κο­ντο­γιαν­νο­πού­λου Γιάν­να
Λου­κά­κος Κώ­στας
Λυ­μπέ­ρης Βα­σί­λης
Μάϊ­νας Βαγ­γέ­λης
Μπού­ρας Κώ­στας
Ξε­πα­πα­δέ­ας Φώτης
Πα­να­γά­κη Ευαγ­γε­λία
Περ­δί­ου Νόρα
Σιψάς Δη­μή­τρης
Σκαλ­τσά Κλε­ο­πά­τρα
Ση­μειώ­νου­με ότι έχουν υπο­βάλ­λει ήδη τις πα­ραι­τή­σεις τους άλλα 3 μέλη από την Ν.Ε. του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Μεσ­ση­νί­ας, δη­λα­δή 14 από τα 27".
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ!
24.08.2015

Με μεγάλη θλίψη και απογοήτευση παρακολουθήσαμε αυτό το καλοκαίρι την τερατώδη μετάλλαξη του Κυβερνητικού ΣύΡιΖα: την εγκατάλειψη των προγραμματικών διακηρύξεων, την ακύρωση των συνεδριακών θέσεων, την απαξίωση των οργανώσεων και, τέλος, τη συντριβή της ίδιας της ψυχής και της καρδιάς του κόμματος, του αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και τη λιτότητα. Ύστερα από την πρόσφατη επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην και ενάντια στις αποφάσεις του κόμματος και την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατεδαφίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για τη διατήρηση της ενότητας στο κόμμα, την επανάκτηση της εσωκομματικής δημοκρατίας και τον απεγκλωβισμό του ΣύΡιΖα από τη μνημονιακή λογική.
Ως εκ τού­του αι­σθα­νό­μα­στε ότι δεν μπο­ρού­με να λά­βου­με μέρος σε αυτό το εγ­χεί­ρη­μα μνη­μο­νια­κής με­τάλ­λα­ξης του κόμ­μα­τος και πα­ραι­τού­μα­στε από όλα τα όρ­γα­να του Σύ­Ρι­Ζα και από την ιδιό­τη­τα του μέ­λους του.
Έχο­ντας εκτί­μη­ση στους συ­ντρό­φους μας - με τους πε­ρισ­σό­τε­ρους από τους οποί­ους θα συ­να­ντη­θού­με αργά ή γρή­γο­ρα σε κοι­νούς αγώ­νες - θα πο­ρευ­τού­με μαζί με όλες εκεί­νες τις δυ­νά­μεις που συ­νε­χί­ζουν να μά­χο­νται για την κα­τάρ­γη­ση των Μνη­μο­νί­ων και της λι­τό­τη­τας και τον ρι­ζο­σπα­στι­κό με­τα­σχη­μα­τι­σμό της κοι­νω­νί­ας προς όφε­λος των πολ­λών και αδύ­να­μων. Για την ορι­στι­κή δι­καί­ω­ση του «ΟΧΙ» της 5ης Ιου­λί­ου!
Τα μέλη της Ν.Ε.
ΜΗ­ΤΣΕ­ΛΟΣ ΣΠΥ­ΡΟΣ Μέλος Γραμ Ν.Ε. Σύ­Ρι­Ζα Θε­σπρω­τί­ας
ΠΑ­ΠΑ­ΖΩΗ ΛΙΤΣΑ Μέλος Ν.Ε. Σύ­Ρι­Ζα Θε­σπρω­τί­ας
ΤΣΑ­ΜΗΣ ΧΡΗ­ΣΤΟΣ Μέλος Γραμ. Ν.Ε. Σύ­Ρι­Ζα Θε­σπρω­τί­ας



ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που εναντιώνεται από θέσεις αρχής στα μνημόνια, φέρνει και εφαρμόζει ένα σκληρό μνημόνιο. Ας αναρωτηθούμε όμως πώς προέκυψε αυτή η τερατώδης αντίθεση, με μια συνοπτική ματιά προς τα πίσω.

