Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Η Μεγάλη Συγκέντρωση της "Λαϊκής Ενότητας" - Ομόνοια 15-9-2015 : Ζωή_Κωνσταντοπούλου: " ο λαός μας έχει ανεξίτηλα γραμμένη στην ιστορία του την αντίσταση. Ο λαός καλείται για άλλη μια φορά με αποφασιστικότητα να γράψει ιστορία, να αντισταθεί και να δώσει μαθήματα αξιοπρέπειας,,,"


Οι χαιρετισμοί από τους Π. Λαφαζάνη και Μ. Γλέζο και η ομίλια της Ζ. Κωνσταντοπούλου δίνουν ισχυρή ώθηση στη μεγάλη προσπάθεια της Λαϊκής Ενότητας, μέχρι τις κρίσιμες εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, οι οποίες διεξάγονται σε ένα κλίμα έντονης τεχνητής πόλωσης ανάμεσα στους δύο συνεταίρους στην ψήφιση των μνημονίων και αυτοανακηρυγμένους μονομάχους Τσίπρα και Μεϊμαράκη.
Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγ. Λαφαζάνης, ο οποίος ανέφερε ότι η ΛΑΕ φιλοδοξεί να γίνει ένα μέτωπο για την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την παραγωγική ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνηενάντια στη λιτότητα, τη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων, το ξεπούλημα της χώρας και την εθνική υποτέλεια, υπογραμμίζοντας ότι "το δίλημμα την Κυριακή των εκλογών είναι με τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑγια μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή Μνημόνια της ληστείας που θα εφαρμόζει η ΝΔ μαζί με ένα καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ
Ένα μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ που έχει, πλέον, γίνει μεγάλη ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί μια παρακμιακή πορεία ραγδαίας Πασοκοποίησης" (
κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το χαιρετισμό).
15-9-15-4
Στην ομιλία της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι " ο λαός μας έχει ανεξίτηλα γραμμένη στην ιστορία του την αντίσταση. Ο λαός καλείται για άλλη μια φορά με αποφασιστικότητα να γράψει ιστορία, να αντισταθεί και να δώσει μαθήματα αξιοπρέπειας και ανιδιοτέλειας (...) Απ' αυτήν εδώ την πλατεία ας τους στείλουμε το μήνυμα ότι τα σχέδιά τους θα αποτύχουν γιατί ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο και δεν καταπίνει αμάσητη την προπαγάνδα της διαπλεκόμενης μιντιοκρατίας". Μάλιστα, απευθυνόμενη προς τους συγκεντρωμένους ρώτησε:" Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος", για να λάβει την πάνδημη απάντηση "ΟΧΙ". 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε:  "Ο συνδυασμός που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το πρόθυμο σύστημα Μαξίμου έτοιμο και ικανό για όλα, ακόμα για διάλυση της αριστεράς για λίγη ακόμα εξουσία, ακόμα και για την παράδοση της εξουσίας στα χέρια των δανειστών".
15-9-15-1
Από την πλευρά του, ο Μανώλης Γλέζος απηύθυνε παλλαϊκό προσκλητήριο προς τους συγκεντρωμένους, ώστε το μήνυμα αντίστασης της Λαϊκής Ενότητας να φτάσει σε κάθε σπίτι μέχρι την Κυριακή που θα ανοίξουν οι κάλπες. 
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από την εξέδρα των ομιλητών, όλων των υποψηφίων στις εκλογικές περιφέρειες της Α' και Β' Αθηνών και του υπολοίπου Αττικής καθώς και με τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 
Με επιπρόσθετες πληροφορίες από "Press-GR

Περισσότερα από 2.000 άτομα βρέθηκαν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, όπου τα στελέχη της εξαπέλυσαν μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα και των πρώην συντρόφων τους, πριν τη διάσπαση. 

Η κεντρική ομιλήτρια, Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στο βήμα και αμέσως ρώτησε τους πολίτες εάν θα πρέπει τελικά να πληρώσουν το χρέος για να της απαντήσουν δυναμικά από κάτω ΟΧΙ. Τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σατυρίζοντας τον εαυτό τους και γελώντας τους είπε: "Τι είπατε;", την γνωστή φράση από τον τηλεοπτικό της καυγά με τη Σία Κοσιώνη. 
Όσο εκείνη ρωτούσε "τι είπατε" ο κόσμος από κάτω φώναζε ΟΧΙ. 
Η κ.  Κωνσταντοπούλου άσκησε την πιο σκληρή κριτική της προς τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως παραβίασε τη λαϊκή εντολή, ενώ του έκανε και κριτική για τα ψηφοδέλτια λέγοντας πως βαφτίζει τους δοτούς ως εκλεγμένους για να τους περιβάλλει με τη βουλευτική ασυλία. Έδειξε μάλιστα και τον κ. Φλαμπουράρη λέγοντας πως τους έβαλε επικεφαλής στα ψηφοδέλτια χωρίς να είναι εκλεγμένοι από τον λαό. 
Δεν έμεινε όμως εκεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συνέχισε την άγρια επίθεσή της κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς ως διαπλεκόμενο τον κ. Φλαμπουράρη και λέγοντας πως παρακολουθεί τα ματς μαζί με τον κ. Μελισσανίδη. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Παππά λέγοντας πως έκανε τα χατίρια της μιντιακής διαπλοκής, ενώ από τα πυρά της δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Δραγασάκης, τον οποίο κατηγόρησε πως δεν άλλαξε τις διοικήσεις των τραπεζών. 
Η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου έκλεισε με όλα τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας να ανεβαίνουν στο βήμα και να τραγουδούν το Bella Ciao. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου όχι μόνο τραγουδούσε δυνατά, αλλά έδινε και τον ρυθμό στο συγκεντρωμένο πλήθος. 

Και οι Podemos στη συγκέντρωση
Στελέχη των Podemos βρέθηκαν στην προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, κάτι που από μόνο του αποτελεί είδηση. Τα στελέχη των Podemos έδειξαν πως το ισπανικό κόμμα γυρίζει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. 
Όπως είπε στέλεχος των Podemos η αγάπη των πολιτών πλέον είναι με τη Λαική Ενότητα και πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της Κυριακής.


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

1 σχόλιο: