Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Κομμουνιστική Τάση του Σύριζα: Κάτω τα χέρια από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου! ["τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση..."]

Γιατί χαίρονται οι φασίστες και χαμογελάν πατέρα; Eσύ Aλέξη τι λες;
Ασμαν εμβατηριακόν: "Γιατί χαίρονται οι φασίστες
και χαμογελάν πατέρα; 

Με ανακοίνωσή της, η Κομμουνιστική Τάση του Σύριζα καταγγέλει την επίθεση που εξαπολύεται εδώ και μήνες ενάντια στην πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Καναλάρχες, εκδότες, αστοί πολιτικοί και νεομνημονιακοί της «ομάδας Τσίπρα» επιτίθενται μανιασμένα ενάντια στην πρόεδρο της Βουλής με σκοπό να την εξοντώσουν πολιτικά και να υπονομεύσουν τη σημαντική απήχηση που έχει η μαχητική αντιμνημονιακή της στάση στο λαό. » γράφει η ανακοίνωση και τονίζει πως «Η Κομμουνιστική Τάση καταγγέλλει αυτή την άθλια και θρασύδειλη επίθεση. Δηλώνει ότι υπερασπίζει και στηρίζει αμέριστα τη συντρόφισσα Ζωή Κωνσταντοπούλου.»
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Κάτω τα χέρια από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου! 
Η αστική, μνημονιακή αντίδραση τη χτυπά μανιασμένα – Όλη  η Αριστερά του «Όχι» να την υπερασπίσει
Η πολύμηνη επίθεση σύσσωμης της αστικής αντίδρασης με τη συνεργασία της δεξιάς προεδρικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στη Ζωή Κωνσταντοπούλου κλιμακώνεται τις τελευταίες ώρες. Καναλάρχες, εκδότες, αστοί πολιτικοί και νεομνημονιακοί της «ομάδας Τσίπρα» επιτίθενται μανιασμένα ενάντια στην πρόεδρο της Βουλής με σκοπό να την εξοντώσουν πολιτικά και να υπονομεύσουν τη σημαντική απήχηση που έχει η μαχητική αντιμνημονιακή της στάση στο λαό. 
Η επιδίωξη των εταίρων του μαύρου, «αντι-Κωνσταντοπούλου» μετώπου, τις τελευταίες ώρες είναι διπλή. Θέλουν να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από το περιεχόμενο του νέου, σκληρού Μνημονίου σε κάποια υποτιθέμενα «πολιτικά καμώματα της Ζωής» και ταυτόχρονα, επιχειρούν να εμφανίσουν εκείνη σαν υπεύθυνη για την προκλητικά εθελόδουλη και αντιδημοκρατική, συνοπτική κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και ψήφισης μέσα σε λίγες ώρες, ενός πολυσέλιδου νομικού εκτρώματος σε βάρος των ζωτικών συμφερόντων του εργαζόμενου λαού. 
Η Κομμουνιστική Τάση καταγγέλλει αυτή την άθλια και θρασύδειλη επίθεση. Δηλώνει ότι υπερασπίζει και στηρίζει αμέριστα τη συντρόφισσα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η συντρόφισσα Ζωή ουδέποτε έχει δηλώσει κομμουνίστρια. Συνεπώς είναι δεδομένο ότι η αλληλεγγύη μας προς εκείνη δεν πηγάζει από μια ιδεολογικοπολιτική συμφωνία. Οφείλεται στο γεγονός ότι σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο της συνασπισμένης αστικής αντίδρασης, εξαιτίας της μαχητικής αντιμνημονιακής και αριστερής πολιτικής της στάσης. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι κάθε αριστερή συλλογικότητα πρέπει να σταθεί αποφασιστικά δίπλα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και να την υπερασπίσει στη μανιασμένη επίθεση που δέχεται. 
Ιδιαίτερα η ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας – που επίσης βρίσκεται στο στόχαστρο της αστικής αντίδρασης στο πλαίσιο μιας υστερικής προπαγάνδας για υποτιθέμενες «συνομωσίες της δραχμής» – πρέπει άμεσα να πρωτοστατήσει στη δημιουργία μιας πολιτικής «ασπίδας» υπεράσπισης της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τις επιθέσεις. Αυτό θα πρέπει να συνοδευτεί απαραίτητα από μια σαφή πολιτική πρόσκληση να ηγηθεί και η ίδια στην ίδρυση του νέου αριστερού φορέα που κυοφορείται αυτές τις ώρες σαν απάντηση στον αστικό, μνημονιακό εκφυλισμό της ηγετικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά: Κωνσταντοπούλου στη Βουλή... ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕ την Αντισυνταγματικότητα του 3ου Μνημονίου με τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα προηγούμενα δύο μνημόνια, τις τοποθετήσεις του Τσίπρα εναντίον των μνημονίων στη Βουλή....