«Η λεηλατημένη Ελληνική κοινωνία, από τα δύο πρώτα μνημόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (Παπανδρέου) και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά-Βενιζέλου), αναζητώντας την ελπίδα, συμπορεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη του 2015, με βάση τις εξαγγελίες του κόμματος, για κατάργηση των μνημονίων, για αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων που είχαν υπογραφεί μέχρι τότε και για κούρεμα του χρέους πάνω από 50%.
Αμφισβητούσαμε τότε, αυτή την ΕΕ και την Ευρωζώνη των αγορών με βασικές διακηρύξεις «Οι Άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς και από τα κέρδη» και " καμιά θυσία για το ευρώ".
Μετά την «βίαιη ωρίμανση» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ευτυχή συγκυρία για την οποία επί δεκαετίες μοχθήσαμε και ματώσαμε, ο λαός μας εμπιστεύτηκε και προέκυψε η Κυβέρνηση της Αριστεράς (Κοινωνικής Σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ).
Έτσι, πιστέψαμε ότι στερήσαμε από την αστική τάξη ένα εργαλείο ισχύος και καταδυνάστευσης της εργατικής τάξης και όλου του λαού, κι αυτό δεν είναι άλλο από την κυβέρνηση.
Όλα τα παραπάνω, τα καταφέραμε με Πρόγραμμα Ριζοσπαστικό κι Αριστερό, με πολιτική απεύθυνση στο λαό, αλλά και ταυτόχρονα με κινηματική λογική και πρακτική.
Οι προσπάθειές μας εκτιμήθηκαν από τον ελληνικό λαό και μετουσιώθηκαν στο μεγαλειώδες ΟΧΙ της 5ης του Ιούλη, το οποίο εμπεριέχει ξεκάθαρα πατριωτικά και ταξικά χαρακτηριστικά (θρίαμβος του ΟΧΙ στις φτωχές, λαϊκές και εργατικές γειτονιές), για όποιον φυσικά έχει την ικανότητα -και κυρίως τη θέληση- να διακρίνει με ταξικούς όρους την κίνηση ριζοσπαστικοποίησης μιας καθημαγμένης κοινωνίας όπως είναι η ελληνική.
Αντί όμως για το ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ λαϊκό ΟΧΙ, μας προέκυψε ένα ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ΝΑΙ, την ίδια ώρα που ξεπρόβαλαν από το σεντούκι των αχρήστων όλοι οι σκελετοί του φθαρμένου και υποτελούς παλιού πολιτικού προσωπικού που στηρίζει ακόμη τα μνημόνια, την καταστροφή και την υποτέλεια της πατρίδας μας.
Είναι αδιανόητο να υπηρετούμε μια πολιτική, με την οποία είμαστε απόλυτα αντίθετοι, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε τα συμφέροντα της ολιγαρχίας ενάντια στην επιβίωση του λαού μας, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε το ξεπούλημα της χώρας ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε τα μνημόνια ενάντια στη Δημοκρατία.
Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν από την αριστερά και όλες τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις συσστράτευση ενάντια στην τελειωτική καταστροφή της χώρας μας και την υποταγή της στους τοκογλύφους άρπαγες.
Tα αξιώματα και οι κομματικές θέσεις και καρέκλες δεν πρέπει να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα όταν φτάνει εκείνη η κρίσιμη στιγμή όπου πρέπει να ζυγίσουμε τις αξίες, τις ιδέες και την ιστορία της Αριστεράς καθώς και τη σωτηρία του λαού μας.
Η μνημονιακή συμφωνία με τις τραγικές συνέπειες για την χώρα μας και το λαό της, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο και αδυνατούμε πλέον να συμμετέχουμε σε κάποιο πολιτικό ή καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και υποβάλουμε την παραίτηση μας..
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζί με όλους όσους στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκαν, με όλους τους Έλληνες δημοκρατικούς πολίτες, που αγωνιούν και συνθλίβονται από τη συνέχιση και επιδείνωση των μνημονίων. Για το ψωμί, για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, για τη Δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια, για τον πολιτισμό, για τη ζωή!
• Ελένη Αντωνέλου μέλος Ν.Ε.

• Γιώργος Γιαννόπουλος μέλος Ν.Ε.
• Γιώργος Ματαράγκας γραμματεία Ν.Ε.
• Σπύρος Μπούας μέλος Ν.Ε.
• Κώστας Πετράτος γραμματεία Ν.Ε.
• Τίτσα Τσιμάρα μέλος Ν.Ε.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Μ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΘΗΝΑΣ
Σύντροφοι,
Από την ιδρυ­τι­κή συν­διά­σκε­ψη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ τον Δε­κέμ­βριο του 2012 και το ιδρυ­τι­κό συ­νέ­δριο τον Ιού­λιο του 2013 έως τις εκλο­γές του 2015 που έφε­ραν τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ στην κυ­βέρ­νη­ση και το Δη­μο­ψή­φι­σμα του Ιου­λί­ου 2015 με το με­γα­λειώ­δες ΟΧΙ του λαού μας, γνω­ρί­ζε­τε ότι, όσοι υπο­γρά­φου­με αυτό το κεί­με­νο, δώ­σα­με όλες μας τις δυ­νά­μεις τόσο στους αντι­μνη­μο­νια­κούς αγώ­νες της πε­ριό­δου και την νίκη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ως πρώτη δύ­να­μη της ρι­ζο­σπα­στι­κής αρι­στε­ράς, όσο και για την οι­κο­δό­μη­ση ενός κόμ­μα­τος ρι­ζο­σπα­στι­κού, δη­μο­κρα­τι­κού, πο­λυ­τα­σι­κού και αρι­στε­ρού, ενός κόμ­μα­τος των μελών του.
Πάντα υπε­ρα­σπι­στή­κα­με δη­μό­σια τις θέ­σεις των συ­νε­δρί­ων μας και των κομ­μα­τι­κών ορ­γά­νων ακόμα και όταν η προ­σω­πι­κή μας άποψη ήταν δια­φο­ρε­τι­κή και μειο­ψη­φι­κή.
Δώ­σα­με επί­σης όλες μας τις δυ­νά­μεις για την ίδρυ­ση και λει­τουρ­γία της πα­ρά­τα­ξής μας στο ΔΣΑ και αγω­νι­στή­κα­με για ρι­ζο­σπα­στι­κές - δη­μο­κρα­τι­κές  αλ­λα­γές στο χώρο της δι­καιο­σύ­νης.
Όμως οι τε­λευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις με την μνη­μο­νια­κή με­τάλ­λα­ξη του κυ­βερ­νη­τι­κού ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, η διά­λυ­ση των κομ­μα­τι­κών ορ­γά­νων, η πρω­το­φα­νής πο­λι­τι­κή απα­ξί­ω­ση του συ­γκλο­νι­στι­κού ΟΧΙ του λαού μας, δεν μας αφή­νουν κα­νέ­να πε­ρι­θώ­ριο παρά να απο­χω­ρή­σου­με  από την Ο.Μ. του Συ­ρι­ζα Δι­κη­γό­ρων Αθή­νας, καθώς και από τις θέ­σεις του Συ­ντο­νι­στι­κού της, που κά­ποιοι από εμάς κα­τέ­χου­με.
Δη­λώ­νου­με ταυ­τό­χρο­να ότι συ­ντασ­σό­μα­στε με το  κόμμα «Λαϊκή Ενό­τη­τα»  που μόλις ιδρύ­θη­κε και προ­έρ­χε­ται από τα σπλά­χνα του Συ­ρι­ζα, γιατί στις αρχές του αντα­να­κλώ­νται όλες οι αξίες και τα πο­λι­τι­κά προ­τάγ­μα­τα για τα οποία πα­λέ­ψα­με σε όλη μας τη ζωή.
Για ένα ΟΧΙ μέχρι τέ­λους.
Για την ακύ­ρω­ση των Μνη­μο­νί­ων, την υπε­ρά­σπι­ση της εθνι­κής ανε­ξαρ­τη­σί­ας και της λαϊ­κής κυ­ριαρ­χί­ας ακόμα και σε ρήξη με την ευ­ρω­ζώ­νη και την ΕΕ, εάν αυτό απαι­τη­θεί.
Για την υπε­ρά­σπι­ση των λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων, για να ανοί­ξει ο δρό­μος για το Σο­σια­λι­σμό του 21ου αι. στη χώρα μας. Για να δεί­ξου­με στους λαούς  και την Αρι­στε­ρά της Ευ­ρώ­πης που τόσο ήλ­πι­σαν στον δικό μας αγώνα, ότι δεν ητ­τη­θή­κα­με. Αλλά συ­νε­χί­ζου­με.
Κα­λού­με όλους τους συ­ντρό­φους που μαζί πο­ρευ­τή­κα­με όλα αυτά τα χρό­νια, να συ­μπα­ρα­τα­χθούν μαζί μας, να δη­μιουρ­γή­σου­με νέες μορ­φές με­τω­πι­κών συ­μπρά­ξε­ων και  ενω­τι­κών κι­νη­μα­τι­κών  πρω­το­βου­λιών, ώστε η «μνη­μο­νια­κή με­τάλ­λα­ξη της κυ­βερ­νη­τι­κής αρι­στε­ράς», να απο­τε­λέ­σει πα­ρέν­θε­ση.
Ο αγώ­νας συ­νε­χί­ζε­ται.
Αντω­νέα Αγ­γε­λι­κή
Γε­ωρ­γού­λης Ερ­νέ­στο
Θε­ο­δω­ρό­που­λος Σα­ρά­ντος
Καψή Νι­κο­λέ­τα
Κο­ντο­γε­ωρ­γο­πού­λου Παυ­λί­να
Κων­στα­ντί­νου Ιωνας
Κων­στα­ντά­κης Αρης (Αρι­στεί­δης)
Μα­ζα­ρά­κης Φώτης – Σπυ­ρί­δων
Μα­κα­ρώ­νας Κυ­ριά­κος
Μη­λια­ρά­κης Πέ­τρος
Μο­σχο­χω­ρί­του Ολγα
Μου­γκα­ρά­κη Εφη
Μπε­λα­ντής Δη­μή­τριος
Ντού­μα Μαρία
Πα­λαιο­λό­γου Τζίνα
Ρου­σου­νέ­λου Κα­τε­ρί­να
Σαλ­τού Ευαγ­γε­λία
Σταυ­ρό­που­λος Νίκος του Φώτη
Ψυλ­λί­δης-Ψυλ­λής Κων/νος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ν.E. ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με την κατάθεση και ψήφιση του 3ου Μνημονίου, η Κυβέρνηση επισφράγισε με τον πιο επίσημο τρόπο τη μνημονιακή της μετάλλαξη, περνώντας πλέον οριστικά και αμετάκλητα στην απέναντι πλευρά. Αντί να σκίσει τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, η Κυβέρνηση προτίμησε να σκίσει τις ίδιες τις προγραμματικές της δηλώσεις, μπαίνοντας κι αυτή με τη σειρά της στο θλιβερό γαϊτανάκι των αλλεπάλληλων μνημονιακών Κυβερνήσεων από το 2010 και μετά. Μαζί της περνούν στην απέναντι πλευρά και όλοι εκείνοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που, με την ψήφο τους στη Βουλή, στηρίζουν τη μνημονιακή μετάλλαξη της ηγετικής ομάδας. Καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καμία κοινοβουλευτική μεθόδευση δε μπορεί να νομιμοποιήσει τις πολιτικές που καταδίκασε ο ελληνικός λαός με το συγκλονιστικό «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος.
Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, που από το 2010 δίνει σταθερά τη μάχη απέναντι στα Μνημόνια, δε μπορεί να γίνει συνεργός στις πολιτικές που συντρίβουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Κανένας «κομματικός πατριωτισμός» και καμία έκκληση σε μια ψευδεπίγραφη «ενότητα» δε μπορούν να αποσπάσουν την εκβιαστική στήριξη στη μνημονιακή μετάλλαξη της Κυβέρνησης. Δε μπορεί να υπάρξει άλλη ενότητα, πέρα απ’ αυτή που προσδιορίζεται από όλες τις μέχρι σήμερα συλλογικές αποφάσεις και επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ.Η κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των συλλογικών αποφάσεων εκ μέρους της ηγετικής ομάδας βαδίζει χέρι-χέρι με τη μεθοδική απαξίωση των συλλογικών λειτουργιών και της εσωκομματικής δημοκρατίας, μέσα από μια σειρά μικρότερων και μεγαλύτερων πραξικοπημάτων, με στόχο ν’ ακυρωθεί κάθε δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης της βάσης και να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε άβουλη μάζα χειροκροτητών και νεροκουβαλητών της ηγεσίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δε μπορούμε να μιλάμε ούτε για κόμμα (και μάλιστα της Αριστεράς), ούτε για συλλογικές διαδικασίες.
Σε έναν πολιτικό φορέα όπου η έννοια του μέλους έχει χάσει πλέον κάθε περιεχόμενο –και δηλώνοντας την ακαταλληλότητά μας για το ρόλο του χειροκροτητή αποφάσεων που παραβιάζουν το λόγο ύπαρξης και τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ–, παραιτούμαστε από κάθε θέση στα όργανα, αλλά και από την ίδια την ιδιότητα του μέλους, η οποία εδώ και καιρό έχει καταντήσει κενό γράμμα.
Σε όσους επιλέγουν να παραμείνουν σε ότι επιμένει ν’ αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ, θα νιώθαμε ευτυχείς, αν μπορούσαμε να τους απευθύνουμε το χαιρετισμό και τη διαβεβαίωση ότι «Θα συναντηθούμε στους αγώνες». Για κάποιους το πιστεύουμε και το ελπίζουμε. Είναι ωστόσο φανερό ότι με κάποιους άλλους δεν θα είμαστε στην ίδια πλευρά. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι απολύτως βέβαιο ότι εμείς δεν αλλάξαμε πλευρά.
Ότι λέγαμε παλιά, εξακολουθεί να ισχύει. Συνεχίζουμε τον αγώνα.

ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) μέλος γραμματείας της Ν.Ε. Λάρισας
ΔΗΜΟΤΣΙΟΥ ΑΓΓΕΛΑ μέλος Ν.Ε. Λάρισας
ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ μέλος γραμματείας της Ν.Ε. Λάρισας
ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ μέλος γραμματείας της Ν.Ε. Λάρισας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΔΡΑΜΑΣ
Μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου και την αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών από την ηγετική ομάδα του Μαξίμου, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία κομματική διαδικασία, έχουμε καθήκον να πάρουμε ανοιχτά θέση απέναντι στον Δραμινό λαό, με τον οποίο πορευτήκαμε μαζί σ' όλους τους αγώνες.
Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 δίνει σταθερά την μάχη ενάντια στα μνημόνια. Δεν μπορεί σήμερα να γίνει συνεργός στην συνέχιση αυτής της πολιτικής που φτωχοποιεί τον λαό, υποθηκεύει την χώρα και αυξάνει το δημόσιο χρέος προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.
Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε την καταπάτηση όλων των κοινών μας αποφάσεων, των προεκλογικών δεσμεύσεων, των αξιών μας και των αγώνων μας, της ίδιας της αξιοπρέπειας μας, χωρίς να πάρουμε δημόσια θέση.
Η λαϊκή εντολή στις 25 Γενάρη ήταν ξεκάθαρη. Ήταν μία εντολή ενάντια στα μνημόνια. Στις 5 Ιουλίου , το 62% του ελληνικού λαού ψήφισε περήφανα ΟΧΙ στον εκβιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνθήκες πρωτοφανούς τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ , και με κλειστές τράπεζες, ανανεώνοντας και πάλι την λαϊκή εντολή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και υποτέλειας. Ένα κίνημα συμπαράστασης σε ολόκληρη την Ευρώπη στρατεύτηκε στο πλευρό του Ελληνικού Λαού.
Η ψήφιση του μνημονίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνει και τις δύο λαϊκές εντολές αλλά ακυρώνει και την ίδια του την φυσιογνωμία ως αριστερό - αντιμνημονιακό κόμμα. Αν και το κόμμα ούτε ρωτήθηκε, ούτε το έλαβε υπόψη της η ηγετική ομάδα του Μαξίμου.
Τις τελευταίες μέρες ακούμε συνεχώς εκκλήσεις για ενότητα, ενώ ταυτόχρονα γινόμαστε θεατές και συμπάσχοντες σε ανίερες επιθέσεις εναντίων συντρόφων μας που διαφωνούν με το Μαξίμου. Εμείς πιστεύουμε πως καμία έκκληση για ενότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την καταπάτηση των κοινών μας αποφάσεων. Καμία ενότητα δεν επιτυγχάνεται με ευχές ή εντολές όταν περιφρονούνται και απαξιώνονται τα συλλογικά μας όργανα και οι δημοκρατικές διαδικασίες. Καμία έκκληση για ενότητα δεν μπορεί να είναι ειλικρινής όταν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζονται από την ηγεσία ως αφισοκολλητές και χειροκροτητές.
Για όλους τους παραπάνω λόγους παραιτούμαστε από κάθε θέση στα όργανα του κόμματος αλλά και από την ιδιότητα του μέλους μένοντας σταθεροί στις απόψεις, τις θέσεις και τις αξίες μας. Αποχωρούμε από τον μεταλλαγμένο, αρχηγικό, μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, πιστοί σε όλα αυτά για τα οποία χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε.
Για μας, ότι λέγαμε χρόνια τώρα συνεχίζει να ισχύει. Συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι σε πολιτικές που επιτείνουν την ύφεση, την κοινωνική ανισότητα και ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο της χώρας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημοκρατία, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη.
Γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος μόνο αυτός που δεν τόλμησες να δώσεις.
Συμεωνίδου Σταυρούλα Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Δράμας
Ερμείδης Παναγιώτης Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Δράμας
Δημητριάδης Γραμμένος Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Δράμας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 9 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Με ανακοίνωσή τους 9 μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας δηλώνουν την προσχώρησή τους στη "Λαϊκή Ενότητα". Η ανα­κοί­νω­ση των «9» έχει ως εξής: 
Η πα­ραί­τη­ση του πρω­θυ­πουρ­γού και της κυ­βέρ­νη­σης καθώς και η επι­λο­γή των πρό­ω­ρων εκλο­γών, ερή­μην του κόμ­μα­τος και ενά­ντια στις απο­φά­σεις του, ήταν η στα­γό­να που ξε­χεί­λι­σε το πο­τή­ρι.
Μετά από μια σειρά πα­ρα­βιά­σε­ων του προ­γράμ­μα­τος του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, μετά την επι­λο­γή να υιο­θε­τή­σει η κυ­βέρ­νη­ση ένα νέο σκλη­ρό μνη­μό­νιο, μετά την ωμή πα­ρα­βί­α­ση της από­φα­σης της ΚΕ για έκτα­κτο συ­νέ­δριο του κόμ­μα­τος, που ει­ση­γή­θη­κε ο ίδιος ο Πρό­ε­δρος, στην ουσία ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ κα­ταρ­γή­θη­κε με ευ­θύ­νη του Προ­έ­δρου και της ηγε­τι­κής ομά­δας του Μα­ξί­μου.
Με ευ­θύ­νη μιας αντι­φα­τι­κής και ετε­ρό­κλη­της «πλειο­ψη­φί­ας», έχει κα­ταρ­γη­θεί και η πο­λι­τι­κή λει­τουρ­γία της Νο­μαρ­χια­κής Επι­τρο­πής Κέρ­κυ­ρας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, η οποία εδώ και καιρό δεν έχει λόγο για καμία από τις πα­ρα­πά­νω επι­λο­γές της ηγε­σί­ας, πα­ρα­κο­λου­θεί άβου­λα την (ερή­μην μελών και ορ­γά­νων) με­τε­ξέ­λι­ξη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ σε ένα μνη­μο­νια­κό σο­σιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό κόμμα, και κα­λεί­ται να λει­τουρ­γεί μόνο ως εκλο­γι­κός μη­χα­νι­σμός και ως κυ­βερ­νη­τι­κό πα­ρα­κο­λού­θη­μα απο­φά­σε­ων της «ενός αν­δρός αρχής».
Ως εκ τού­του δεν έχει νόημα η πα­ρα­μο­νή μας σε ένα όρ­γα­νο που έχει στην πράξη απα­ξιω­θεί και δια­λυ­θεί.
Μαζί με τον κόσμο της Αρι­στε­ράς και των κι­νη­μά­των, που χρό­νια αντι­πα­λεύ­ει τα μνη­μό­νια και τις νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρες πο­λι­τι­κές, θα συ­νε­χί­σου­με να αγω­νι­ζό­μα­στε, μέσα από τις γραμ­μές της ΛΑΙ­ΚΗΣ ΕΝΟ­ΤΗ­ΤΑΣ, για να κρα­τη­θούν ζω­ντα­νές οι αρι­στε­ρές και ρι­ζο­σπα­στι­κές πα­ρα­δό­σεις του λαού μας. Για την πο­λι­τι­κή και κι­νη­μα­τι­κή εκ­προ­σώ­πη­ση του ΟΧΙ, μέσα από την συ­γκρό­τη­ση ενός πλα­τιού, ενω­τι­κού, λαϊ­κού και ρι­ζο­σπα­στι­κού Με­τώ­που που θα πα­λέ­ψει για την ανα­τρο­πή των μνη­μο­νί­ων. Με στόχο να ανα­σά­νουν τα ερ­γα­τι­κά και λαϊκά στρώ­μα­τα που έχουν εξα­θλιω­θεί από τις αντι­λαϊ­κές, νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρες πο­λι­τι­κές.
Αγ­γου­ρά­κη Σπυ­ρι­δού­λα μέλος Γραμ­μα­τεί­ας ΝΕ

Αν­δριο­πού­λου Ελένη μέλος ΝΕ, υπεύ­θυ­νη Τμή­μα­τος Δι­καιω­μά­των
Αρ­με­νιά­κος Σπύ­ρος (Βίτος) Ανα­πλη­ρω­τής Συ­ντο­νι­στής ΝΕ, Συ­ντο­νι­στής ΟΜ Με­λι­τειέ­ων
Βιτάλ Ζα­κε­λί­να μέλος ΝΕ
Μι­χα­λά­κη Μαίρη μέλος ΝΕ
Μπόι­κος Σπύ­ρος μέλος ΝΕ
Προ­βα­τάς Σπύ­ρος μέλος ΝΕ, Συ­ντο­νι­στής ΟΜ Εσπε­ρί­ων
Ραι­δε­στι­νός Γιώρ­γος μέλος Γραμ­μα­τεί­ας ΝΕ
Στρα­βο­ρά­βδης Διο­νύ­σης μέλος Γραμ­μα­τεί­ας ΝΕ, υπεύ­θυ­νος Γρα­φεί­ου Τύπου

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ 13 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Η ενεργητική σύμπραξή μας στην ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή μας με όλες μας τις δυνάμεις στην εκλογική του επιτυχία υπαγορεύτηκε από δύο βασικούς παράγοντες.
Πρώτα απ’ όλα από το πολιτικό σχέδιο που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπής στις αρχές δημοκρατικής λειτουργίας της αριστεράς διαμόρφωσε μετά το 2010 και το οποίο με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας στηριζόταν στην κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών, στη διαμόρφωση των όρων εκείνων που θα απάλλασσαν την κοινωνία και το λαό μας από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που καταδυναστεύουν τη χώρα, και θα συντελούσε στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των αδυνάτων. Ύστερα από το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματοςπου όλοι μαζί ιδρύσαμε και την οποία όλοι συνομολογήσαμε. Οι δύο αυτές αρχές είχαν υποστεί στα δύο χρόνια λειτουργίας του νέου κόμματος πλήγματα, αλλά παράλληλα είχαν εμπλουτιστεί με τη συνεπή και ανιδιοτελή προσφορά πολλών συντρόφων, συνήθως όχι των πλέον προβεβλημένων. Τις τελευταίες όμως σαράντα μέρες, από τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου δηλαδή και μετά, οι δύο αυτές βασικές αρχές έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει με τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στις 14 Αυγούστου με την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Ενώ είχαμε δεσμευτεί ενώπιον του λαού σε όλους τους πιθανούς τόνους για την κατάργηση των μνημονίων, υπογράψαμε ένα εξίσου επαχθές, αν όχι χειρότερο, μνημόνιο  και μάλιστα πολλά εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος βαφτίζοντας το κρέας ψάρι προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν καλύτερο από τα δύο προηγούμενα! Τραγικό σημείο των καιρών αποτελεί και το γεγονός ότι τα ίδια στελέχη υιοθετούν σχεδόν στο σύνολό της την επιχειρηματολογία των συστημικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης σε βάρος όσων αρθρώνουν διαφορετικό λόγο, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αναιρούν την ίδια τους την πολιτική υπόσταση και συνέπεια! Μάλιστα όλα αυτά μετά το ηχηρό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που αποτέλεσε την κορυφαία έκφραση της αποφασιστικότητας των συμπολιτών μας να τελειώνουν με τις αδιέξοδες πολιτικές της υποταγής. Η δημοκρατική λειτουργία του κόμματος μας, η οποία αποτελεί εξίσου σημαντική παράμετρο με το πολιτικό μας σχέδιο, έχει δεχθεί συνεχή πλήγματα από την επόμενη κιόλας μέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση της Αριστεράς. Η συμμετοχή σε αυτήν προσώπων που έχουν ταυτιστεί με τις πολιτικές του παρελθόντος (Πανούσης, Σπρίτζης, Μάρδας), η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η στελέχωση του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού με την παρουσία του κ. Σαγιά, η επιλογή στελεχών της δημόσιας διοίκησης που είχαν ταυτιστεί με τα συστημικά κόμματα και την ακύρωση της λειτουργίας του κράτους ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής. Σε αυτό συνέβαλε και η αδράνεια της κομματικής λειτουργίας με την ευθύνη όλων των τάσεων, αλλά και των μελών (δηλ. ακόμη και με τη δική μας ευθύνη που εμπιστευθήκαμε την ηγεσία) προφανώς όμως με προεξέχουσα την ευθύνη της ηγετικής ομάδας. Αποκορύφωμα όμως της καταστρατήγησης κάθε έννοιας δημοκρατικής εσωκομματικής λειτουργίας αποτελεί βεβαίως η απόφαση για την προσφυγή σε εκλογές που πήρε η ηγετική ομάδα (ένα άτυπο όργανο χωρίς καμία νομιμοποίηση) σε πλήρη αναντιστοιχία με την απόφαση της ΚΕ της 30ης Ιουλίου για τη διεξαγωγή έκτατου συνεδρίου του κόμματος στο οποίο θα συζητούνταν διεξοδικά όλα τα ζητήματα και θα λαμβάνονταν δημοκρατικά οι όποιες αποφάσεις για το μέλλον. Με δεδομένη λοιπόν την ακύρωση των δύο βασικών αυτών παραμέτρων (πολιτικού σχεδίου και δημοκρατικής λειτουργίας) –και όχι μόνο- με μεθόδους και πρακτικές που μας προσβάλλουν όχι μόνο ως μέλη του κόμματος, αλλά και ως δημοκρατικούς πολίτες, είμαστε υποχρεωμένοι να διαφοροποιηθούμε με τρόπο σαφή από την πορεία αυτή σεβόμενοι τόσο την ιστορία μας όσο και τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν και στρατεύθηκαν μαζί μας με κάθε τρόπο στον αγώνα για την ανατροπή. Παραιτούμαστε επομένως από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ αλλά και από μέλη του κόμματος, γιατί η παραμονή μας στο κόμμα στην παρούσα περίσταση θα σήμαινε και αποδοχή των ακολουθούμενων πολιτικών με τις οποίες διαφωνούμε κάθετα. Δε θα πάμε βέβαια στο σπίτι μας. Ο δρόμος του αγώνα και της πάλης, για να αλλάξουμε τη ζωή και την κοινωνία μας προς το καλύτερο, χωρίς «ανθρωποφαγία» και «εμφύλιες» αντεγκλήσεις, είναι πάντα ανοιχτός!
Βασιλακόπουλος Θοδωρής, Συντονιστής ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Ανδρικόπουλος Παναγιώτης, Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Συκιωνίων)
Δημητριάδη Μαρία, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Δημόπουλος Σάκης, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Νεμέας)
Κυριάκος Μάριος, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Νεμέας)
Μπάρτζης Ασημάκης, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Βέλου –Βόχας)
Παύλου Γιώργος, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Λουτρακίου)
Ρίσκα Μαίρη, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Λουτρακίου)
Σακούλας Ηλίας, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Ξυλοκάστρου)
Σούκουλης Κώστας, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Τέκνου Νατάσσα, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Βέλου –Βόχας)
Τσάνης Ηρακλής, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)
Ψηλογιαννόπουλος Παναγιώτης, Μέλος   της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (ΟΜ Κορίνθου)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 11 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων μάς αναγκάζουν να υποβάλλουμε την παραίτηση μας από μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι αποδεσμευόμαστε ακούσια από ένα κόμμα που καταργήθηκε στην πράξη, καθώς γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι το κόμμα υπόκειται σε μνημονιακή μετάλλαξη, με αποκλειστική ευθύνη της ηγετικής του ομάδας.
Τα βασικά γεγονότα που μάς οδηγούν σε μία τέτοια απόφαση είναι τα εξής:
Η καταστρατήγηση βασικών σημείων της πολιτικής απόφασης του ιδρυτικού Συνεδρίου, του προγράμματος της ΔΕΘ αλλά και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ που αντιπάλεψε εξ αρχής όλους τους μνημονιακούς, νεοφιλελεύθερους και αντιδημοκρατικούς μονοδρόμους με τις αποφάσεις των τελευταίων εβδομάδων αναιρεί τον ίδιο το χαρακτήρα του και οδηγείται σε υποταγή στο εγχώριο και ξένο κατεστημένο.

