Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.

Του Βαγγέλη Κωνσταντίνου

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό και να ξεκαθαριστεί από σήμερα, από τώρα, πως η Λαϊκή Ενότητα, θα υπηρετήσει εκείνο που ο ίδιος ο λαός με την συμμετοχή του ή την αποχή και παθητικότητα του θα υποδείξει. Δεν μπορούμε να υπερβούμε τον λαό, δεν μπορούμε να γίνουμε ένα ακόμη καθεστωτικό κόμμα. 
Η Λαϊκή Ενότητα, ως πρόταση συγκρότησης ενός Πολιτικού κινηματικού μετωπικού σχήματος των κινημάτων και της συμμετοχής σε αυτά του ατόμου και των κοινωνιών του, δεν έχει έναν μονόφθαλμο ρόλο να υπηρετήσει μέσα στην καθημερινότητα των Δημόσιων Κοινών.
Αποτελεί απαραίτητη συνθήκη ύπαρξης και δράσης της Λαϊκής Ενότητας, η ενεργητική συμμετοχή των ατόμων στα Δημόσια Κοινά της τοπικής Κοινωνίας.
Στα εργασιακά, στο Περιβάλλον, στην Εκπαίδευση, στην Παραγωγή, στην λειτουργία των Δήμων, στην κατανάλωση και την διαμόρφωση τιμών στα προϊόντα κλπ.

Το ΟΧΙ, ήταν εκείνο που τρομοκράτησε τους μηχανισμούς υπεροχής του Κράτους, επειδή ξηλώθηκε το παραμύθι της ισχύος του Κράτους πάνω στα θέσφατα. Πάνω στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων.
Το ΟΧΙ, μας δίνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να δημιουργήσουμε εκείνο το Κράτος και εκείνες τις Κοινωνικό-οικονομικές σχέσεις που μας  αξίζουν. Μας αξίζει ό,τι διεκδικούμε και ό,τι επιβάλουμε.
Για να συντελεστεί αυτό το ΟΧΙ υπήρξε μια συνθήκη που ξεπερνούσε τα «συμβόλαια» των Κομμάτων με την Κοινωνία. Ξεπερνούσε τις παραδοσιακές ιδεολογικές αντιφάσεις και ανταγωνισμούς. Ήταν η συνθήκη που κυριάρχησε η ιδεολογία της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης, της αξιοπρέπειας, του Αυτοσεβασμού,  του αγώνα, της δύναμης της συλλογικότητας που κοντραρίστηκε με την υποτέλεια και τον ατομικισμό. ...

Αυτά τα βασικά στοιχεία που έδωσαν την πλειοψηφία του ΟΧΙ, συναντώνται πρώτη φορά στην ιστορία της εξέλιξης της Ελληνικής Κοινωνίας, και δεύτερη φορά στην ιστορία των Εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων της ύπαρξής μας.

Μπαίνει λοιπόν το ερώτημα. Εντάξει, το σύστημα επικυριαρχίας του Κράτους και των υπηρετών του προσπάθησε να ερμηνεύσει την απόφαση της πλειοψηφίας όπως το ίδιο βολευόταν αφού την πολέμησε και ηττήθηκε σε αυτήν την μάχη.Γι αυτό ο Τσίπρας αντιλήφθη το ΟΧΙ ως ΝΑΙ, γνωρίζοντας πως με την πράξη του αυτή πρόδιδε το λαό και το κόμμα που τον γέννησε.
Αλλά θα επιτρέψουμε σε όλους αυτούς τους δυνάστες, που το ΟΧΙ αρνήθηκε και αποδόμησε την δυναστεία τους, να  εξακολουθούν να ερμηνεύουν με τόσο καταθλιπτικούς  και προσβλητικούς ισχυρισμούς , πως  «ο λαός ψήφισε για το γαμώτο του»;   
Θα επιτρέψουμε σε κάθε ολίγιστο δικτατορίσκο ή σε κάθε ψευτόμαγκα τύπου Μεϊμαράκη ή Θεοδωράκη να ισχυρίζεται πως ο λαός δεν έχει κρίση περισσότερη από εκείνη που του δίνεται η άδεια να έχει;
Θα επιτρέψουμε να χλευάζουν τον λαό και να  λένε πως ο λαό είναι κυρίαρχος όταν ψηφίζει τον Τσίπρα, τον Μεϊμαράκη, τον Θεοδωράκη, την Φώφη, τον Kαμμένο, τον Μιχαλoλιάκο;
Θα επιτρέψουμε να παράγεται και να αναπαράγεται μια ελίτ εξαγορασμένων από την κάθε οικονομική ολιγαρχία να συγκροτούν το πολιτικό Προσωπικό διοίκησης και διαχείρισης του Κράτους και εμείς να παραμένουμε μέσα στην παθητικότητα της καθημερινής αναζήτησης του τρόπου απόκτησης προϊόντων, υπηρεσιών και αγαθών των βασικών αναγκών αυτοσυντήρησης; 
Δηλαδή θα επιτρέψουμε  με την αποχή μας από τα Δημόσια Κοινά , την διοίκηση και Διαχείριση των Δημόσιων Κοινών σε μια δράκα πουλημένων Πολιτικών στην Οικονομική Ολιγαρχία και στην αυτό-ικανοποίηση του Εγώ τους;
Αυτό, αν το επιτρέψουμε στον εαυτόν μας, θα το δωρίσουμε, όπως χρόνια τώρα κάνουμε, σε εκείνη την δράκα Πολιτικών που αποτελούν την ελίτ εξουσίας στα Δημόσια Κοινά και που υπηρετούν την Οικονομική Ολιγαρχία.
Και αν μετά το ΟΧΙ το κάνουμε αυτό, θα έχουμε παραιτηθεί μιας σπουδαίας νίκης, μιας πράξης που νίκησε και τον φόβο και τους εξουσιαστές που καλλιεργούν τον φόβο για να έχουν πειθήνια όργανά τους τον λαό.