Ζωή (με φόρτιση): "Δεν θα υπερασπιστώ άλλον τον πρωθυπουργό. Τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση..."
Ευθείες προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε για πρώτη φορά η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ τα υπουργικά έδρανα λίγο αφού ανέβηκε στο βήμα άδειασαν. Δεν θα υπερασπιστώ άλλο σήμερα τον πρωθυπουργό, ήταν μία από τις χαρακτηριστικές της ατάκες.
«Με στεναχωρεί η επιλογή του να μπει στον κατάλογο των πρωθυπουργών των Μνημονίων, η επιλογή του να μην τον υπερασπίζεται η... Πρόεδρος της Βουλής που τον εμπιστεύτηκε και να ανέχεται δήθεν να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού διεφθαρμένου κατεστημένου» συμπλήρωσε, με συγκινησιακή φόρτιση, η Πρόεδρος της Βουλής επισημοποιώντας με τον πιο σαφή τρόπο την πλήρη διάσταση με την κυβέρνηση. Παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη στάση της απέναντι στο πόρισμα της επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους.
«Ο πρωθυπουργός ζήτησε να του καταθέσουμε εναλλακτικές. Έχει περάσει από τότε ένας μήνας και είπα ότι υπάρχουν αυτές οι εναλλακτικές με την επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους. Όμως δεν έχει γίνει προμετωπίδα της διεκδίκησης της κυβέρνησης. Δεν έχω απάντηση γιατί ενώ το πόρισμα χαιρετίζεται από τον ΟΗΕ η κυβέρνηση κάνει σαν να μην υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου.
Η παρέμβαση της ξεκίνησε με ένταση λίγο πριν τις 8 το πρωί ενώ την ίδια στιγμή αποχώρησαν από τα έδρανά τους ο πρωθυπουργός και σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.
Ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ζήτησε να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία για να πάρει το λόγο η Πρόεδρος της Βουλής με την κυρία Κωνσταντοπούλου να αντιδρά για την παρέμβασή της.
Ξεκινώντας την ομιλία της έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο.
Ζήτησε να τιμηθεί η εμπιστοσύνη όπως αυτή εκφράστηκε με το 37% στον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου και το μεγαλειώδες ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα.
Έκανε αναφορές στις ομιλίες του Τσίπρα ότι θα πρωτοτυπήσουμε με την εφαρμογή του προγράμματος ξεκινώντας έναν κατάλογο με το τι είναι και τι δεν είναι πρωτότυπο:
«Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει Μνημόνια επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το έκαναν οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν όσους αντιστέκονται για παλιμπαιδισμό αυτά τα έκανε ο κ. Σαμαράς όταν έλεγε ότι κ. Τσίπρας είναι πρόεδρος του 15μελους. Δεν είναι πρωτοτυπία να κατηγορούνται για προδοσία όσοι διαφωνούν. Δυστυχώς δεν πρωτοτυπήσαμε στην πιο χυδαία τακτική που υιοθετήθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο με αποκορύφωμα την ευθεία στοχοποίηση όσων υπερασπίζονται τις κοινές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
«Πραγματική πρωτοτυπία είναι η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς να παραδίδει τη λαική εντολή στην τρόικα μαζί με τα κλειδιά του δημοσίου και να προσπαθεί να εξαφανίσει όσους διαφωνούν» συμπλήρωσε.
Δεν αρκεί να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όργανα και διαδικασίες όταν σε πείσμα όλων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ εισηγητές τοποθετούνται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αποφασίστηκε, συνέχισε την επίθεση.
Είπε δε ότι ντράπηκε όταν άκουσε τον υπουργό κ. Μάρδα να υιοθετεί το τέχνασμα Βενιζέλου για μεταβάπτιση του νομοσχεδίου και μίλησε για απόπειρα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, την συλλογή υπογραφών από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη εχθές.
Σημείωσε ότι δεν θα υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό γιατί ο ίδιος την έπεισε ότι θα πρέπει να πάψει να το κάνει, καθώς εκείνος ήταν που χαρακτήρισε κάτι τέτοιο σουρεαλισμό. Πρόσθεσε ότι στο πρόσωπό του δεν υπερασπίστηκε μόνο τον σύντροφο της, αλλά και το πολιτικό κεφάλαιο του πρώτου αριστερού, ένα πολιτικό κεφάλαιο που δεν είχε ο ίδιος δικαίωμα να εξανεμίσει, όπως είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε επίσης ότι την πληγώνει η επιλογή να προστεθεί ο κ. Τσίπρας στους πρωθυπουργούς των μνημονιών ή να πεταχτούν τα σκυλιά οι σύντροφοί του που διαφώνησαν μαζί του και την ίδια ώρα να ανέχεται δήθεν να τον υπερασπίζονται εκπρόσωποι του παλιού διαπλεκόμενου και του νεοδιαπλεκόμενου κατεστημένου. Κλείνοντας, είπε ότι μακάρι να ήταν όλα αυτά ένας εφιάλτης υποσχόμενη ότι θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε "τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση..."

Λοιπόν Δημήτρη Μπεκιάρη, αν νομίζεις ότι θα συνεχίζεις τη χυδαιότητα τη λάσπη και τον αυριανισμό επειδή έχεις προστάτη τον Νίκο Παππά, σφάλεις...
Λοιπόν Δημήτρη Μπεκιάρη, αν νομίζεις ότι θα συνεχίζεις τη χυδαιότητα τη λάσπη και τον αυριανισμό επειδή έχεις προστάτη τον Νίκο Παππά, σφάλεις. Θα σας πάρει ο διάολος και τους δυο πακέτο. Πρώτα εκείνον.
Ήρθατε από το ΠΑΣΟΚ και φέρατε τα ήθη κι... έθιμά σας μαζί σας. Εμείς προυπήρξαμε και το
φτιάξαμε αυτό το πράγμα.
 
The Bloopers Team (web radio)


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.