Το κόμμα, εδώ και αρκετό καιρό, στην ουσία δεν λειτουργεί. Κρίσιμες αποφάσεις, που καθορίζουν την πορεία της χώρας και του λαού πάρθηκαν από την ομάδα των «παρά τω προέδρω» ηγετικών στελεχών, όχι απλά χωρίς να αποφασιστούν στα αρμόδια όργανα (ΠΓ, ΚΕ, κλπ), αλλά ακόμη και εν αγνοία τους. Ακόμη και η απόφαση για τις πρόσφατες εκλογές λήφθηκε από έναν κλειστό κύκλο, χωρίς καμία εκ των προτέρων ενημέρωση των οργάνων του κόμματος.
Θεωρούμε πως δεν έχουμε καμία θέση πλέον σε ένα κόμμα που υποτάχθηκε στα κελεύσματα του εγχώριου κατεστημμένου, αλλά και των ξένων επικυρίαρχων και τα όργανα του δεν συμμετέχουν καν στην διαμόρφωση και άσκηση πολιτικής, αλλά διαδραματίζουν έναν διακοσμητικό ρόλο, σε ένα κόμμα που ρέπει προς το μνημονιακό βοναπαρτισμό.
Τα παραιτηθέντα μέλη της Ν.Ε.:
1.  ΚΟΥΝΕΛΗΣ  Γιάννης - Συντονιστής της Ν.Ε.
2. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος - Αναπληρωτής Συντονιστής της Ν.Ε. & Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελ/σου
3.  ΓΚΑΝΙΟΣ  Γεώργιος  -  Μέλος Ν.Ε.
4.  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ  Νίκος  -  Μέλος Ν.Ε.
5.  ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ  Σπυριδούλα  -  Μέλος Ν.Ε.
6.  ΚΑΡΑΚΑΣΗ  Γιούλικα  -  Μέλος Ν.Ε.
7.  ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ  Γεώργιος  -  Μέλος Ν.Ε.
8.  ΛΑΖΑΡΗΣ  Ιωάννης  -  Μέλος Γραμματείας Ν.Ε. & Συντονιστής Ο.Μ. Τρίπολης
9.  ΜΑΝΤΗΣ  Αθανάσιος  -  Μέλος Ν.Ε.
10. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος  -  Μέλος Ν.Ε.
11. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ  Ιωάννης  -  Μέλος Ν.Ε.
http://aristeri-diexodos.blogspot.gr/2015/08/blog-post_888.html


Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα-Κώστας Λειβαδάς

Ανέβηκε στις 13 Σεπ 2010 [και δυστυχώς είναι και τώρα επίκαιρο και μάλιστα με δυσμενέστερες συνθήκες:

επιμέλεια βίντεο:rainbowcreta
Αν η καταιγίδα δε με ξεκάνει
η κυβέρνηση τότε θα το κάνει
αυτός ο στίχος γυρνάει στο μυαλό μου
έτσι όπως ψάχνω το σφυγμό μου στο φως

Πώς μεγαλώνει ο μικρός ανιψιός μου
έτσι επικίνδυνη που έγινε η παλιά γειτονιά
και το δημόσιο σχολείο ρημάδι
δεκάχρονοι με κινητά και πατίνια παντού
δίπλα στους dealers αλωνίζουν κοπάδι

Σ'έναν ατέλειωτο πεζόδρομο εστία του κακού..!

Να μην ξεχάσω να θυμηθώ
για τόσα πράγματα να μην ανησυχώ

Αααα ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα
Αααα ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα
να κλείσει την πόρτα...

Αριστουργήματα ευρώ έξι κι ογδόντα
σκισμένο νάιλον μες στις εφημερίδες
οι θησαυροί του Σολομώντα
σκληρά ρεμπέτικα και σως για τις γαρίδες

Μόνο ό,τι παίζει στην τηλεόραση υπάρχει
μόλις χαθεί απ'τις οθόνες δεν υπήρξε ποτέ
οι θύτες ατιμώρητοι υπογράφουν
μια μαύρη τρύπα εξαφανίζει την αλήθεια στο χθες
από πού έρχομαι να δω και πού πάω

Σκιάχτρα και πιόνια μ' εμποδίζουν, προβολείς και σκιές..!

Να μην ξεχάσω να θυμηθώ
για τόσα πράγματα να μην ανησυχώ

Εεεε ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα
Εεεε ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα
να κλείσει την πόρτα...

Κάθε απόγευμα περνάω απ' την Πεντέλη
καμένα πεύκα, μαύροι θάμνοι, τρομαγμένοι λαγοί
σπασμένα νεύρα, οργή και θλίψη
και αγωνία για το σπόρο που θα μπει στην πληγή

Πώς ξεφυτρώσανε εδώ αυτά τα σπίτια
ποιος προστατεύει τελοσπάντων πες μου ποιον κι από τι
όποιος προλάβει,ό,τι προλάβει ν'αρπάξει
τρέχει και τι ψάχνεις μες στην κόλαση αυτή
για να σωθούμε μου λέει η Λίνα
"πρέπει στα δέντρα τ'οξυγόνό μας να το γεννάμε εμείς"

Σου έχω άσχημα νέα Αθήνα
και θα στα πω
δε βλέπω να 'χεις άλλο χρόνο ζωής...!

Να θυμηθώ!Για τόσα πράγματα να μην ανησυχώ
Να μην ξεχάσω να θυμηθώ
για τόσα πράγματα να μην ανησυχώ

Εεεε ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα
να κλείσει την πόρτα...

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.