Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Στους δρόμους οι Φινλανδοί - Σταμάτησε η χώρα από την απεργία – Είχε να γίνει κάτι τέτοιο από το 1917! - [Στην Ελλάδα κύριε, από πότε; - Τι_δεν_κατάλαβες!!!]

Μαζικά συμμετείχαν οι Φινλανδοί – κάτι πρωτοφανές για τη στάση των κατοίκων της χώρας – σήμερα στην γενική απεργία που κηρύχτηκε στην χώρα, αντιδρώντας στις αποφάσεις τις κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα περικοπών μισθών αλλά και άλλων αντεργατικών μέτρων.
Η απεργία είχε τεράστια επιτυχία, ενώ και οι συγκεντρώσεις στο Ελσίνκι μάζεψαν πάνω από 30.000 ανθρώπους. Γεγονός ιστορικής σημασίας για τα δεδομένα των Φινλανδών, καθώς αντίστοιχη συγκέντρωση είχε γίνει μόνο κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών για την ανεξαρτησία από τους Ρώσους πίσω στο 1917! Πάντως, απέδωσε καθώς ο πρωθυπουργός Γιούζα Σίπιλα μέσω tweeter ενημέρωσε ότι θα δώσει στις Ενώσεις των εργαζομένων και τους εργοδότες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για να κάνουν προτάσεις.
Η σημερινή απεργία, έγινε ιδιαίτερα αισθητή στον τομέα των μεταφορών, καθώς τα ακινητοποιημένα τρένα και λεωφορεία δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων. Υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις και ακυρώσεις στον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας την Finair.

Οι διαμαρτυρίες έχουν να κάνουν με την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της χώρας ακολουθώντας ένα πρόγραμμα 3 ετών με μειώσεις μισθών και διάφορους άλλους περιορισμούς στις εργασιακές σχέσεις.

Οι αποφάσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων την μείωση των ημερών των διακοπών κατά 8 ημέρες (φέρνοντάς τις στις 30), τις μειώσεις στην πληρωμή των υπερωριών για εργασία στις εορτές, καθώς και άλλες μειώσεις και αλλαγές στα εργασιακά.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.