Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Αλαφούζος πήρε ομολογιακό δάνειο 5 εκατ.

Ανήμερα των εκλογών ήταν που είχε αστράψει κι είχε βροντήξει ο Πάνος Καμμένος, ο μεγαλοπρεπής. Αφού σαν δεύτερος Αγγελος Αναστασιάδης, επικαλέστηκε την Παναγιά κι αφού έστειλε τους δημοσκόπους στο πυρ το εξώτερον, δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά:
«Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα γλέντια στη Μύκονο, με τις σαμπάνιες των 60 χιλιάδων ευρώ, τελείωσαν. Τα πάρτι με τα λεφτά της Εθνικής Τράπεζας, με τα θαλασσοδάνεια, τελείωσαν».
Ολα αυτά, επαναλαμβάνουμε, την Κυριακή το βράδυ. Χωρίς στην προκειμένη περίπτωση ο ένδοξος Πάνος Καμμένος να αναφέρει ονόματα. Για τον ΣΚΑΪ και τον Αλαφούζο προσωπικά, αναφέρθηκε άλλες φορές.
Για του λόγου το αληθές, λοιπόν, την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός, ο Αλαφούζος δηλαδή, εξασφάλισε ομολογιακό δάνειο, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ! 
Λίγο πιο κάτω, δηλαδή, απ' όσο κόστισε η ζημιά από την Καμπάλα. Οχι όμως από την Εθνική Τράπεζα που είχε επικαλεσθεί ο γίγας Καμμένος, αλλά από την Πειραιώς. Η οποία είναι ιδιωτική. Για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά πόσο κακό έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί στον Παναθηναϊκό η οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Ποια είναι όμως η εγγύηση για το συγκεκριμένο δάνειο; 
Τα εισιτήρια διαρκείας! 
Για τα επόμενα επτά-οκτώ χρόνια, δεν γνωρίζω ακριβώς. 
Σαφώς και δεν πρόκειται για θαλασσοδάνειο. Ποιος όμως μπορεί τη σήμερον ημέρα να χτυπήσει την πόρτα μιας τράπεζας και να ζητήσει λεφτά; Σε κλωτσιές μπορεί κάτι να πάρει. Σε ευρώ εξαιρετικά δύσκολο. Και δεν μιλάμε για ένα τάλιρο εκατομμύρια, που για τα σημερινά δεδομένα, εν μέσω...
κάπιταλ κοντρόλ, θεωρείται ένα μεγάλο ποσό, αλλά ούτε καν για πενήντα χιλιάρικα. Ιδού, λοιπόν, πώς μέσα σε τρεις μέρες, από την Κυριακή των εκλογών μέχρι την Τετάρτη, τελείωσαν τα πάρτι, όπως πανηγυρικά είχε ανακοινώσει ο Καμμένος. Η για δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση έβαλε τα δυο πόδια των ολιγαρχών σ ένα παπούτσι.
Κατά τα άλλα, όπως κάποιος μπορεί με μια κουβέντα, με μια κίνηση, να σου φτιάξει τη μέρα, έτσι κι αυτός ο Ολσεν έφτιαξε το ντέρμπι της Τούμπας. Ας είναι καλά ο στρατηγός Αρνεσεν. Μπορεί να πλήρωσε κάτι παραπάνω ο Ιβάν, αλλά άξιζε τον κόπο. Δεύτερο γκολ με ρεπετισιόν. Στα Γιάννενα έκανε την έξοδο του Μεσολογγίου ύστερα από πλάγιο και το έφαγε από τον Μανιά. Με την ΑΕΚ, την ίδια ακριβώς έξοδο ύστερα από φάουλ και το έφαγε από τον Αραβίδη. Εφτιαξε όμως το ματς. Αν δεν ήταν ο Ολσεν, θα επρόκειτο για ένα άνοστο, για ένα ανούσιο παιχνίδι. Με το που προηγήθηκε η ΑΕΚ «από το πουθενά», όπως λέει και επαναλαμβάνει ο κάθε εκφωνητής που σέβεται τον εαυτό του, το ματς πήρε φωτιά.
Σχετικά τώρα με το παιχνίδι, μέτρο σύγκρισης και για τους δυο είναι η Ξάνθη. Το εντός έδρας 0-0 για τον ΠΑΟΚ με την Ξάνθη και το εκτός έδρας 0-0 για την ΑΕΚ, επίσης με την Ξάνθη. Ο ΠΑΟΚ αναμφίβολα ήταν βελτιωμένος και σε σημαντικό βαθμό μάλιστα. Σε ό,τι έχει να κάνει, δηλαδή, με την επίθεση που έβγαλε φάσεις με το τσουβάλι. Επρόκειτο όμως για δικιά του ικανότητα ή για αδυναμία της ΑΕΚ; Προσωπικά κλείνω προς το δεύτερο, χωρίς να αγνοώ τη σαφή ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ματς. Που μια τρικυμία, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ στην άμυνα την είχε και ειδικότερα στο τέλος, όταν μόνος του ο Μάνταλος (φωτό) τους έβαλε στα δίχτυα.
