Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές 2015 – Εκλογική κούρσα που θα κριθεί στο photo finish

 Εκλογική αναμέτρηση – θρίλερ και ποσοστά στα όρια του στατιστικού λάθους καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών μέχρι και χθες, Παρασκευή 18/9.
Προβάδισμα με βραχεία κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κατέγραψε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 27,4% έναντι 26,9% για τη ΝΔ ενώ ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 6,6%, Ποτάμι 6%, ΠΑΣΟΚ 5,7%, ΚΚΕ 5,7%, Ένωση Κεντρώων 4%, Λαϊκή Ενότητα 3,9% και Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,2%.
Σφυγμομέτρηση που δημοσίευσε την Παρασκευή (18/9) ο Ελεύθερος Τύπος σε συνεργασία με την εταιρεία Metrisi, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες να προηγείται με 1,4% μονάδα και ποσοστό 28,5%, την ώρα που στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 27,1%.
ΛΑΕ και Ένωση Κεντρώων μπαίνουν οριακά με ποσοστό λίγο πάνω από το 3% ενώ μένουν εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Οριακή διαφορά στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κατέδειξε, άλλωστε, και η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Η δημοσκόπηση κατέγραφε προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 0,3% ενώ εμφάνιζε τον Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη θέση, με 48%, μεταξύ των πολιτικών.
Ειδικότερα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, η Χρυσή Αυγή 6,7%, το ΚΚΕ 6,2%, το Ποτάμι 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,6%, η Λαϊκή Ενότητα 3,4%, οι ΑΝΕΛ 2,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%.
Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου μήνα:

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου