Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

'Eνα ακόμα ελληνικό success story: Ο ''αγώνας'' τώρα δικαιώνεται... ''Βαράνε_ζουρνάδες, χορεύουν οι δανειστές'' 'Αθλος της κυβέρνησης: Από_τα_τρία_''μνημόνια'', κατάφερε και πήρε το...μακρύτερο

Η ιστορική επιτυχία γιά την Ελλάδα και τον λαό της, θα επικυρωθεί με παράσταση, στο θέατρο ''Βουλή των Ελλήνων''. Μετά, θα αρχίσουν οι ''πανηγυρικές εκδηλώσεις'' κομμάτων και του ''σοφού λαού'', που χρεώνεται ακόμα 86 δισ. ευρό, χωρίς ''να πάρει μία''
Τίτλος και σχόλιο από kalami.net

Η κυβέρνηση κατάθεσε προς κύρωση το "Σχέδιο Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης", όπου σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του προσχεδίου προτείνεται να εισαχθεί για συζήτηση και για ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος δεδομένου ότι εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Τίτλος


Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας ΧρηματοδότησηςΤύπος


Σχέδιο νόμουΦάση Επεξεργασίας


Κατατεθέντα Ημερ/νια Φάσης επεξεργασίας: 12/08/2015 
Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/νδεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούνορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις


                       
Αιτιολογική Έκθεση & Λοιπές Συνοδευτικές Εκθέσεις


              
Η κυβέρνηση ζητά μάλιστα να εφαρμοστεί ο κανονισμός του άρθρου 109 της Βουλής και να εισαχθεί προς συζήτηση στις Επιτροπές την Τετάρτη και να έχει ψηφιστεί ως τις 13 Ιουλίου ημέρα Πέμπτη.
Το σχέδιο αποτελείται από δύο άρθρα, όπου στο πρώτο περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα και στο άρθρο 2 παρέχονται οι εξουσιοδοτήσεις προς τον υπουργό Οικονομιών και στην διοικηση του ΤΧΣ για την υπογραφή της συμφωνίας και όλων των απαιτούμενων σχετικά με αυτής εγγράφων. Επισης με τη παράγραφο Β κυρώνεται από τη Βουλή η σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης μεταξύ ESM, Ελληνικής κυβέρνησης, ΤΧΣ και Τράπεζας της Ελλάδος. Το ποσό της νέας δανειακής σύμβασης δύναται να φθάσει τα 86 δισ. ευρώ, ενώ το Μνημόνιο συνεννόησης θα είναι τριετές πρόγραμμα μεταξύ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της ελληνικής κυβέρνησης και ...
της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

38 όροι «φωτιά» για να κλείσει η συμφωνία
Τριάντα οχτώ προαπαιτούμενα συνολικά, για να έρθει το νέο δάνειο, θα πρέπει να ψηφιστούν συνολικά έως την Πέμπτη στη Βουλή:
1. Αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα
2. Αλλαγές στον κώδικα είσπραξης και στους κανόνες διαγραφής χρεών προς το δημόσιο
3. Μείωση ακατάσχετων ορίων για οφειλές στο δημόσιο
4. Αλλαγές στις διώξεις για χρέη στο δημόσιο
5. Αλλαγές στις 100 δόσεις
6. Αλλαγές στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις των επχειρήσεων
7. Αύξηση προκαταβολής φόρων σε επιχειρήσεις
8. Κατάργηση της επιβολής φόρου 26% στς εισαγωγές προς αποφυγήν για τριγωνικές συναλλαγές μέσω Κύπρου, Βουλγαρίας κλπ
9. Περιορισμός φοροαπαλλαγών για ναυτιλιακές επιχειρήσεις
10. Κατάργηση φοροαπαλλαγών πρακτόρων ΟΠΑΠ
11. Περιορισμός της φοροαπαλλαγής των αγροτών
12. Κατάργηση έκπτωσης φόρου στο αγροτικό ντίζελ
13. Μείωση ΦΠΑ από 23% σε 13% για το μοσχαρίσιο κρέας
14. Αύξηση ΦΠΑ από 0% σε 23% για ιδιωτικά εκπαιδευτήρια
15. Ηλεκτρονικά συστήματα καταπολέμησης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου
16. Το ΣΔΟΕ συγχωνεύεται με την ημιανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών
17. Αυξημένες ελευθερίες σε φοροελεγκτές
18. Περιορισμός της αποζημίωσης για εκτός έδρας στο δημόσιο
19. Ημιαυτόματες περικοπές κρατικών δαπανών από το δημοσιονομικό συμβούλιο αν ο προϋπολογισμός ξεφεύγει των στόχων του
20. Άμεση εφαρμογή όλων των προαπαιτουμένων που ψηφίστηκαν τον Ιούνιο για το δάνειο-γέφυρα
21. Κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων
22. Αλλαγές για χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία
23. Αλλαγές στις κατώτατες συντάξεις
24. Ενοποίηση επικουρικών ταμείων
25. Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
26. Μειώσεις σε τιμές φαρμάκων
27. Πλαφόν στις δαπάνες προμηθειών των κρατικών νοσοκομείων και αυτόματος μηχανισμός επιστροφών από επιχειρήσεις Υγείας προς το δημόσιο (claw back)
28. Αλλαγές διοικήσεων στα κρατικά νοσοκομεία
29. Αλλαγές στις προσφορές/εκπτώσεις των καταστημάτων
30. Μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας
31. Διαχωρισμός της ΔΕΣΦΑ
32. Μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς φορτηγών μεταφορών
33. Μέτρα απελευθέρωσης για πώληση του γάλακτος
34. Μέτρα απελευθέρωσης πώλησης του ψωμιού
35. Μέτρα απελευθέρωσης στα τουριστικά λεωφορεία
36. Μέτρα απελευθέρωσης στα τουριστικά επαγγέλματα
37. Μέτρα απελευθέρωσης του επαγγέλματος των δικαστικών επιμελητών
38. Μέτρα απελευθέρωσης του επαγγέλματος των συμβολαιογράφων

