Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Λόγω ζέστης τα πολιτικά πτώματα βρωμάνε νωρίτερα

Γράφει ο mitsos175

"Μαθαίνω ότι συλλέγονται υπογραφές κατά της συμμετοχής του κ. Πανούση στην κυβέρνηση. Καθώς όμως ο κ. Παρούσης δεν αυτοδιορίστηκε, η παρουσία του στην κυβέρνηση αποτελεί απλό σύμπτωμα μιας βαθύτερης αιτίας. Θα ασχοληθούμε ποτέ με τις βαθύτερες αιτίες της σημερινής κατάστασης; Δεν μπορώ να δώσω άλλοθι για ό,τι συμβαίνει στοχοποιώντας ένα μόνο πρόσωπο, ενώ είναι ξεκάθαρη η διαφωνία μου μαζί του"

Γιάννης Μηλιός- πρώην υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ,

Ωραία που τα λέτε στη θεωρία εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ! Καλέ, τι να κάνετε τις υπογραφές; Να τις γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια όπως και το ΟΧΙ του 62%;
Να προσέχετε που βάζετε τις υπογραφές σας. Ο υπουργός προστασίας του Μπόμπολα και των άλλων πλουτοκρατών, δεν το 'χει σε τίποτα να σας συλλάβει, αφού βάλει να σας ξυλοφορτώσουν "συντροφικά". Όπως έκανε με τους διαδηλωτές τόσο κατά του Μνημονίου, το οποίο ψηφίζει η πλειοψηφία των κηφήνων της βουλής, όσο και γι αυτούς που διαδηλώνουν υπέρ των δασών, καθόσον τα δέντρα δεν κάνουν επενδύσεις, άσχετα, αν είναι επένδυση από μόνα τους. Προσφέρουν μόνο οξυγόνο, δεν προσφέρουν μίζα για να ενδιαφέρουν τους πολιτικούς.

Πάντως αυτό με τη "βαθύτερη αιτία" πολύ μου άρεσε. Είστε αρκετά "βαθιά" για να τη ...βρείτε τη ριμάδα την αιτία, γιατί κάνατε αυτόν τον Πανούση υπουργό κι όχι τον άλλο, το Τζίμη; Καπιταλισμός λέγεται. Είναι ή λάθος αντίληψη που οδηγεί σε τέτοιες πολιτικές αυτοχειρίες.
Ούτως ή άλλως τα ΜΑΤ πάντα με εντολή εργολάβου θα βαράνε. Αυτού που έχει αγοράσει την εκάστοτε κυβέρνηση. Πάντα θα καταστέλλουν, πάντα θα δείχνουν "υπερβάλλοντα ζήλο" ή θα "εξοστρακίζονται" σφαίρες σε κορμιά παιδιών. Όσο θα έχουν την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας και την νοοτροπία, που κάθε αυταρχική κυβέρνηση καλλιεργεί μεθοδικά.

Άντε και αλλάξατε τον Πανούση. Που εδώ που τα λέμε πολύ τον αφήσατε. Γιατί σε όσους συνδυάζουν φασισμό με ανικανότητα, δεν τους δίνουν υπουργεία, τους δίνουν μια κλωτσιά, πριν κάνουν ζημιά. Τίποτα δεν μάθατε πια από τη ΝΔ και το Σαμαρά; Τίποτα;

Με τους άλλους όμως τι θα γίνει; Όσους έχουν την ίδια νοοτροπία, όσους πιστεύουν στο καπιταλισμό ενώ παρουσιάζονται "αριστεροί"; Αλλά κι ένας να φύγει, καλά θα είναι. Για αρχή φυσικά. Γιατί ο κόσμος σύντομα θα στείλει "κάθε κατεργάρη στον πάγκο του". ΄
Πάντως αρχίσατε στον ευρωπαϊκό SYRIZA τα συμπτώματα της αποσύνθεσης που είχε το ΠΑΣΟΚ. Λόγω ζέστης ίσως, τα πτώματα βρωμάνε νωρίτερα. Είναι αργά να κάνετε κάτι γι' αυτό. Πολύ αργά. Άντε γεια. 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου