Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Κάλεσμα μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή εκλογική κάθοδος με "Λαϊκή Ενότητα" και όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς,

Προσωπικά με προσπερνάει το σκεπτικό με το οποίο  κάποια στελέχη της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνονται, διαμορφώνουν ένα κείμενο με πολιτικές θέσεις και το δίνουν στην δημοσιότητα, παραγνωρίζοντας κομματικά όργανα, και καταστατικές διαδικασίες, ειδικά μάλιστα όταν η ίδια η οργάνωσή τους έχει απευθύνει κάλεσμα «σε ένα συντροφικό διάλογο, για μια πολιτική και κινηματική συνεργασία»  στις ριζοσπαστικές δυνάμεις που έδωσαν την μάχη για το «όχι της ρήξης» και το «όχι μέχρι το τέλος».

Αυτό όμως δεν με αφορά και στέκομαι στην ουσία Συλλογικό κείμενο μελών και στελεχών  του ΝΑΡ και της νΚΑ  που  δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα αρχικά περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της οργάνωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά«Όλοι και όλες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για την κοινή υπόθεση και μακρυά από μικροπολιτικούς σχεδιασμούς. Η μη εξασφάλιση της συνοχής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα διαλυτικά φαινόμενα θα αποτελέσουν συνολικό πισωγύρισμα και καταστροφή μιας πολύτιμης πολιτικής κατάκτησης. Προφανώς, η σημερινή κατάσταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί αποτέλεσμα συσσώρευσης υπαρκτών προβλημάτων και αντιφάσεων, που δε δόθηκε χώρος και τρόπος δημοκρατικής επίλυσης».

Για την σημερινή πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και ενόψει των πρόωρων εκλογών, εκτιμούν ότι η συλλογικότητα στην οποία ανήκουν πρέπει να συνεργαστεί εκλογικά με την «Λαϊκή Ενότητα», καθώς και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις.

 «Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΝΙΑΙΑ οφείλουν με ειλικρίνεια, ενωτική διάθεση, συντροφικότητα και...
συναίσθηση του πολιτικού κατεπείγοντος της περιόδου να απευθυνθούν στην Αριστερή Πλατφόρμα και σε όλες τις διαφοροποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που συγκρούονται με τη αστική μνημονιακή πολιτική, την κυβέρνηση και το κόμμα που την εφαρμόζει, όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς, οργανωμένες και μη, για μια κοινή εκλογική κάθοδο. Σε αυτό τη συνεργασία θα είχε, κατά τη γνώμη μας, θέση και το ΚΚΕ, εάν η ηγεσία του δεν είχε τακτική σεχταρισμού, ηττοπάθειας και άρνηση επεξεργασίας πολιτικών στόχων και άμεσης ανατρεπτικής τακτικής», τονίζουν στο κείμενο τους, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δεν ξέρω αν είναι επιλήψιμο μέλη μιας αντικαπιταλιστικής συλλογικότητας να συγκεντρώνονται και να συνδιαμορφώνουν ένα πολιτικό κείμενο, το οποίο δίνουν στην δημοσιότητα και το οποίο έχει σχέση με τις προτάσεις τους για το ποια θα έπρεπε να είναι κατά την άποψη τους η στρατηγική και τακτική της οργάνωσής τους. Ισως εγώ είμαι "κολλημένος" με "παλαιοκομουνιστικές αντιλήψεις"

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου