Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ψωμιάδης, ΝΔ, Ό,τι προαιρείσθε κύριοι": Αν περισσεύει καμιά θέση, να με έχετε υπ’ όψιν σας


Τη δική του νότα επί των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων στη Νέα Δημοκρατία έδωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με επιστολή του, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να... υπενθυμίσει τα έργα και τις ημέρες του και να παρακαλέσει το κόμμα για μια οποιαδήποτε θέση, αν αυτή περισσεύει.
Ολόκληρη η επιστολή:
«Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που θα κρίνει την ίδια την ύπαρξη της στο μέλλον.
Οι διεργασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου πρέπει να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την αποκατάσταση των σχέσεων της με την κοινωνία, με τους ψηφοφόρους της που της γύρισαν την πλάτη, με την ανάληψη των αυξημένων ευθυνών της, με την επιστροφή της στις αρχές και στις αξίες που την καθιέρωσαν στην πολιτική ζωή του τόπου ως δύναμη ευθύνης και σταθερότητας.
Η παράταξη που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής έχασε τον προσανατολισμό της τα τελευταία χρόνια, μαράθηκε, οδηγήθηκε σε εκλογική συρρίκνωση, σε αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες, πληρώνοντας την αδυναμία...
της να δώσει ελπίδα και λύσεις στους πολίτες. Και ασφαλώς υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για το γεγονός ότι χάσαμε τη νεολαία, τις γυναίκες, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες.
Η μετάλλαξη της ΝΔ σε ένα φοβισμένο κόμμα, ουρά των εξελίξεων και όχι πρωταγωνιστή, πρέπει άμεσα να ανατραπεί. Στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπάθησε με το φιλότιμο και την αγωνιστικότητα του να σώσει ότι μπορούσε να σωθεί. Η πικρή αλήθεια, όμως, είναι, πως αυτός ο καλός στρατιώτης της Παράταξης πάλευε μόνος του. Την ίδια ώρα, κάποιοι φαντασιώνονταν υπουργικά κοστούμια, που στο τέλος έμειναν άδεια.
Για μία ακόμη φορά οι εκκλήσεις μου για συστράτευση, για ενεργοποίηση στελεχών που στο παρελθόν είχαν καταλυτικό ρόλο στις εκλογικές νίκες της ΝΔ, δεν εισακούστηκαν. Και δυστυχώς για τη ΝΔ, απεδείχθη για μία ακόμη φορά πως χωρίς Ψωμιάδηδες, χωρίς αγώνα στο πεζοδρόμιο, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα, χωρίς διάλογο με την κοινωνία, με ιδεολογικούς ακροβατισμούς και βαθυστόχαστες αναλύσεις κενές περιεχομένου, εκλογές δεν κερδίζονται. Το είδαμε σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και πρώτιστα σε εκείνη του Ιουνίου του 2012, όταν οι εγωισμοί πήγαν στην άκρη και η ΝΔ πήρε την εξουσία. Το πρώτο βήμα σε αυτή την προσπάθεια ανασυγκρότησης είναι να απαλλαγεί η Παράταξη από τους τουρίστες, από τους κομματικούς ανθρωποδιώχτες, από αυτούς που για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους ήθελαν και θέλουν τη ΝΔ ένα μικρό κόμμα.
Το δεύτερο είναι να επιστρέψουμε στη βάση μας, να μιλήσουμε με τους πολίτες, να ακούσουμε τι θέλει η κοινωνία, να πούμε αλήθειες στον κόσμο. Γιατί ο Νεοδημοκράτης, σε αντίθεση με πολλά μεγαλοστελέχη, δεν έχει πάθει πολιτικό Αλτσχάιμερ.
Το τρίτο, να χαράξουμε επιτέλους μια στρατηγική, να επανακαθορίσουμε το ιδεολογικό μας στίγμα, να σταματήσουμε να ντρεπόμαστε για τη λαϊκή δεξιά που θα έπρεπε να εκφράζουμε, να δούμε τι θέλουμε από το νέο αρχηγό. Αν ζητάμε δηλαδή ηγέτη ή απλά διαχειριστή…
Είμαι βέβαιος, πως ενόψει της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για την εκλογή του νέου Προέδρου, θα υπάρξουν εκπλήξεις.
Παρακαλώ μόνο τους ιθύνοντες της Συγγρού, αν περισσεύει καμιά θέση για τον άνθρωπο που το 2012 κλήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη βόρεια Ελλάδα με τα γνωστά, νικηφόρα αποτελέσματα και το 2009 επέμεινε μέχρι τέλους στην υποψηφιότητα του, διεκδίκησε και πήρε 15,5% για αυτούς που γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη τότε και 10,5% επίσημα, να με έχουν υπ' όψιν τους».
http://www.candianews.gr/2015/09/23/psomiadis-gia-nd-an-perissevi-kamia-thesi-na-me-echete-ip-opsin-sas/
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.