Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Νίκο Κοτζιά, όσο και να ωραιοποιείς την αναδίπλωση, η ερωτική συνεύρεση, η γενετήσια πράξη, η σαρκική μείξη της επαφής, σαν πολιτική πράξη στα τέσσερα δεν αλλάζει, γ@μ@σι θα στο λένε οι επιβήτορες...



Λαϊκίστικοι Βρυχηθμοί οι τζάμπα λεονταρισμοί του Μαρτίου (09/03/2015) του Ν. Κοτζιά - Ότι τάχα"ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟΥ - Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΒΓΑΛΕ 80 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ"
Με Μεγάλο τίτλο: Ν.Κοτζιάς προς Γερμανούς: "Δώστε μας τα ονόματα αυτών που δωροδοκήσατε - Kρύβετε μεγαλοαπατεώνες".

Βέβαια εκείνη την εποχή, ο αρθρογράφος πίστευε στα λόγια αλλά όχι στα "Πράττω" (το γνωστό μαγαζάκι εισόδου στελεχών στο ΣΥΡΙΖΑ) του Κοτζιά και έγραφε περιχαρής: 


"Για πρώτη φορά Έλληνας ΥΠΕΞ είπε την αλήθεια έξω από τα "δόντια" και ζήτησε από τη Γερμανία και τη γερμανική Δικαιοσύνη "να δώσουν τα πρωτόκολλα των καταθέσεων, ώστε να έχουμε αποδείξεις για το ποιος δωροδοκήθηκε στην Ελλάδα".

Σημείωνε δε ότι η Γερμανία έχει κερδίσει 80 δισ.ευρώ από την ελληνική κρίση και ζητάει μια καινούρια Συνθήκη του Λονδίνου για την Ελλάδα.


Αυτά όμως σταμάτησαν απότομα και με την ουρά στα σκέλια αποδέχτηκαν όχι μόνο ένα ΙΙΙ Μνημόνιο αλλά ένα πιο οδυνηρό (συμφωνία το ονομάζουν)...

ΣΣ: Τι γαμήσι τι συνουσία να την πεις, εάν την αποδεχθείς δεν αλλάζει ως πράξη, επεξήγηση: Νίκο Κοτζιά, όσο και να ωραιοποιείς την αναδίπλωση, η ερωτική συνεύρεση, η γενετήσια πράξη, η σαρκική μείξη της επαφής,  σαν πολιτική πράξη στα τέσσερα δεν αλλάζει, γ@μήσι θα στο λένε οι επιβήτορες...

..που ξεπερνάει κατά πολύ τα άλλα δύο και σε νέα και σε παλιά μέτρα και οξύνει προς τα κάτω τις κοινωνικές επιπτώσεις.
Σε έναν λαό που ποδηγετείται από τέτοιους  πολιτικούς όχι μόνο του αξίζει να τον εξαπατούν, αλλά και να του επιβάλουν εκτός των φόρων και του οικονομικού στραγγαλισμού και μαστιγώματα σε τυχόν αντιρρήσεις του.

Αλλά ας δούμε τι συμφωνία έκαναν τότε οι γερμανοί με τους νικητές και με μία Ελλάδα απλά να συνυπογράφει και σχεδόν να μην δικδικεί όλα αυτά που σήμερα είναι απαιτητά και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ τα είχε κάνει προεκλογική σημαία βλέπε σχετικά:


Ετικέτες: 