Η Λαϊκή Ενότητα δημιουργήθηκε για να υπηρετηθεί η Νίκη του ΟΧΙ και να θυμίζει στον Λαό, πως όταν θέλει να νικήσει τον φόβο και μπορεί να το κάνει και μπορεί να το αποδείξει.
Η δύναμη της Λαϊκής Ενότητας είναι η ενότητα της Δύναμης του λαού στην πορεία απελευθέρωσης, χειραφέτησης, ανεξαρτησίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Οικονομίας , της Πολιτικής, του Πολιτισμού σε ένα Κράτος του Λαού ισχυρό απέναντι στο Κράτος εκμετάλλευσης της Οικονομικής ολιγαρχίας και των υποτελών

της.
Η δύναμη της Λαϊκής Ενότητας είναι η ενεργητικής συμμετοχή των ατόμων σε κάθε τοπική κοινωνία , στην δημιουργία κινηματικών  σχέσεων του ίδιου του λαού με την άσκηση Κυβερνητικής εξουσία και τις πολιτικές υποδούλωσης στις πολιτικές εξάρτησης και εξαθλίωσης του,  που επιβάλουν τα κυριαρχικά συμφέροντα της συνθήκης του Μάαστριχ , της Λισσαβόνας, της ΟΝΕ, του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ρόλος της Λαϊκής Ενότητας δεν περιορίζεται στα όρια μιας σκληρής αντιπολίτευσης, αλλά προωθείται σε ρόλο Κυβερνητικής εξουσίας  για την ανατροπή Μνημονιακών Πολιτικών και δεσμεύσεων, ανατροπή της αντίληψη της συνέχεια του Κράτους, ανατροπή όλων των  δεσμεύσεων που βαστούν την χώρα δέσμια και υποτελή στο χρέος , την ΕΕ και το Ευρώ.

Σε αυτήν την πορεία, στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος, είναι αναγκαία η συμμετοχή του λαού και η δυναμική του παρουσίας, η συμμετοχή του Λόγου τους στην δημιουργία των αντικειμενικών όρων Κυβερνητικής εξουσίας , για μια Κυβέρνηση του ίδιου του λαού.
Υπάρχουν πολλοί και πολλά τα συμφέροντα που υπηρετούν και προσπαθούν να πείσουν κάθε άτομο, κάθε τοπική Κοινωνία πως το σύστημα είναι δυνατό, η Εξουσία είναι υπερμεγέθη, ότι δεν θα αφήσουν οι ξένοι να πάρει την εξουσία ο λαός στα χέρια του, ότι και ΟΧΙ να ψηφίζει οι εξουσιαστές έχουν όλη την δύναμη και τους μηχανισμούς να επιβάλουν την θέληση τους.
Όντως, σήμερα υπάρχει αυτή η κατάσταση δυναμικής του Συστήματος. Στις 5 Ιούλη όμως το ίδιο το Σύστημα ήταν αυτό που τρομοκρατήθηκε. Στις 5 Ιούλη, οι Τρομοκράτες τρομοκρατήθηκαν από την αποφασιστικότητα της πλειοψηφίας του Λαού.
Αυτό κάτι λέει. Όταν θέλουμε μπορούμε.
Στις εκλογές EXPRES ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί αλλά, να επαναλάβει με την ίδια ισχυρή θέληση πως δεν μπορούν να τον εξαπατήσουν , ούτε ο «έρπις» του καλού παιδιού, ούτε ο φόβος του Grexit, ούτε οι κλεισμένες τράπεζες,  ούτε τα θερία της κολάσεως.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.