Για την ΑΕΚ θα πούμε την κοινοτοπία ότι ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Με υπεραριθμία στο κέντρο ο ΠΑΟΚ (λόγω του 3-5-2), την έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι. Το ότι θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι αν ο Σιδηρόπουλος έδινε το πέναλτι που έκανε ο Κάτσε, είναι άλλη συζήτηση. Λέμε για την εικόνα των ομάδων. Και της ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Μπροστά κάτι έκανε, αλλά πολλοί είναι οι κοντοί που έχουνε μαζευτεί. Κι όταν την μπάλα την έχει στα πόδια ο αντίπαλος, δεν υπάρχουνε στο γήπεδο. Αυτά.
Η βαθμολογία δεν λέει τίποτα, αλλά λέει η εικόνα των ομάδων
ΟΣΟ κι αν ακόμα είναι νωρίς μια κατάσταση στη βαθμολογία, έχει δημιουργηθεί. Και δεν μιλάμε για πάνω, αλλά για κάτω. Αυτήν τη σεζόν, σε ό,τι έχει να κάνει με τον υποβιβασμό, τα κουκιά είναι μετρημένα. Δύο είναι όλες κι όλες οι ομάδες που θα πέσουνε. Κι ήδη έχουνε ξεχωρίσει από τώρα: Πανθρακικός και Καλλονή. Κι όχι επειδή η Καλλονή έχει δύο βαθμούς και ο Πανθρακικός έναν. Η βαθμολογία την 4η αγωνιστική δεν λέει τίποτα. Αυτή που λέει πολλά είναι η εικόνα των ομάδων. Ο Πανθρακικός δεν έχει απολύτως τίποτα, ενώ ταυτόχρονα είναι και ρέστος. Δεν υπάρχει φράγκο. Με το οικονομικό να είναι η δεύτερη πλέον σημαντική παράμετρος, μετά το αγωνιστικό. Στα ίδια περίπου επίπεδα από αγωνιστικής πλευράς η Καλλονή. Δύσκολο να τη σκαπουλάρει κάποιος από τους δύο. Από κει και πέρα, αυτός που δεν βλέπεται είναι ο Ηρακλής. Εχει όμως βαριά φανέλα. Στο μπρόκολο θα είναι και ο Πλατανιάς. Αλλη ομάδα για να κινδυνεύσει δεν φαίνεται. Ο Κομπότης ξέρει να βρίσκει την άκρη, ο Πανιώνιος είναι εφτάψυχος, ενώ ο Παναιτωλικός δεν είναι για τόσο χαμηλά. Κατά συνέπεια, σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα μεταξύ τους παιχνίδια. Με τον Ηρακλή να έχει κάνει διπλό στην Καλλονή και να μην έχει χάσει στον Πλατανιά. Και την Καλλονή να φεύγει με τον έναν πόντο στο εκτός έδρας με τον Πανθρακικό.
Στην πολιτική κρίνεσαι από τις πράξεις σου, όχι από τα λόγια σου
ΠΛΑΚΑ έχουνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Οτι κάποιοι, δηλαδή, εξακολουθούν να έχουν την εντύπωση ότι εξακολουθούν να είναι αριστεροί. Μιλάνε δήθεν σαν αριστεροί, σκέφτονται δήθεν σαν αριστεροί, ενεργούν δήθεν σαν αριστεροί. Κάπως έτσι, λοιπόν, το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση όχι μόνο για τον Δ. Καμμένο που πήρε τον πούλο από την κυβέρνηση, αλλά και για τον Μπόλαρη.
Οτι «πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση και πολύ περισσότερο της Αριστεράς».
Από πού κι ως πού όμως Αριστερά;
Και τι δουλειά έχει η Αριστερά να συνεργάζεται με τον εν λόγω Μπόλαρη; Πέντε φορές βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και δύο φορές υπουργό. Κι όχι πριν από δέκα ή είκοσι χρόνια. Το 2012 υπό τον Λοβέρδο. Πώς είναι δυνατόν μια κυβέρνηση της Αριστεράς να στηρίζεται από έναν Νίκο Νικολόπουλο; Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει σηκώσει τη σημαία της επανάστασης επειδή δεν έγινε υπουργός. Κι έχει απόλυτο δίκιο. Τι παραπάνω, δηλαδή, έχει ο Κατρούγκαλος;

Τα πράματα είναι απλά: Οπως το ΠΑΣΟΚ ξεφτίλισε τον Σοσιαλισμό, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφτίλισε την Αριστερά.
Κι αν στο ΠΑΣΟΚ χρειάστηκαν κάποια χρόνια, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γρήγοροι. Στο πατ-κιουτ, μέσα σε λίγους μήνες, την ξεφτιλίσανε την Αριστερά και την κάνανε ρόμπα ξεκούμπωτη.
Η πολιτική δεν είναι θρησκεία για να ισχύει ο αυτοπροσδιορισμός.
Στην πολιτική δεν ισχύει το «είσαι ό,τι δηλώσεις» του Γιάννη Τσαρούχη.
Στην πολιτική κρίνεσαι από τις πράξεις σου. Οχι από τα λόγια σου.
Δεν μπορώ και δεν θέλω να αλλάξω το όνομά μου. -Κυριάκος Μητσοτάκης

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.