Στις 27 Φεβρουαρίου 1953 οι πιστωτές της Γερμανίας με πρωτοβουλία των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για να διευθετήσουν το χρέος της Γερμανίας και συγκεκριμένα αυτό της Δυτικής Γερμανίας.
Το γερμανικό χρέος (προπολεμικό και μεταπολεμικό) ανερχόταν σε 32 δισεκατομμύρια μάρκα, χωρίς να υπολογίζονται οι πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στους πιστωτές περιλαμβάνονταν χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, το Ιράν, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Γιουγκοσλαβία, η Νότιος Αφρική και η Ελλάδα. Η Ρωσία και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.
Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου έξι μήνες και στις 8 Αυγούστου 1953 υπεγράφη η Συμφωνία του Λονδίνου για τα Γερμανικά Εξωτερικά Χρέη (London Agreementon German External Debts), που προέβλεπε «κούρεμα» κατά 60% και  αποπληρωμή τους με μάρκα σε 30 χρόνια. Ένας σημαντικός όρος της συμφωνίας ήταν ότι αποπληρωμή θα γινόταν εφόσον η Δυτική Γερμανία είχε εμπορικό πλεόνασμα και η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα ξεπερνούσε το 3% των εσόδων της από το εξαγωγικό εμπόριο. Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία υπέγραψε ο πρεσβευτής μας στο Λονδίνο, Λέων Β. Μελάς, και κυρώθηκε από τη Βουλή με το νόμο 3480/56 (ΦΕΚ 6/7.1.1956).
Νόμος 3480 
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 6 - 07.01.1956 
ΠΕΡΙ ΚΥΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΝΔΙΝΩ ΑΠΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1953 ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ "ΠΕΡΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ"
Στις 27 Φεβρουαρίου 1953 οι πιστωτές της Γερμανίας, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ συγκε... by Zangogiannis Nasos

Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους, μαζί με το σχέδιο Μάρσαλ, βοήθησαν καθοριστικά στην οικονομική «απογείωση» της καθημαγμένης από τον πόλεμο Δυτικής Γερμανίας και τη βοήθησε να ενταχθεί ομαλά στους διεθνείς θεσμούς. Λόγω της οικονομικής της ανάπτυξης, η αποπληρωμή του χρέους ήταν εύκολη υπόθεση για τη Δυτική Γερμανία. Η τελευταία δόση του πληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στον αστερισμό του πρώτου μνημονίου.
Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους το 1953 χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ATTAC κ.ά.) για τη διεκδίκηση διαγραφής του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών του Τρίτου Κόσμου.
Το επικαλέστηκε για το ελληνικό χρέος και ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ευρωκοινοβούλιο στις 27 Σεπτεμβρίου 2012.
sansimera.gr

Και συνεχίζει ο αρθρογράφος:

Την ίδια αντιμετώπιση ζητάει τώρα και σωστά ο Έλληνας ΥΠΕΞ για την Ελλάδα.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ είπε πως η γερμανική δικαιοσύνη θα πρέπει να μας δώσει τα πρωτόκολλα των καταθέσεων, ώστε να έχουμε αποδείξεις για το ποιος δωροδοκήθηκε στην Ελλάδα, υποστήριξε. Δεν έχασαν χρήματα οι Γερμανοί. Θέλουμε λύση ανάλογη της Συμφωνίας του Λονδίνου.
«Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς. Υπαίτιοι αυτών των σκανδάλων, Έλληνες, ζουν σήμερα στη Γερμανία. Η γερμανική δικαιοσύνη θα πρέπει επιτέλους να μας δώσει τα πρωτόκολλα των καταθέσεων, ώστε να έχουμε αποδείξεις για το ποιος δωροδοκήθηκε στην Ελλάδα.
Δεν μπορεί να επιχειρηματολογεί κανείς με ψευτοηθικιστικές παραινέσεις και την ίδια στιγμή αυτά τα άτομα που προκάλεσαν τα σκάνδαλα, όπως ο κ. Χριστοφοράκος της Siemens, να βρίσκονται στη Γερμανία. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Η γερμανική δικαιοσύνη πρέπει να μας κοινοποιήσει τις καταθέσεις τους. Είμαστε κατά της διαφθοράς, είμαστε κατά του πλούτου που προέκυψε με μεθόδους διαφθοράς, αλλά η Γερμανία θα πρέπει να πάψει να κρύβει τέτοιους μεγαλοαπατεώνες
».

Σχολιάζοντας ευρύτερα το πώς βλέπουν τα γερμανικά ΜΜΕ την Ελλάδα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε: «Υπάρχουν πάρα πολλά στερεότυπα. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Είμαι ένας φίλος της Γερμανίας. Αγαπώ τη Γερμανία – αυτό το είπα και στο Βερολίνο. Η γυναίκα μου είναι Γερμανίδα, άρα έχω οικογενειακές σχέσεις με τη Γερμανία. Καταλαβαίνω τη Γερμανία και θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό που γνωρίζει τη Γερμανία.