Από πού περιμένουν έσοδα, από που απώλειες εσόδων
Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η εξοικονόμηση δαπάνης από τη διαφορά μεταξύ του ποσού που χορηγείται μέχρι το 67ο έτος ηλικίας συνταξιοδοτημένων και κατώτατης σύνταξης που χορηγείται μετά τη συμπλήρωση του ανωτέρω ηλικιακού ορίου (δηλαδή από τις αλλαγές στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης) εκτιμάται σε 3 εκατ. ευρώ για το 2015, σε 17,2 εκατ. ευρώ για το 2016 και σε 28,5 εκατ. ευρώ για το 2017 (και κάθε επόμενο έτος). Από την αύξηση των ορίων ηλικίας εκτιμάται σε 5 εκατ. ευρώ για το 2015, 29 εκατ. ευρώ για το 2016, 79 εκατ. ευρώ για το 2017, σε 157 εκατ. ευρώ για το 2018 και σε 263 εκατ. ευρώ για το 2019. Σύνολο 533 εκατ. ευρώ.
Επίσης, επί του κρατικού προυπολογισμού υπολογίζεται ενδεχόμενη ετήσια δαπάνη 8.100.000 εκατ. ευρώ από τη σύσταση 500 οργανικών θέσεων στην Γενική Γραμματεία Εσόδων. Ετήσια μείωση εσόδων 28,6 εκατ. από την κατάργηση των οριζόμενων ειδικών φόρων, εισφορών, τελών, και κρατήσεων. Ετησια μείωση εσόδων 170 εκατ. ευρώ από την υπαγωγή στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% και των βοιδών, όπου για ο 2015 υπολογίζεται στα 70,8 εκατ ευρώ.
Σημειώνεται δε ότι μπορεί να υπάρξει απώλεια εσόδων από την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων πτωχευτικού κώδικα.
Αντίθετα υπολογίζεται ετήσια αύξηση εσόδων από την υπο προυποθέσεις απαλλαγή ΦΠΑ των μη δημόσιων οργανισμών που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης που εκτιμάται στα 240 εκατ. ευρώ από το 2016 και 168 εκατ. ευρώ για το 2015, την κατάργηση της απαλλαγής των ακινήτων του ΕΟΤ από τον ΕΝΦΙΑ στα 1,5 εκατ ευρω, την αύξηση του ΕΦΚ του diesel για τους αγρότες στα 13 εκατ. ευρώ το 2016, 66 εκατ. το 2017 και 105 εκατ. από το 2018, κατάργηση της έκπτωση 2% του φόρου εισοδήματος στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής αυτού στα 28, 6 εκατ. από το 2016, από τις τροποποιήσεις για τη προκαταβολή φόρου εισοδήματος 370 εκατ. ευρώ για το 2015, 15,4 εκατ. ευρώ το 2015 από τη διενέργεια τεχνικού ελέγχου των οχημάτων.
Επίσης, θα υπάρξει ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης για τις μειώσεις σε μισθολογικές παροχές των φορέων της γενικής κυβέρνησης στα 22 εκατ. ευρώ, αλλά και ετήσια αύξηση εσόδων από την προσαύξηση κατά 4% των ποσών εισφοράς των πλοίων ελληνικών συμφερόντων υπό ξένη σημαία τα οποία είναι ασφαλιστικώς συμβεβλημένα με το ΝΑΤ.
Με πληροφορίες από newmoney

==========================

"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.