και για να το ελαφρύνουμε κάπως:
Αυτή Γερμανίδα. Αυτός Έλληνας. Μια χιουμοριστική ματιά στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας
από τον Bob Denham και την Econ Films.

ΣΣ: Αυτό και μόνο έπρεπε να μας προβληματίσει όπως και άλλων πολιτικών που έχουν νυμφευθεί γερμανίδες (Βλέπε Παπούλιας, Πετσάλνικος κ.α.π.

Και εδώ αρχίζει να αναδιπλώνεται:

Εκτός αυτού, πιστεύω πως η Γερμανία είναι μια χώρα κατά βάθος φιλελληνική, γιατί αυτοκαθορίστηκε μέσω της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και των πολιτικών πεποιθήσεων.

Η Ελλάδα και η Γερμανία είχαν ανέκαθεν φιλικές σχέσεις και προσπαθώ με όλες μου τις πράξεις να στηρίξω αυτές τις σχέσεις. Όσον αφορά όμως την πληροφόρηση που παρέχουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης στο θέμα της ελληνικής κρίσης, θα έλεγα πως υπάρχουν πάρα πολλά στερεότυπα. Πρόσφατα, μετά την τελευταία συμφωνία, είχαμε πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους σε γερμανικές εφημερίδες που έλεγαν 'Ούτε σεντ για την Ελλάδα', πράγμα που είναι βέβαια ψέμα, γιατί στην τελευταία συμφωνία το θέμα μας δεν ήταν τα χρήματα».

Όπως είπε «ένα άλλο ζήτημα που επανέρχεται συχνά στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είναι το θέμα των χρημάτων που έχει χάσει η Γερμανία εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: η Γερμανία με άμεσο ή έμμεσο τρόπο κέρδισε περί τα 80 δισ. ευρώ από την ελληνική οικονομική κρίση. Πρέπει να μιλούμε με αριθμούς και όχι η μία πλευρά να θέλει να δασκαλέψει την άλλη με ψευτοηθικιστικές τοποθετήσεις».

«Ένα από τα στερεότυπα είναι, επίσης, πως μια ολόκληρη χώρα, ένας ολόκληρος λαός έχει κάποιες αρνητικές ιδιότητες, στερεότυπα που δεν ανταποκρίνονται βέβαια καθόλου στην πραγματικότητα. Στερεότυπα πως όλοι οι Έλληνες είναι κλέφτες, τεμπέληδες και ψεύτες, αν και όλες οι ευρωπαϊκές στατιστικές λένε πως οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες την εβδομάδα από όλους τους Ευρωπαίους.

Αυτή τη στιγμή έχουμε στην Ελλάδα 60% νεανική ανεργία, πρέπει να συζητήσουμε, να δούμε τι θα γίνει με αυτή τη νέα γενιά, ποια στάση θα κρατήσει αυτή η νέα γενιά απέναντι στην Ε.Ε. εάν δε θα έχει δουλειά και ακούει συνέχεια για κυρώσεις. Εντάξει, καταλαβαίνω πως η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί, πως όλοι οι Έλληνες είναι κακοί, μπορώ να τα δεχθώ όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να δούμε τί θα γίνει μετά. Αυτό που λέω διαρκώς είναι πως θα πρέπει να δούμε τί θα γίνει μελλοντικά. Πρέπει να έχουμε μια θετική κατάσταση win-win»...

Στο δια ταύτα:  "Αχ, πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!" έγραφε ο έλληνας ποιητής μας, Κώστας Βάρναλης.

Κατά τα άλλα κατάλαβες τίμιε αναγνώστη μας, πως οι λεονταρισμοί έγιναν μετά από ένα καταλυτικό δημοψήφισμα ΝΑΙ σε ΌΛΑ και χωρίς αντιρρήσεις





Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.